Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Kasiorku, chylę czoła przed twoim talentem!

Dziennik twój ogląda się z prawdziwą przyjemnością (robię to dosyć często ;-)) - niewątpliwe źródło inspiracji.

A tak przy okazji zapytam o drzwi między tzw. wiatrołapem a garażem, jak będa wyglądać? Widzę, że drzwi do holu będą nawiązywać stylistyką do drzwi wejściowych, a co właśnie z tymi trzecimi? Przyznam, że mam dokładnie ten sam układ w wiatrołapie i zastanawiam się na tymi drzwiami do garażu, żeby w tym małym pomieszczneiu nie zrobić zbyt dużego miszmaszu w postaci 3 par różnych drzwi!!!

poszłam szukac szczęki pod stołem. byłam ta Twoim blogu i szcęka górna odpadła ( tego jeszcze nie było).

jestes niebywale zdolna. czy zawodowo zajmujesz sie dekorowaniem wnetrz?

Poprostu brak słów.

no brak mi słów

jestem pod wielkim wrazeniem Twojego smaku.

wydawalo mi sie ze urzadze swoj dom z gustem( choc jest zupelnie w innym strylu, a o gustach sie nie dyskutuje) to widze ze cienki bolek jestem oj cienki

jeszcze raz szacuneczek .....

Jeśli można Kasiorku zapytać-jakie planujesz drzwi wewnętrzne?Rozumiem że oscylować będą kolorystycznie wokół bieli.Czy masz może już jakieś upatrzone?Po co pytam , no pewnie że masz ,bo jedynie konsekwentnie realizujesz swój zamysł tworząc piękny domek :) .I co masz w planach jeśli chodzi o podłogi ?Po moim ostatnim rekonesansie po sklepach z parkietem , litymi deskami gotowymi i surowymi ,podłogami 3 warstowowmi, drewnem olejowanym i lakierowanym, mogę powiedzieć jedno-wiem, że nic nie wiem.

Jeśli można Kasiorku zapytać-jakie planujesz drzwi wewnętrzne?Rozumiem że oscylować będą kolorystycznie wokół bieli.Czy masz może już jakieś upatrzone?Po co pytam , no pewnie że masz ,bo jedynie konsekwentnie realizujesz swój zamysł tworząc piękny domek :) .I co masz w planach jeśli chodzi o podłogi ?Po moim ostatnim rekonesansie po sklepach z parkietem , litymi deskami gotowymi i surowymi ,podłogami 3 warstowowmi, drewnem olejowanym i lakierowanym, mogę powiedzieć jedno-wiem, że nic nie wiem.

Wiem jak będą wyglądały drzwi ale jeszcze nie wiem z której firmy będą. Na pewno białe, bardzo chciałam dębowez klasycznym podziałem frezowym. Na parterze przeszklone, ale to temat na przyszły rok.

Na podłogach będzie dębowy parkiet olejowany :D

Kasiu - przepiękne te kuchenki. Gdzie to wynalazłaś??? :roll: Super - mogłyby zastąpić moje marzenie o piecu kaflowym. Ile kosztuje takie cudo i gdzie można to nabyć??

A może nie zastępywac tego marzenia. może warto sobie zrobic choc kuchenke gazową w obudpwie kafli, skoro marzysz o kuchni kaflowej?

Nie wiem w czym rzecz, bo moze nie masz miejsca czy kominu w odpowiednim miejscu

tu polecam mój zbiór kuchenek

http://renatka.multiply.com/photos/album/24/kuchnie_kaflowe_inspiracje

ta np nie jest kuchnia kaflową ale wyglada jak kaflowa http://renatka.multiply.com/photos/album/24/kuchnie_kaflowe_inspiracje#photo=32

albo ta http://renatka.multiply.com/photos/album/24/kuchnie_kaflowe_inspiracje#photo=34

Tez jestem ciekawa co to za mebelki. I moze mnie ktos uswiadomi jakie wielkosci wchodz a w grę, mówie o pieniądzach w jakich oscyluja takie ładne zabudowy kuchenne. Tak srednio dla tego rpodzaju mebli

Kasiorku powiedz nam co planujesz w ogrodzie na tych białych "fundamentach " Na planie ogrodu coś widać ale co to będzie ? Napisz coś więcej .Czy ogród też musi czekać do przyszłego roku z wykończeniem ?

Te białe fundamenty to ścieżki :D tu dla przypomnienia mój projekt ogrodu

http://images47.fotosik.pl/9/7e99186222ad0e0d.jpg

Niestety opady deszczu uniemożliwiały nam długo skończenie prac ziemnych, drenaże i takie tam i tak naprawdę ekipa wyszła w pod koniec sierpnia. A ponieważ wprowadzimy się gdzieś w grudniu, wolę poczekać z nasadzeniami do wiosny, szkoda robić ogród jak nikogo nie ma na miejscu i nawet ścinanie trawy jest problematyczne

Jak sadzisz rośliny w donicach to właściwie można kiedy się chce, ale ja wolę wsadzic jesienią, to na wiosnę rosliny wygladaja jak by tu jyz troche rosły, i szybciej ruszają. No chyba że ruszysz wczesna wiosna przed wegetację. A wsadzenie roslin jesienia może tez grozić przemarznięciem, bo roślina jeszcze jest w kiepskim stanie i nie ukorzeni sie przed mrozami. jak zwykle bywa na dwoje babaka wróżyła

Kasiorku tak sobie myślę, że jak skończysz podłogi i ściany to...... wystarczy wstawic jeden fotel i wnetrze bedzie dopełnione :lol: Jest tak ładnie, że dla mnie wiecej nie potrzeba :lol: :lol:

Dokładnie tak będzie, w salonie staną tylko dwa fotele, sofa i lampa i mała zabudowa na sprzęt grajacy :D jak tylko przybędzie parkiet to ja już bym mogła tam siedzieć

Ale uparłam się żeby wprowadzić sie jak bedzie wszystko skończone ( w ramach planów na ten rok oczywiście) co oznacza brak drzwi , mebli do sypialni i częściowo do innych pokoi

Jak sadzisz rośliny w donicach to właściwie można kiedy się chce, ale ja wolę wsadzic jesienią, to na wiosnę rosliny wygladaja jak by tu jyz troche rosły, i szybciej ruszają. No chyba że ruszysz wczesna wiosna przed wegetację. A wsadzenie roslin jesienia może tez grozić przemarznięciem, bo roślina jeszcze jest w kiepskim stanie i nie ukorzeni sie przed mrozami. jak zwykle bywa na dwoje babaka wróżyła

dlatego wybrałam opcję wiosenną

Kasiorku,pozwól że "pomęczę" jeszcze temat podłogi.Ja też myślę o dębie,jednak z pewnością czytałaś posty wojtka 2112 że dąb to jest ładny ale na trumny :-? .I tu moje pierwsze ukłucie w sercu.Że może ja taka jakaś staromodna jestem i nie idę z duchem czasu.No ale może to i jakoś przełknę tylko i tak nie wiem co dalej.Czy Ty planujesz lite deski dębowe i olejowanie czy myślisz o jakichś gotowych produktach?ja boję się olejowanej podłogi z racji pilęgnacji a wczoraj moi panowie z ekipy wykończeniowej powiedzieli żebym dała sobie spokój i poszukala gotowej jużfabrycznie polakierowanej/poolejowanej podłogi.Odwiedziłam Kahrsa ale decezji jeszcze nie podjęłam.Jakie jest Twoje zdanie?

Ja nadal obstaję przy swoim parkiecie, dębowym , olejowanym. Wiem że wymaga większej pieleęgnacji ale daje efekt jakiego szukałam

parkiet układany na sposób francuski

http://foto3.m.onet.pl/_m/30295982166609445a6514e288028fab,10,19,0.jpg

lita deska ma oczywiście swój urok ale nie wszędzie pasuje, gotowe deski są bardziej uniwersalne, ciężki temat :D