Kasiorek 30.01.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Parkiety pewnie, że bardzo ładne. Jakoś tak... zgrabnie uwspółcześniłaś wnętrze XVIII-wiecznego pałacyku i zabrałaś do swojego własnego pałacyku. A ja mam pytanie laika, jak coś, to może na PW - jak przeniosłaś motywy z fototapety na trzon lampy? Pięknie to wygląda, pisałas, że to nie jest decou... To proste wykorzystałam zdjęcie z allegro, wydrukowałam odpowiednią wielkość, wyciełam motywy. Tło lampy mimo że podobne do tego co na fototapecie bylo zrobione z papieru ryżowego z pismem, które przyklejalam w roznych kierunkach, potem zamalowałam je transparentnie farba, na to przykleilam motywy i wkomponowałam w nie elfy i finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.01.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 To i ja sie przypomnę, ze dla mnie absolutnym hitem jest konsolka czarna z twarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.01.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Parkiety pewnie, że bardzo ładne. Jakoś tak... zgrabnie uwspółcześniłaś wnętrze XVIII-wiecznego pałacyku i zabrałaś do swojego własnego pałacyku. A ja mam pytanie laika, jak coś, to może na PW - jak przeniosłaś motywy z fototapety na trzon lampy? Pięknie to wygląda, pisałas, że to nie jest decou... To proste wykorzystałam zdjęcie z allegro, wydrukowałam odpowiednią wielkość, wyciełam motywy. Tło lampy mimo że podobne do tego co na fototapecie bylo zrobione z papieru ryżowego z pismem, które przyklejalam w roznych kierunkach, potem zamalowałam je transparentnie farba, na to przykleilam motywy i wkomponowałam w nie elfy i finisz Aaaa, no to teraz wszystko jasne. Dziękuję za instruktaż. Aha - spieszę donieść, że płytki Ci wyślę w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YP 30.01.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Fototapetę w kwaity kupiłam na allegro a moje kochane buźki to tapeta Fornasetiego, ściagałam z wysp bo u nas chcieli 2X tyle [/b] Kasiorku bardzo dziekuję za odpowiedź na pytania, jesteś niezastąpionym źródłem wiedzy i pomysłów-deqou w Twoim wydaniu jest szlachetne i piękne,jak dla mnie obie konsole które pokazałaś są świetne! Mam zatem kolejne pytania,jeśli sie nie pogniewasz:) Chciałam zrobić pojemniki na kredki,pisaki,nożyczki itp do pokoju dzieciecego ze strarych puszek po kawie,których już nie używam,czy jest to możliwe w technice którą pokazujesz? Jeśli tak, to jakie materiały są konieczne(grunty,farby itp)., A drugie pytanie dotyczy tego o czym wcześniej wspomniałam,mianowicie oferty meblowej dla dzieci-czy rzuciło Ci sie w oczy coś co nadawałoby sie do pokoju 2,5letniego chłopca? Kusi mnie Cinderella,ale chyba jest zbyt dziewczęco,co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaszka 01.02.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Mam taką tapetę na jednej ścianie w sypialni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YP 01.02.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Przepiękne białe schody,widać dbałość o szczegóły i detale-jak zawsze:) napisz Kasiorku o nich więcej-jakie to drewno,jaką metodą malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 01.02.2010 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 YP odnośnie metalowych pojemników to wystarczy dobry primer pod farbę. Albo hobbystyczny ze Stamperii lub budowlany podklad na powierzchnie matalowe. Flugger ma takie fajne male opakowania. I farba akrylowa do powierzchni drewanianych i metalowychJeśli chodzi o mebelki to sfokusowałam sie na meblach dziewczęcych ale Vox tez ma niezła ofertę. jest tam taka kolekcja Magellan chyba. generalnie polecam meble z litego drewna i bejcowane na ciemny , szlachetny kolor.Żadna plyta pokryta fronirem, zawsze będzie to wygladalo sztucznie. Jeśli chhodzi o moje schody to stopnie sa dębowe poprostu pomalowane farbą w stolarni kryjaco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 01.02.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 dobry hmmmm normalnie nie wiem co napisać bo tyle ochów i achów że moje pewnie się gdzieś między nimi znajdą Kasiorku ... masz w sobie wielką kupę (sory za wyrażenie) talentu pięknie ten domek urządzasz chciałabym mieć choć trochę takiego wyczucia stylu co Ty cudnie masz i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.02.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Piekne te schody! Listwy wykonczeniowe to MDF? Z czego schody, ze takie biale? Slicznie:) Hmm tak sobie mysle, ze nawet gdyby mnie bylo stac na taki dom w takiej lokalizacji i na jego urzadzenie... to i tak bym to spierdzielila :/ Bede w dalszym ciagu podziwiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 01.02.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Przez przypadek trafiłem na Twój dziennik i jestem pod wrazeniem domu. Gratulacje!!! Dom, wykończenie, położenie - rewelacja!! (wydaje mi się, że wiem gdzie jest to osiedle ) mam do Ciebie takie pytanie - jakie są koszta utrzymania części wspólnych osiedla przypadające na dom, tak średnio, w przybliżeniu (mam na myśli ochronę, oświetlenie itp. utrzymanie części wspólnych). Jak to jest wyliczane - w odniesieniu do powierzchni działek? domów? Jak nie chcesz podawać tego publicznie to napisz na PW. Z góry dzięki za odp. życzę jak najszybszej przeprowadzki pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 01.02.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam Kasiu!1 Schody są niezaprzeczalnie piękne,ale jest jeden rzecz ,którą ja akurat zrobiłabym nieco inaczej.Jest to wykończenie przy ścianie.Ja widziałabym tu prosta listwę przychodową, chociaż te" schodki" są pewnym nawiązaniem do szachownicy na ścianie ,ale ja bym bardziej sugerowała się schodami jako całością.Wiem ,czepiam się ,ale są to komentarze ,wiec wyrażamy swoje zdanie.Chyba ,że to jeszcze będzie inaczej wykończone ,o czym nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 01.02.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Schody piękne, czekam na zdjęcia barierki i tralek, na pewno mnie zaskoczą i będą wspaniałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 03.02.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Kasiorku śledzę od początku Twój dziennik i jestem pełna szacunku dla Twojej dbałości o detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna_Migotka 03.02.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 a ja czytam komentarze i przecieram oczy ze zdumienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.02.2010 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Beauty ja po prostu nie mogłam się zdecydować, obydwie formy listwy mi odpowiadają. Być może gdyby schody były ze spocznikiem a nie zabiegowe to zrobiłabym prosta listwę a tak wydawało mi się że będzie to lepiej wyglądało, szczególnie na zakręciePanno Mogotko a coż cię tak zdumiało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmaggi 09.02.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam! Nie chce byc niegrzeczny ale po obejrzeniu podlog na prezentowanych zdjeciach musze podzielic sie z Pania kilkoma uwagami ktore byc moze beda niezbyt pochlebne dla fachowca ktory byl ich wykonawca.Jest kilka drazniacych detali ktore nie powinny wystapic w takim projekcie. Brak symetrii oraz zgodnosci ukladu plytek. W dobie dzisiejszych mozliwosci nie powinny miec miejsca takie bledy a mianowicie nie pokrywanie sie linii oraz zle cicia i laczenia detali (dekorow i granic pol). Za cene jaka Pani zaplacila wykonawca powinien wykonac projek ze szczegolna staranoscia i dokladnoscia. Projekt Pani domu zasluguje na wyzsza jakosc wykonania uslugi._________________RemiJoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmaggi 09.02.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam ponownie. Wnetrze Pani domu szpeca uzyte grzejniki centralnego ogrzewania ktore zupelnie nie pasuja do stylu wnetrza domu. Nie wiem co kierowalo Pani wyborem uzytych materialow instalacyjnych kiedy na rynku dostepne sa piekne grzejniki zeliwne w stylu np:wiktorianskim (za rozsadna cene) lub oslony zeliwne grzejnikow._________________RemiJoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.02.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Z tego ,co mi wiadomo ,to osłony na grzejniki będą w najbliższej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 10.02.2010 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Sądząc z ilości postów i sposobu wypowiedzi sądzę, że to "Pan Wykonawca" z którego usług zrezygnowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.02.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Sądząc z ilości postów i sposobu wypowiedzi sądzę, że to "Pan Wykonawca" z którego usług zrezygnowałaś Ale aż się zarejestrował by to napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts