Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szamanko witaj na naszym forum, znajdziesz tu nie tylko w moim watku wiele inspiracji :D

Anjazzielonego jeszcze konkretów nie znam. pomysły sie pojawia jak już zamieszkamy. nie zamierzam mieć wszystkiego gotowego na poczatku. pewne drobiazgi wymagą pomieszkania z nimi jakiś czas :D

asia.malczewska o zdjęciu pod prysznicem juz wspominałam, to zdjecie wydrukowane na szybie

ech pięknie się zrobiło.Jak w dobrej gazecie zagranicznej z wnętrzami.

Podłoga cudna,prysznic fajnie.Jak dla mnie w każdym szczególe widac cięzkie pieniądze i nie da sie tego niestety osiągnąć przy ograniczonym budżecie.Nie napisałam tego jako zarzut:)

Mnie tylko te wszystkie upiększenia od razu straszyłyby kurzem i wiecznym sprzątaniem.

Obserwuję dalej co sie będzie pojawiało.

Podłoga cudna,prysznic fajnie.Jak dla mnie w każdym szczególe widac cięzkie pieniądze i nie da sie tego niestety osiągnąć przy ograniczonym budżecie.Nie napisałam tego jako zarzut:)

Mnie tylko te wszystkie upiększenia od razu straszyłyby kurzem i wiecznym sprzątaniem.

:D ja niestety też mam ograniczony budżet, ale wszystko jest planowane i nie obejdzie sie bez kompromisów. Np drzwi wewnętrzne dopiero ( jak dobrze pójdzie) za rok

Ale postawiłam na dobrej jakości materiały wykończeniowe i elementy stałej zabudowy bo uważam że tu nie można oszczędzać, nie mam zamiaru za rok lub dwa coś wymieniać. A spokojnie mogę spać przez najbliższy rok na materacu :D

Kasiorku,zarejestrowałam sie na forum specjalnie dla Ciebie,

nie mogłam sie oprzeć żeby nie napisać kilku słów o tym pięknym miejscu które tu prezentujesz. Architektura jest rzeczywiście najwyższych lotów,ale jakże łatwo jest zepsuć to wrażenie poprzez nieodpowiednie dobranie wystroju wnętrza.

U Ciebie wszystko pasuje,wydaje sie jakby ten dom miał już kilka pokoleń użytkowników a teraz przechodzi tylko lekki lifting. Efekt jest oszałamiający!!!

Każdego tygodnia(najczęsciej w niedzielę) zaglądam czy przypadkiem nie wrzuciłaś czegoś nowego nad czym będę wzdychać przez najbliższy czas.

żyrandole kuchenne ze sztućców-kapitalne,nie wiem czy sama takich nie zrobię:),sztukaterie-klasa,podłogi-majstersztyk i wiele innych elementów zapierających dech w piersiach.

Jesteś osobą,która popycha innych do keatywności,do odkrywania własnych talentów i nie ograniczania się pomimo oferty rynkowej(albo ubogiej albo drogiej).

Wyszukujesz cudeńka,ale nie nadymasz się co masz, chętnie dzielisz się doświadczeniami-jestem zachwycona!!!Tobą przede wszystkim i domem,który aranżujesz.Gratuluję!!!

Tak, YP napisała pięknie o Twoim domu, Kasiorku!

to jest dom z duszą, klimatem, sercem.....

Mój Boże, co my napiszemy, jak już "się urządzisz" i będziemy oglądać wnętrza w pełni zaaranżowane: z meblami, zasłonami?

Skoro już teraz płyną same słowa zachwytu i uznania:)

Chyba nam słów braknie:)

Urządzaj, wykańczaj, stylizuj, PROSZĘ CIĘ, nie możemy się doczekać kolejnych zdjęć!

To prawda, jak mawiał mój dziadek (proszę wybaczyc dosłowność): "szkłem dupy nie obetrzesz".... po prostu bez kasy sie nie da, i np panele nigdy nie będa parkietem, a meble BRW to takie same paździerze jak te za Gierka, tylko nieco design sie zmienił; ale bardzo często tez widzę, tu na forum i nie tylko domy urzadzone za ciężka kasę, a zupełnie bez polotu, nieciekawe, sztampowe, nudne, nowobogackie......

Kasiorek ma wizje i wie czego chce, a to juz chyba więcej niz połowa sukcesu. Gratuluję konsekwencji, a dom..... cóż, nie powiem nic odkrywczego: WSPANIAŁY!

