mrravi 20.09.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Przywitam się na sam początek...Jestem pod wrażeniem twojego talentu. Nie chcę przesłodzić... Ale podobają mi się twoje prace. Widzę wyżej "ktoś" tzn. dalmira napisała o kursach ja też jestem chętna:)Zdradź choć troszkę jak zrobiłaś tą komodę? Jak też już ktoś wcześniej napisał powala na kolana...Czy ciężko wykonać taką pracę.? Gdzie można zobaczyć inne twoje dzieła?Dzisiaj pierwszy raz tutaj trafiłam i od razu do ciebie.... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 20.09.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 pracowitość ...nawet mega ...i jakieś nieziemskie pokłady cierpliwości ...jak sobie spojrzę na koronke przy tacy ...te mikro linie na innej a sto tysięcy pojedynczych kwiatów hortensji ....nie mam określenia na to bo pracowitość nie wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 21.09.2010 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) Witam serdecznie nowych forumowiczów. faktycznie pomysl wznowienia kursów przemknął mi przez glowę. nawet pytalam już o taka możliwoość w Domu Kultury w Nadarzynie ale tam niestety tylko wolne miejsca w środę o 16, więc bardzo niewygodne.Ale w sumie mam duży stół w kuchni...jeszcze pomyślę Pomysl na komode powstawal bardzo długo, koncepcje zawsze rodzą się w bólach. Potem wielodniowe przymierzanie motywow, nowe komponowanie. Sam proces techniczny trwa już względnie krotko, czyli malowanie i przyklejanie, u mnie trwalo to jakieś dwa tygodnie. A potem tylko lakierowanie ... aricia ciesze sie że tak mówisz, bo ja z kolei spotykam się ze stwierdzeniami że owszem ladne ale nie w moim guście , wole różyczki Konstancjo kochana, dzięki że do mnie zaglądasz powiem Ci że tej mega cierpliwości można się nauczyć, ja jestem/bylam osoba bardzo nerwową, tyle lat pracy nauczylo mnie spokoju i cierpliwości, choć 10 letnia córa ostatnio skutecznie obraca w pyl ten wieloletni trening Edytowane 21 Września 2010 przez Kasiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 21.09.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Kasiu ... w temacie córek ...poczekaj aż będzie miała lat 14 ... ja się doczekałam i nikt mi do tej pory pomimo starannie odebranego wykształcenia medycznego tak precyzyjnie nie wyłożył endokrynologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 21.09.2010 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 No proszę nie strasz mnie...moja to ma taki charakterek... nie wiem po kim. czasem mam wrażenie że celowo mnie wnerwia żeby zobaczyć na ile może sobie pozwolic a potem znów zamienia sie w słodkiego aniolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.09.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 kasiorku, do momentu gdy natrafiłam na Twoje prace, decoupage kojarzył mi się wyłącznie tandetnie:oops:, właśnie z kwiatkami i aniołkami, na postarzonym tle + pęknięca, brrrrrrr! A tu proszę! Coś niesamowitego, wręcz. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 21.09.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 ja po raz kolejny dołączam się do tych ochów i achów, bo kolejne zdjęcia znów rzuciły mnie na kolana, po prostu cudownie i ta niesamowita konsekwencja i dbałość o szczegóły .... pięknie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 21.09.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 ...koncepcje zawsze rodzą się w bólach. Potem wielodniowe przymierzanie motywow, nowe komponowanie. Sam proces techniczny trwa już względnie krotko, czyli malowanie i przyklejanie, u mnie trwalo to jakieś dwa tygodnie. A potem tylko lakierowanie ... no ...a u mnie odwrotnie ...pomysl jakiś strzeli mi ot tak ...nie dopracuje a żeby się zebrać i zrobić ...proces trwa miesiącami ... oczywiście mówie o swoich pomyślikach nie mylić z twoimi przemyślanymi koncepcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.09.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Zdradź mi, proszę, jeśli to nie tajemnica, skąd bierzesz motywy do naklejania? Sama je drukujesz ? Jeżeli tak,to czy potrzebny jest do tego jakiś specjalny papier? Być może nie doczytałam, a już gdzieś o tym pisałaś? Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 21.09.2010 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 motywy drukuję sama na drukarce laserowej na zwykłym papierze. Przez te lata nazbierało mi sie motywów sporo a teraz jak coś potrzebuję to szukam w moich skarbach. A dzieki temu nie używam znanych i nadużwanych motywów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.09.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 21.09.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Kasiorku jeszcze raz napiszę że chyba nigdy nie widziałam domu i ogrodu urządzonego z takim smakiem i wyczuciem. Gratuluję raz jeszcze!!!! Ogród piękny!!!!! Czy możesz mi wstawić zdjęcia barierki balkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczuc 22.09.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 (edytowane) okazuje się, ze mieć pieniądze to nie wszystkoliczy się jeszcze smak, gust, jakkolwiek to nazwaćPIĘKNIE to wszystko zagospodarowałaś!!! Kasiorku, gdzie kupić poduszkę na ławkę, podobną do tej na Twojej komódce? Edytowane 22 Września 2010 przez aczuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 23.09.2010 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 MonikoC zdjęcia będa w weekend, ta barierka to żaden ajwaj, ot lekko poskręcane prety. Ale chcialam tak delikatnieaczuc poducha jest dzielem tapicera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.09.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 MonikoC zdjęcia będa w weekend, ta barierka to żaden ajwaj, ot lekko poskręcane prety. Ale chcialam tak delikatnie aczuc poducha jest dzielem tapicera no i mi się to aj waj podoba bo jest właśnie delikatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotNeko 24.09.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Witaj, Kasiorku podglądam Twój wątek od samego początku, ale wciąż brak mi słów żeby napisać jak pełna podziwu i zachwytu jestem. Mam pytanko odnośnie drewnianego domku, czym malowałaś drzwi, co to za kolor, jaki impregnat? Monitor przekłamuje mi kolory, domek wydaje się być czarny choć czytałam, że to heban, a drzwi szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 27.09.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Raju, ta ostatnia komoda! Nie mam co napisać - wszystko już napisano powyżej. Sztukę tworzysz. Będę dalej podglądała, od tej pory już nie po cichu PS I nie straszcie z tymi córkami, u mnie trzy sztuki! O matkooooooo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 27.09.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Kasiorku- ja z prośbą gdzie znaleźć w necie info o tym jak przemalować lustro w kolorze mahoń i polakierowane i ozdobić je techniką posrebrzania, czym i jak przygotować drewno, czym przykleić i czym polakierować. mam wielkie tremo i znudził mi się kolor -pasuje mi szaro srebrny- gdzie to można podglądnąć jak robią to inni.Twoje dzieła są cudowne- mnie urzekł stolik do wanny i turkusowa komoda- jaka farba ja pomalowałaś i czym lakierowałaś?bardzo podziwiam za odwagę w kolorach w pokojach -zwłaszcza w salonie ciemny grafit.Nie wiem czy byłabym zdolna do takiego koloru. U ciebie wygląda to superowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 09.10.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Kasiu czy mogłabyś powiedziec jak sie pojawisz już po długiej nieobecnosci na forum gdzie kupiłaś białe maki które masz na turkusowej komodzie?Powiedz mi jeszcze jaką farbą malowałaś.Mam zamiar sie zebrać na odwage i spróbować przynajmniej coś zrobić ze stara komodą,która stoi niepotrzebna:)Co mi szkodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 12.10.2010 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Witaj, Kasiorku podglądam Twój wątek od samego początku, ale wciąż brak mi słów żeby napisać jak pełna podziwu i zachwytu jestem. Mam pytanko odnośnie drewnianego domku, czym malowałaś drzwi, co to za kolor, jaki impregnat? Monitor przekłamuje mi kolory, domek wydaje się być czarny choć czytałam, że to heban, a drzwi szare. Drzwi po pomalowaniu hebanem pociagnęłam bialym olejem do drewna z Fluggera, stąd taki szary kolorz bliska wygląda jak przecierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts