Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sądząc z ilości postów i sposobu wypowiedzi sądzę, że to "Pan Wykonawca" z którego usług zrezygnowałaś :D

też mam takie wrażenie :D

Mmagi dla twojej wiadomości ,świadoma jestem pewnych niedociągnięć, lecz do mojej ekipy absolutnie nie mam żadnych zastrzeżeń. Spędziłam z nimi kilka godzin nad układaniem płytek i wiem jakie to było wyzwanie i mimo że dopatrzyłeś się uchybień ja z efektu jestem bardzo zadowolona a co do grzejników to jakbyś przeczytał dziennik od początku to byś się dowiedział że dom budował developer i raczej nie miałam wpływu na wygląd grzejników i jakby dalej się doczytał zostaną zakryte osłonami co już napisała Beauty

Co na budowie ? :D Zaczynam finiszować :D Jutro montują mi już wszystkie umywalki, krany itd. Wreszcie zobaczę swoją wannę która od czerwca stoi na magazynie. Wiem że dzis dopieszczaja poręcz przy schodach, w piątek ostatnie ich malowanie. Ja wykańczam się finansowo dokupując lampy

moje nowe nabytki

http://www.flo-store.com/data/gfx/pictures/large/5/8/585_1.jpg

to do mojego pokoju

http://www.fnak.pl/photo/product_big/d/2/5/1_d2526c3d0002.jpg

lampa do pokoju Karolci

Jestem na razie bez lamp do sypialni, dolnej łazienki i gabinetu. Zostanę przy żarówkach na kabelku tak nowocześnie będzie :D

Piękne są te żyrandole .Ten pierwszy to jest cały ze szkła- murano?

Wykończeniówka idzie pełną parą , :D To bardzo cieszy ,jedynym mankamentem finiszu jest to ,że się finansowo wykańczamy .Do mnie tez jutro przychodzi wreszcie stolarz ze schodami i całą resztą .Pater mam praktycznie zrobiony ,(czyt.wymalowany :D ) a żaróweczki ,no cóż , będę musiała się tez zaprzyjaźnić z nimi na dłuższy czas!! :lol: Jedyny żyrandol ,który muszę mieć na cito to żyrandol do holu .Do jego założenia będzie potrzebne rusztowanie.Ale jakoś nie mogę się zdecydować :cry:

Wykończeniówka zaskakuje chyba wszystkich finansowo. My mieliśmy teoretycznie wszystko zaplanowane ale rozłazi sie to wszystko jak ciasto drożdzowe. Co rusz wyskakują jakieś dodatkowe koszty.

Chciałam mieć jak najwięcej wykończone przed wprowadzką ale niestety wiele rzeczy będzie musiało poczekać. Najbardziej szkoda mi ogrodu. sezon tuż tuż a na niego już zabrakło w budżecie. Może choć na trawę wystarczy :D

Beauty ale ile radości jest w każdym kroczku do finiszu :D zobaczysz jak będziesz miała skończone schody jak pięknie się zrobi ( choć i tak cudnie jest :D )

ha :D złudzenie otyczne , pierwszy żyrandol wykonany jest z matalu, jakby szkielet lampy. We Flo fajne obniżki były :D

Kasiorek, tego pierwszego też namierzyłam do swojego salonu :lol: Jest super! :wink:

Jak tylko go zobaczyłam , wiedziałam że będzie mój, dobrze ,że wystarczyło mi cierpliwości aby na obniżke poczekć :D

Kasiu , chciałam Cie jeszcze dopytać o Twoja cudną podłogę w salonie .Pisałaś ,ze była zaimpregnowana dwuskładnikowym olejem. Po jakim czasie Duch zalecił ponowne olejowanie?Ja się zastanawiam cały czas,czy nie zrobić matowego lakieru.Dzisiaj muszę ostatecznie podjąć decyzję i zamówić ,albo olej ,albo lakier. Pytałam znajomą ,która ma olejowane i ona twierdzi ,ze są one bardzo uciążliwe w utrzymaniu,a ponadto widać rysy od fotela itp. Sama nie wiem ,czy może ona miała źle ten olej położony?Ja nie mam czasu na to ,żeby co 3 mies biegać ze szmatą i olejować,ponoć nie można na nie wchodzić przez dzień bodajże.

Beauty powiem ci że nawet nie wiem. Jakoś nie miałam okazji porozmawiać na temat konserwacji podłogi i tak muszę go poprosić o środki do mycia.

ja bybrałam olej bo zależało mi na spatynowanej podlodze, będzie się ładniej "starzała" Wiem że raz na pół roku olejowanko sie powtarza ale to nie problem

Droga Pani Kasiu,

Sądziłem że zależy Pani na wszystkich opiniach na temat Pani domu a nie tylko na tym aby wszyscy chwalili Pani projekt...

Nie jestem "Panem Wykonawcą" z którego usług Pani zrezygnowała i faktycznie zalogowałem się tylko po to, aby podzielić się z Panią swoimi uwagami. Widzę że niepotrzebnie...

Pani dom jest piękny, w podobnym stylu w jakim ja projęktuję wnętrza i dlatego uważam, że takie wnętrze, zasługuje na najlepsze wykonanie zaplanowanych prac. Dlatego zwróciłem Pani uwagę na pojedyńcze mankamenty.

Pozdrawiam.

Drogi Mmaggi,

dziękuję za zwrócenie uwagi, chętnie czytam wszytkie uwagi dotyczące tego projektu.

I jak juz napisałam wczesniej świadoma jestem pewnych niedociągnięć. Płytki do ukladania były niezwykle trudne . Przy tak małych ich wymiarach należalo utrzymać piony i poziomy w dwóch równoległych pomieszczeniach. Jeśli do tego dodamy niezbyt proste ściany to jest to wyzwanie. Być może na zdjęciu pewne błędy sa bardziej widoczne, bo widać tylko fragment podłogi. Przy całości podłoga prezentuje się dobrze