Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę się, że schody sie podobają. Sama byłam ciekawa ostatecznego efektu bo niewiele widzi się całkiem białych schodów.

Dzisiaj poczyniłam też pierwsze przygotowania do wiosny. Posiałam nasionka poziomek w mini szklarence. Ale miałyśmy z Karolinką zabawę. Ciekawe czy cos z tego wyrośnie :D

Byle do wiosny :D

( a u nas sypie i sypie )

Kasiu! Wyszło super! a umywalka - to moje niedoścignione marzenie .Bardzo chciałam taką mieć w górnej łazience ale....nie zmieściła się .Baaaaardzo gratuluję i życzę szybkiej przeprowadzki!!!!

Acha jeszcze chciałam dodać ,,ze poręcz schodowa ----perfekcyjna :o :o Bylo to nielada wyzwanie dla wykonawcy.Zrobił to pierwszorzędnie ,a jaka będzie radocha przy zjeżdżaniu :lol: :lol: :lol:

[ z dziennika budowy ]

A więc znowu zajrzałam Kasiu do twojego dziennika i jak zwykle jestem pod wrażeniem :D Schody wyszły przepięknie. Konserwatywnie trzymasz sie załozonego planu a za to czapki z głów!Mnie ciagle korcą zmiany. Wczoraj kupiłam piekny duzy świecznik z kamieniami w czarnym kolorze i nie mogaę się na niego napatrzeć więc juz sobie wyobrazam twój zachwyt nowymi elementami które powoli pojawiają się w twoim pięknym stylowym domu :o Kochana,pozdrawiam cie serdecznie i czekam na kolejne fotografie.

Acha, zapomniałam Cię zapytać w jaki sposób wykończyli ci schody że maja takie fantastyczne "gzymsy"? Bardzo mi sie podobają...buzia:)

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik111533.htm

Edziu, ale z dziennika nie zniknelo?

Ale pieknie sie robi :o

Jak nie zniknęło, jak zniknęło :wink:

To się nie robi automatem...

http://forum.muratordom.pl/w-stylu-retro,t153220.htm

... witanko ponowne :)

dziś raz jeszcze przejrzałam Twój dziennik... i zatrzymałam się na tym

A i mój rzygacz prezentuje sie bardzo zimowo

http://images37.fotosik.pl/241/56aced60f0bb39de.jpg

już widze go za rok kiedy dodatkowo dojdzie zielony bluszcz i kule bukszpanowe

http://images48.fotosik.pl/246/e24028e8f0f45caemed.jpg

i mam pytanie to działa w zamknietym obiegu wody? czy coś podpinałaś.... bo koźlarz to fajny jest :)

... dzięki za odpowiedż...

zamknięty obieg wody bardzo ułatwia życie... a wiosną planujesz się zabrać za ogród? widziałam na planie rosarium... i ścieżki wyłożone.. kamieniem? dużą macie działeczkę... bo nasza nie dość, ze nie duża to jeszcze trójkątna :o :D to tak by było nam łatwiej :)

Działeczka w sam raz. Całość 600 m2. W sam raz żeby zrobić ale sie nie narobić :)

Tak planuję rozpoczęcie robót na wiosne ale juz wiem że nie zrobimy wszystkiego co zaplanowaliśmy. na 100 % trawniki ale ze wzg finansowych wstrzymamy się chyba z drzewami i żywopłotami bo chcieliśmy juz wyrosniete a to niestety sporo kosztuje. Będą trejaże i pergole, , chcę obsadzić płot do okoła bluszczem i winoroslą. na to tez finanse musza sie znaleźć :D

No i byliny.Ale zaczekam do wiosny i wtedy sie zobaczy co da sie zrobić

Działeczka w sam raz. Całość 600 m2. W sam raz żeby zrobić ale sie nie narobić :)

Tak planuję rozpoczęcie robót na wiosne ale juz wiem że nie zrobimy wszystkiego co zaplanowaliśmy. na 100 % trawniki ale ze wzg finansowych wstrzymamy się chyba z drzewami i żywopłotami bo chcieliśmy juz wyrosniete a to niestety sporo kosztuje. Będą trejaże i pergole, , chcę obsadzić płot do okoła bluszczem i winoroslą. na to tez finanse musza sie znaleźć :D

No i byliny.Ale zaczekam do wiosny i wtedy sie zobaczy co da sie zrobić

... ja tez tak mam :) chciałam duże rośliny by od razu jakoś móc się cieszyć efektem :) niestety nie mam cierpliwości na czekanie aż wyrośnie... zwłaszcza, że widze, że działki mamy niemal identyczne metrażem.

Mnie się marzy ogród baaadzo kolorowy, ale taki samowystarczalny, niezbyt wymagający... chciałabym w nim móc wypoczywać i go pielęgnować... a nie odwrotnie :) dlatego puszczam się w iglaki, azalie i rh... dużo mi pomaga Elfir... bo jednak z wiedzą ogrodniczą u mnie jest znacznie gorzej niż z budowlaną :)

zapraszam... może kiedyś znajdziesz momencik :)

http://forum.muratordom.pl/jak-ciekawie-zagospodarowac-malenka-dzialke-szukam-porad,t178921.htm

Pieknie wyszły te schody, taka wstega, albo jak lok dziewczynki z dziewiętnastego wieku (loki tzw anglezy). A te tralki czy jak sie to tam zwie są lekkie i wbrem moim obawom pasuja do całości super. Moze te tralki co ja widziałam, to była inna bajka.

Rewelacja !

Kasia, ty nie rób nam tych obiecanych przestojów, bo czym my sobie będziemy psychikę leczyć jak u Ciebie nic nie bedzie sie pojawiać?