Kasiorek 02.03.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 A tak po cichutku można wiedzieć jaki jest koszt 1 m2 takiej inwestycji, tzn do kupna od developera?????? Tak po cichu powiem że z kluczykami w garści wychodzi za dom i działeczkę 800m jakieś 6.500zł Czas realizacji 6 m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 02.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Gratujuję!Piękny domek...Mój sentyment tym większy, iż mam nadzieję stać się posiadaczką także połowy bliźniaka za ok.3miesiące.Rozumiem Twoją radość bo nie marzę o niczym innym tylko o podpisaniu aktu notarialnego -wiadomo , czasy niepewne.Z wielką chęcią będę tu zaglądać-jeśli można-w [poszukiwaniu inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 02.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Acha , zapomniałam !To znaczy że bliźniak aż tak fatalnie wypada w porównaniu z wolno stojącym?Kurczę, jakoś nie wiem dlaczego panuje opinia- szeregowiec i bliźniak gorszy od wolnostojącego.Może zostanę uświadomiona czemu?Będę miała fajnych sąsidów za scianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 wydaje mi się, że właśnie o tą ścianę chodzi ale jeśli Tobie nie przeszkadza to właśnie o to chodzi! Każdy ma inne wymagania i inne rzeczy stawia za priorytety. To tak jakby dyskutować dlaczego w bloku albo w domu jednorodzinnym z dużą działką albo jednorodzinnych postawionych blisko siebie, prawie bez ogrodu... każdy wybiera to co lubi GRATULUJĘ!!! a bliźniak też taki piękny jak Kasiorka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 02.03.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 A mnie myśl że za scianą mam sąsiadów jakoś nie przeszkadza.Bardzo świadomie odkonaliśmy wyboru. I to że to ogrodzone osiedle z ochroną i że wszystkie domy utrzymane w takiej samej stylistyce (dla mnie bardzo ważne)Duzo było przeciw ale jeszcze więcej za.A nasza sasiadka mieszka za granicą, tu będzie gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Pomysł z lustrem w ogrodzie kiedyś widziałam u kogoś i wyglądało to znakomicie - lustro powielało, oddawało i pomnażało. Super! I jeszcze taki fajny rzygacz - ogród przy takim domu będzie jednym z niewielu miejsc w Polsce, gdzie taki rzygacz będzie na miejscu... Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 02.03.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 My też świadomie dokonaliśmy wyboru-osiedle zamknięte, podobno deweloper zrobi drogi wewn itd.Piszę podobno bo sami wiecie jak jest z deweloperami....Mnie ta wspólna ściana nie przeszkadza-tzn chyba nie będzie przeszkadzała.Działka ok.600 m, domy też utrzymane w jednakowej stylistyce.Kasiorku, czy między Waszymi bliźniakami jest dylatacja?To podobno gwarancja nie dochodzenia odgłosów z sąsiedniego domu.U nas nie będzie jej-zastanawiam się czy trzeba wykonać wyciszenie ścian wełną mineralną albo czymś podobnym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.03.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kasiorku, czy między Waszymi bliźniakami jest dylatacja?To podobno gwarancja nie dochodzenia odgłosów z sąsiedniego domu.U nas nie będzie jej-zastanawiam się czy trzeba wykonać wyciszenie ścian wełną mineralną albo czymś podobnym?? Nie dylatacji nie ma, myślę że nie będzie tak żle My już mamy na osiedlu piękne uliczki i chodniki i stylizowane lamypy i trawniczki, Jak dostałam klucze to nawet ziemia na działce wygrabiona była.(pod śniegiem oczywiście ) Przy odbiorze towarzyszył nam znajomy specjalista, nie miał się do czego przyczepić. A ja wyszliśmy to stwierdził że dawno nie widział tak dobrze zbudowanego domu bardzo to nas ucieszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.03.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Tylko gratulować szczęścia Ale widać że są jeszcze firmy, którym zależy na renomie i klientach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.03.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kasiorku podziwiałam Twoje mieszkanko a teraz dzięki "donosowi" Ew-ki będę podziwiać Twój domek zapowiada się cuuuudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kaska ,sprawdź czy aby faktycznie w sypialni bedzie komfortowo i odgłosy zza ściany nie bedą Wam / Im przeszkadzały moja kolezanka mieszka w bliźniaku i ma sypialnie przy sypialni sąsiadów -mowi ,że czasem mają wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.03.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 joolka a mowiłam Ci ,że to nie taki bliźniak jak myślałysmy Kaska - cena za calosc bardzo przystepna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.03.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kaska ,sprawdź czy aby faktycznie w sypialni bedzie komfortowo i odgłosy zza ściany nie bedą Wam / Im przeszkadzały moja kolezanka mieszka w bliźniaku i ma sypialnie przy sypialni sąsiadów -mowi ,że czasem mają wesoło Spokojnie, domy przylegają do siebie łazienkami i pokojem w krórym będzie moja pracownia, a na parterze garażami i gabinecikiem, czyli miejsca w których nie siedzi się cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kaska ,sprawdź czy aby faktycznie w sypialni bedzie komfortowo i odgłosy zza ściany nie bedą Wam / Im przeszkadzały moja kolezanka mieszka w bliźniaku i ma sypialnie przy sypialni sąsiadów -mowi ,że czasem mają wesoło Spokojnie, domy przylegają do siebie łazienkami i pokojem w krórym będzie moja pracownia, a na parterze garażami i gabinecikiem, czyli miejsca w których nie siedzi się cały dzień hiii.....łazienki mówisz tam to dopiero niesie po rurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.03.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kaska ,sprawdź czy aby faktycznie w sypialni bedzie komfortowo i odgłosy zza ściany nie bedą Wam / Im przeszkadzały moja kolezanka mieszka w bliźniaku i ma sypialnie przy sypialni sąsiadów -mowi ,że czasem mają wesoło Spokojnie, domy przylegają do siebie łazienkami i pokojem w krórym będzie moja pracownia, a na parterze garażami i gabinecikiem, czyli miejsca w których nie siedzi się cały dzień hiii.....łazienki mówisz tam to dopiero niesie po rurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 03.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 KasiorkuPrzez watek o bukszpanach tu wpadłam. I musze to napisać. projekt ogrodu- dobra robota! Nie wiem co tam w nim, w srodku-tzn inne gatunki, poza bukszpanami, ale najważniejsze=osnowa jest świetna.Wiem co mówię, to moja branżaPozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.03.2009 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Kasiorku Przez watek o bukszpanach tu wpadłam. I musze to napisać. projekt ogrodu- dobra robota! Nie wiem co tam w nim, w srodku-tzn inne gatunki, poza bukszpanami, ale najważniejsze=osnowa jest świetna. Wiem co mówię, to moja branża Pozdrawiam Marta Dziękuję to może dlatego że ten ogród to moje drugie wielkie marzenie i dawno nosiłam w sobie jego wygląd. Oprócz bukszpanów znajdzie sie tam miejsce dla róż ( rosarium) hortensji , clematisów, różaneczników, agapantów ( donice), irysów, gladiol i ... a wszystko w białych odmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 03.03.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 W białych...rozumiem tę fascynację.A co do róż- ja pokochałam róże okrywowe, choc to nie sa tradycyjne formy, ale wydaje mi sie że warte zauważenia. I znacznie ławtejsze w uprawie, a poza tym niektóre odmiany kwitna całę lato i jesień masami kwiatów-np Noozomihttp://www.rosarium.com.pl/k/?id=124/NozomiChyba takie będę miała, choc mój ogród będzie bardziej nowoczesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 05.03.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Kasiorku! Ja zachwyciłam się Twoim mieszkaniem w gazetce i kiedy zajrzałam do Ciebie na forum, nie mogłam uwierzyć Później nie mogłam Cię odnaleźć, choć przekopałam chyba z 80 dzienników I dziś, ale radość - TWOJE MIESZKANIE!!!!, a w nim ta cudowna wiadomość O DOMKU Ty, to normalnie potrafisz zaskoczyć Ale się cieszę, ale się cieszę, ale się cieszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ............. że TY SIĘ CIESZYSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.03.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Domow wolnostojacych i blizniakow na takim osiedlu nie da sie porownac. Kazdy z nich ma swoje plusy i minusy. My tez kiedys bilismy prawie przed kupnem polowy blizniaka na osiedlu podobnym do tego. No miejsce nie bylo az takie piekne. Pamietam, ze wtedy za takim domem przemawialo wlasnie to, ze jest bliski sasiad, bo w razie czego dobrzy ludzie za sciana to skarb. W bloku takich mielismy, podlewalismy sobie kwiatki jak ktore z nas bylo na wyjazdach, poczte odbieralismy i takie tam, niby drobiazgi a jednak. Drugie co nas cieszylo, to to, ze osiedle bylo chronione, wykonczone, wszedzie drogi, swiatla, telefon, internet, kablowka, kanalizacja... W koncu jednak zrezygnowalismy ze wzgledu, ze przerazalo nas to pietro (dla nas to akurat byl nie maly problem). Teraz mamy nasza parterowke wolnostojaca, zaprojektowana dla naszych potrzeb i jest to dla nas lepiej. Ale minusy tez sa, jesli sie na to tak popatrzy - bo nie ma kanalizacji, telefonu, internetu, kablowki i asfaltowej drogi dojazdowej. A siasiad choc nie jest za sciana to i tak jest. Te obowiazkowe 4m to tez nie wiele jesli ma sie uciazliwych sasiadow. Mysle, ze dla Twojej rodziny Kasiorku wybraliscie bardzo dobra opcje. Teraz sa inne czasy i aby przyciagnac kupca to juz na prawde staraja sie wszystko zrobic dobrze. Nawet projekty juz spelniaja wymagania nawet tych bardziej wybrednych. Wiec tylko sie cieszyc razem z Wami i niecierpliwie oczekiwac na to co Twoja reka tchnie w ten dom i ogrod. Projekt ogrodu przepiekny. Dla mnie jakie kolwiek projektowanie to jak teoria wzglednosci wiec tym bardziej jestem pod wrazeniem. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts