Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

Gość justyna_m

co tutaj dużo pisać

miejsce na dom - bajeczne

dom - cudowny

pomysły - fantastyczne

chyba nie ma co doradzać ... Pani domu wie dokładnie czego oczekuje i co zamierza zrobić w domku

chciałabym mieć takie zdolności :wink:

pozdrawiam

justek

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj, Kasiu - wybrałaś b.dobrą armaturę :wink: :D Mam ją w obecnym domu od ok. 10 lat i jest naprawdę niekłopotliwa tzn. nic się nie psuje, nie cieknie itp :wink: A ta wanna to moje marzenie do nowego domu :roll:

Dzięki ci dobra kobieto :D wybierałam intuicyjnie jedynie martwi mnie wizja ich polerowania :D ale jak sie powiedziało a to trzeba i b

polerowanie nie takie straszne :wink: :lol:

ja do nowego domu wybiorę to samo, tylko w kolorze patynowanego mosiądzu :wink:

Zaznaczam ślad ,ze byłam ,oglądałam i podziwiałam!Co tu komentować,po prostu brak mi słów :wink: Masz wysublimowany gust i talent dekoratorski nic dodać ,nic ująć.Pozostaje mi tylko podglądać i czerpać inspiracje!!Też bardzo jestem ciekawa ,jaka jest firma tych baterii,aktualnie poszukuję kuchennej i mam pytanie ,czy w ofercie mają też jednouchwytowe w tym stylu?Już teraz wiem ,że dwuuchwytowe bardzo by wkurzały mojego M :cry:

Zaznaczam ślad ,ze byłam ,oglądałam i podziwiałam!Co tu komentować,po prostu brak mi słów :wink: Masz wysublimowany gust i talent dekoratorski nic dodać ,nic ująć.Pozostaje mi tylko podglądać i czerpać inspiracje!!Też bardzo jestem ciekawa ,jaka jest firma tych baterii,aktualnie poszukuję kuchennej i mam pytanie ,czy w ofercie mają też jednouchwytowe w tym stylu?Już teraz wiem ,że dwuuchwytowe bardzo by wkurzały mojego M :cry:

W tych bateriach retro nie widziałam jednouchwytowej, po prostu styl na to nie pozwala :D ale w innych seriach są napewno

Kasiu mam pytanie nie cierpiące zwłoki!Jakie farby byś poleciła ,jakiej firmy?I co sadzisz o lateksowych?czy one się nie za bardzo świecą?Moi malarze zapewniają ,że lepszych nie ma ,ale one tak do końca do mnie nie przemawiają? Czy do mojego domu pasują faktury na ścianach ,czy raczej zrobić gładkie ,tzn nie tak całkiem ,zmieszane z piaskiem kwarcowym ,drobnym? jak myślisz?

Ja z czystym sumieniem mogę polecić firmę Flugger, z tej firmy będę miała farby i zastanawiam się jeszcze nad Banjaminem M ale te chcaiłam tylko do łazienek, bo maja bardzo dobre.

Rozumiem że u ciebie po dosypaniu kwarcu powstanie drobna fakturka, ciężko mi to oceniać nie widząc tego, czy to ma jakieś specjalne zadanie ? czy to tylko pomysł wykonawców bo tak robili gdzie indziej ? czy to zamierzony efekt. Musisz sie zastanowić czy ściany bedą elementem dekoracyjnym , czy jedynie tłem dla efektownego wyposażenia. Jeśli to pierwsze to wyposażenie musi być minimalistyczne, dające pierwszeństwo dekoracyjnym ścianom.Jeśli to drugie to żadnych dodatkowych efektów na ścianach.

Ja z czystym sumieniem mogę polecić firmę Flugger, z tej firmy będę miała farby i zastanawiam się jeszcze nad Banjaminem M ale te chcaiłam tylko do łazienek, bo maja bardzo dobre.

Rozumiem że u ciebie po dosypaniu kwarcu powstanie drobna fakturka, ciężko mi to oceniać nie widząc tego, czy to ma jakieś specjalne zadanie ? czy to tylko pomysł wykonawców bo tak robili gdzie indziej ? czy to zamierzony efekt. Musisz sie zastanowić czy ściany bedą elementem dekoracyjnym , czy jedynie tłem dla efektownego wyposażenia. Jeśli to pierwsze to wyposażenie musi być minimalistyczne, dające pierwszeństwo dekoracyjnym ścianom.Jeśli to drugie to żadnych dodatkowych efektów na ścianach.

Dzięki Kasiu ,ten kwarc to wymyśliłam sobie sama ,ponieważ nie chciałam mieć takich bardzo gładkich ścian :wink: Tynki mam cem-wap.,a okna wykończone są gipsem ,więc obawiałam sie ,że nie będzie to już taka sama faktura ,szczególnie na złączeniach.A z tym kwarcem wszędzie było by tak nierówno.Raczej te ściany będą właśnie tłem dla mebli .Mam parę antyków ,więc dam sobie spokój z tymi fakturami .Tylko jakie te kolory???

Kasiu, skorzystam z nicka męża, bo mimo że oglądam Twój dziennik i czytuję posty to wcześiej "siedziałam" cichutko...zawsze mi się podobałyu Twoje pomysły i projekty;

ale tym razem nie mogę: gratuluję biżuterii!!! jest śliczna, nie wiem jakie były pozostałe projekty, ale z tych na stronach apartu Twoje jest...zjawiskowa....cudna....

jesteś niesamowita..

gratuluję raz jeszcze ...dosia

Kasiu, skorzystam z nicka męża, bo mimo że oglądam Twój dziennik i czytuję posty to wcześiej "siedziałam" cichutko...zawsze mi się podobałyu Twoje pomysły i projekty;

ale tym razem nie mogę: gratuluję biżuterii!!! jest śliczna, nie wiem jakie były pozostałe projekty, ale z tych na stronach apartu Twoje jest...zjawiskowa....cudna....

jesteś niesamowita..

gratuluję raz jeszcze ...dosia

Kasiorku, ogromne gratulacje!! Piękne rzeczy zaprojektowałaś!!I czy to się da wyćwiczyć, czy z tym się trzeba już urodzić??)

I w końcu przeczytalam cały Twój dziennik od dechy do dechy. Dom (choć to nie moje klimaty) będzie przepiękny, gustowny i bardzo elegancki. Widac rękę fachowca :wink: Baaaaaardzo podobają mi się kolory, które wybrałaś no i rewelacja ten kącik czytelniczy w salonie. Z niecierpliwością czekam na realizację pomysłów.

Aha, lampa do kuchni: BOMBA!!