YP witaj na forum i w moim wątku, miło mi się czyta takie posty :D

Dużo serca faktycznie wkładam w urządzenie tego domu i czasem nawet się cieszę że tak wszystko rozciąga się w czasie mam więcej czasu na przemyślenia i niejedniokrotnie zmianę koncepcji :D

Anjazzielonego, też już bym chciała pokazywać stylizować :D tylko co ja potem będę robić? przyjdzie mi zniknąć z forum :D no chyba że zajmę się innym domem i :D

akselek dobrze prawisz, pieniądze są ważne ale pomysł na co je wydać ważniejszy. Tu na forum widziałam nie raz wydane masy pieniędzy z efektem takim sobie. ja się cieszę że wiele rzeczy będę miała wykonanych samodzielnie co uczyni wnętrza ponadczasowe , nie poddające się żadnym trendom i modom :D

Ale postawiłam na dobrej jakości materiały wykończeniowe i elementy stałej zabudowy bo uważam że tu nie można oszczędzać, nie mam zamiaru za rok lub dwa coś wymieniać. A spokojnie mogę spać przez najbliższy rok na materacu :D

Kasiorku, utwierdzasz mnie w przekonaniu, że moje wybory są na razie trafione. Podobnie jak Ty, wolę od razu zainwestować w porządną zabudowę, a resztę odłożyć, jeśli trzeba.

A zazdroszczę Ci przede wszystkim jednego - umiejętności rysowania. Masz wspaniałe pomysły, które rewelacyjnie prezentujesz już na etapie koncepcji. Moim jedynym wyjściem jest nauczenie się obsługi jakiegoś komputerowego programu. :cry:

Kasiorku, utwierdzasz mnie w przekonaniu, że moje wybory są na razie trafione. Podobnie jak Ty, wolę od razu zainwestować w porządną zabudowę, a resztę odłożyć, jeśli trzeba.

A zazdroszczę Ci przede wszystkim jednego - umiejętności rysowania. Masz wspaniałe pomysły, które rewelacyjnie prezentujesz już na etapie koncepcji. Moim jedynym wyjściem jest nauczenie się obsługi jakiegoś komputerowego programu. :cry:

DarcyNie wazne jak sie rysuje, ważne że masz co rysować. Programy komputerowe są dobre od strony technicznej. Wymiary, szybkie przestawienie ściany ale ograniczaja od strony koncepcyjnej. Rzadko są to progamy z nieograniczona biblioteką. I koncepcja w komputerze powstaje z tego co jest w programie a nie co "artysta mial na mysli " lepiej juz zamiast rysunków wykonac kolaż z wycietych z gazet elementów niż mocno okrojoną wizualizację

YP witaj na forum i w moim wątku, miło mi się czyta takie posty :D

Dużo serca faktycznie wkładam w urządzenie tego domu i czasem nawet się cieszę że tak wszystko rozciąga się w czasie mam więcej czasu na przemyślenia i niejedniokrotnie zmianę koncepcji :D

Wiem o czy mówisz(piszesz) bo sama buduję się i urządzam od 7 lat:)

To mnóstwo czasu i pomysłów,które na bieżąco można korygować.

Ale ja widzę u Ciebie bardzo spójną koncepcje wnętrza,zmiany moga zachodzić jedynie w detalach(chyba?).

Miałabym do Ciebie miliony pytań o pewne rozwiązania,ale jak na początek pobytu na forum chyba nie wypada?

Z dużą ciekawością czekam na pokój córeczki. Widząc ogólny zarys(tapetę,meble,kolor ściany)jestem pewna że wyjdzie CUDO o jakim marzy każda mała(już nie taka mała)dziewczynka. A nie będzie to lukrowane pudełaczko z serii Barbii,tylko wnętrze z klasą dla młodej damy.

Sama mam synka i jestem na etapie tworzenia jego królestwa,ale niestety muszę przyznać że oferta dla chłopców jest znacznie uboższa niż dla dziewczynek(mam na myśli meble). Jeśli coś jest to koniecznie niebieskie,zielone albo z samochodoami,zamkami itp Ja szukam czegoś neutralnego co nie zagłuszy fantazji dziecka,w bielach,beżach,szarościach.

Jeśli to nie tajemnica to może odpowiesz skąd tapeta do pokoju córeczki?

I przepiękne "graficzne"buźki na białym tle w kartonach,którymi bodaj zdobiłaś komodę?-namotałam???

pozdrawiam YP

Hallo, koleżanki nie tapeta w kwiaty a fototapeta

o ta

http://4.bp.blogspot.com/_sRHuOFdmHJw/SbeaUcSxQMI/AAAAAAAAAao/vs1kPWBrmBE/s1600/8-510.jpg

była o niej mowa na blogu , kiedy pokazywalam lampkę którą zrobiłam do Karolnki pokoju

o taką

http://1.bp.blogspot.com/_sRHuOFdmHJw/SbeeddhybGI/AAAAAAAAAbI/0EGLVcopASo/s1600/L1a.jpg