Kasiorek 03.09.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Tak, obraz to kolaż z malowanymi przezemnie elementami. Ścianę malowali dzielni chłopcy malarze, nie mieli szczęśliwej miny jak im powiedzialam o mojej koncepcji. Ale zawsze to lepiej niż mieliby sluchać moich pisków( mam cholerny lek przestrzeni) gdybym sama stanęła na rusztowaniach bo ściana wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 03.09.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Cholera !! Przepraszam .. Bylo wszystko dobrze .Podoba mi sie nie duzy dom parterowy z uzytkowym poddaszem wykonczony nowoczesnymi nowinkami ,wnetrza minimalistyczne az tu nagle trafilem na Wasz dziennik ! Nie calkiem przypadkowo bo mimo tego ze mam gust jak napisalem wyzej to przeszukujac forum przeczytalem ''w stylu retro'' wiec kliknalem ! Az mnie obalilo na ziemie ! Bardz ogratuluje pomyslow ! I z niecierpliwoscia czekam na efekt koncowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.09.2009 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Ha tytuł wątku jest zwodniczy. Mimo klasycznej stałej zabudowy meble planuję nowoczesne, oczywiście poza tymi które sama ozdabiam bo te ciężko zakasyfikować do jakiejkolwieg grupy generalnie panować będzie tu eklektyzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.09.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 A tak apropo mebli, czy ktoś z was widział moze w sprzedaż biały skay ale taki gładki, bo ja spotkałam sie z takim co ma dosyć mocna fakturę ( jak skora strusia) Potrzebuje go do wytapicerowania... komody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 03.09.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 (edytowane) P.S. Odważny pomysł na ścianę - na razie wygląda to całkiem całkiem - ciekawa jestem jaki kinkiet na niej zawiśnie. Uwielbiam eklektyczne wnętrza. Twoje na pewno będzie nie banalne. Ja na razie siedzę nad projektami wnętrz - głównie łazienek - muszę się w końcu za to zabrać. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez jarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.09.2009 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Na kinkiet też juz mam pomysł i projekt. Będzie z białego pleksi i ma 120 cm szerokości A za namiar na akcję serdecznie dziękuję, wczoraj jej nie widziałam Zaraz zakupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 03.09.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 z białego pleksi? to się zapowiada ciekawie, 120cm szerokości? nawet sobie nie wyobrażam jak on będzie wyglądał przy Twoich zdolnościach. Fajnie wygląda gruba pleksi z wycinanymi ażurami , ale przy takich wzorach na ścianie to trzeba by uważać - ja np. będę mieć ażurową ścianę szerokości 140cm i wys. 260cm między salonem a holem, tylko muszę jeszcze rozrysować wzór ( poza tym jeszcze nie zdecydowałam czy to będzie pleksi czy może metal możliwe, że jednak to drugie),Gruba pleksi jest droga, a boję się że by się porysowała, choć zważywszy na to że będzie podświetlona od strony holu - byłby lepszy efekt ( u mnie więc w pewnym sensie będzie jeszcze większy kinkiet/lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 03.09.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 bosko ta ściana wygląda! jestem ciekawa efektu końcowego! p.s. w końcu jakaś gazet opublikowała twoje zdjęcie po zdobyciu nagrody w konkursie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 03.09.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 No właśnie jeszcze trochę takich na przykład zaje..fajnych ścian w Twoim dzienniku i ja sobie swój dom zacznę przerabiać na retro normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 04.09.2009 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 No właśnie jeszcze trochę takich na przykład zaje..fajnych ścian w Twoim dzienniku i ja sobie swój dom zacznę przerabiać na retro normalnie. no właśnie mi zaczynają się upodobania zmieniać i zrobię nie zły kogiel mogiel w moim nieistniejącym domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.09.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witaj Kasiorku, ściana zupełnie mnie powaliła tego to zupełnie się nie spodziewałam... ale chyba powinnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.09.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witaj Kasiorku, ściana zupełnie mnie powaliła tego to zupełnie się nie spodziewałam... ale chyba powinnam Taaak ,ściana to rzeczywiście totalne zaskoczenie.Przypuszczam ,ze jeszcze wiele pomysłów Kasi nas powali na kolana Podłoga też pewnie będzie w szachowniczkę ,dobrze kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.09.2009 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Podłogi oczywiście w szachowniczki tutaj takie malutkie próbki hol http://foto2.m.onet.pl/_m/1097549e7dc99370d23d95ccc6f4ae22,10,19,0.jpg wiatrołap http://foto2.m.onet.pl/_m/42f67788b88d606558f2cf3070c1b0b2,10,19,0.jpg i kuchnia trochę słońce przeszkadza http://foto3.m.onet.pl/_m/7aed617cc2054cbd5d82f9fbe36a447b,10,19,0.jpg Mam jeszcze kilka pomysłów które mojego męża zupełnie zszokowały ale je przyjął na zasadzie niech sie dzieje wola nieba...ufam ci że bedzie dobrze ale tak naprawdę rozkręcę sie jak już wszystkie roboty budowlane będa za nami i już nie bedzie pracowników na pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.09.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 cha ,a jednak zgadłam !!Boże ,kobieto gdzie ty wynalazłaś takie płytki? .Czy one są docinane według Twojego pomysłu?Pewnie tak .Jak dla mnie to totalny odlot! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.09.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Jeszcze dopytam ,czy te oktagonalne do kuchni sa w kolorze białym ,czy ecru?Jakiego koloru będą meble w kuchni?Ja cały czas się zastanawiam ,czy dobrze zrobiłam wybierając biało -czarne na podłogę w zestawieniu z meblami ecru.Jak zwykle za szybko podejmuje decyzję.Maz twierdzi ,że więcej razy jeździłam z dobieraniem farby na ścianę ,której praktycznie mało co będzie widać ,niż z płytkami.Forum mnie czegoś jednak nauczyło -podchodzenia do tematu kilka razy .Szkoda że tak późno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.09.2009 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 No własnie z tymi płytkami jest ten problem że białe nie są białe, tylko takie leciutko kremowe. Ale to spowodowane jest tym że są wzorowane na starych wiktoriański podłogach i maja wygladać na stare, wtedy biel tez mnusi być stara. Najpierw bardzo się tym gryzłam ale teraz wiem że tak bedzie bardziej naturalnie. Kuchnia moja będzie biała ale nie tak super-hiper tylko tzw ciepła biel. Kolor ten nie może bardzo odstawać od koloru płytek. Płytki nie były docinane do mojego projektu, tylko ja pobawiłam się jak za dziecinnych lat w układankę. Firma produkuje chyba 8 kształtów płytek w kilku kolorach i samemu wybiera sie mozliwą kombinację i zamawia np ileś tam paczek trójkatów, kwadracików takich czy innych. generalnie mówiąc wielka zabawa.Największa płytka ma 20 cm , najmniejsza ok 4 cm no i ja mam teraz wiekszy kłopot z ułożeniem ich, nie wszyscy są w stanie sie tego podiąć. Mam teraz dwóch glazurników miedzy którymi muszę dziś dokonać wyboru, za masakryczne niestety pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.09.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Kasiorek i co przydał się namiar na glazurnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.09.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Kasiorek i co przydał się namiar na glazurnika? Tym razem nie, ale będę miała na uwadze i notesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.09.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Uffff, glazurnicy działają Trzech sprawnych chłopaków , mam nadzieję że podołają i w ciągu miesiaca będę miała płytki położone. Nie mogę jeszcze nic powiedzieć o jakości wykonania ale szef ekipy ujął mnie swym eleganckim zachowaniem. Już sam mail w wyceną wywołał uśmiech na twarzy i pozwolił jakoś przełknąć zawartość cytuję : "Szanowna Pani Katarzyno, W załącznikach wycena robocizny, oraz umowa na wykonanie prac. Ze swojej strony mogę zapewnić iż ja wraz z pracownikami dołożymy wszelkich starań aby Pani czas i fundusze poświęcone zakupowi płytek oraz nasza staranna praca wydały owoc w postaci wykonania niepowtarzalnego, olśniewającego i bliskiego ideału (na ile pozwoli jakość materiałów) DZIEŁA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 07.09.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 "Szanowna Pani Katarzyno, W załącznikach wycena robocizny, oraz umowa na wykonanie prac. Ze swojej strony mogę zapewnić iż ja wraz z pracownikami dołożymy wszelkich starań aby Pani czas i fundusze poświęcone zakupowi płytek oraz nasza staranna praca wydały owoc w postaci wykonania niepowtarzalnego, olśniewającego i bliskiego ideału (na ile pozwoli jakość materiałów) DZIEŁA. Czy ten facet do pracy przychodzi w smokingu? A tak w ogóle to witam p. Katarzyno w ten przecudny poniedziałkowy poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts