Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Biedna Sisi :( Może faktycznie złe samopoczucie jest przyczyną smutku? Moja Pusia, jak tylko źle się czuje to od razu widać - jest smutna, chowa się za wersalkę lub do garderoby. Zanim poszukasz psychologa, spróbujcie wyeliminować problemy ze zdrowiem. Trzymam kciuki, żeby wszystko się poprawiło ;)

Kasiorku niestety Mmaggi ma racje. Przeczytalem wczoraj Twoj dziennik i komentarze, widac przeskoczylem ten fragment "sporu" o plytkach.

Jak wiekszosc jestem ciekawy co nowego z Twoich swietnych pomyslow pokazesz zagladnolem dzisiaj.

No i to zdjecie

http://foto1.m.onet.pl/_m/fd7dffb5f578cf4e72dd281997d5e331,10,19,0.jpg

dopiero teraz przyjzalem sie, Mmaggi ma racje, zauwaz ze po lewej stronie masz dwa czarne paski a nie trzy to ten najwiekszy blad moim zdaniem, jest kilka innych jezeli nie kilkanascie.

Jakis czas temu wdalem sie w dyskusje o plytkach z inwestorem(ka) i musialem zamilknac mimo ze blad w playtkach byl ewidentny.

Caly ten wzor powinien byc ulozony z plytek malych, jak najmniej ciec.

Ale oto to bym zapytal Mmaggi jezeli tu jeszcze zajrzy.

Oczywiscie nie jestem "Panem Wykonawca" jestem natomiast zauroczony domem i pomyslami Kasi, przyznaje sie bez bicia.

To tyle narazie.

Ale to nie jest zdjęcie podłogi!!!!

Tylko mój rysunek - projekt

Paski nie zgadzają się celowo ponieważ nie mogłam się zdecydować czy w środku chcę jasny pasek czy ciemny, a nie chcialo mi sie dwa razy rysować tego samego !!!

Jak również paski sa "docinane " jak wypadło ponieważ rysując projekt nie znałam dokładnych rozmiarów płytek. To rysunek koncepcyjny !!!

Ale dalem plame.... sorry.

Dom i Twoje mozliwosci w design to dla mnie mile zaskoczenie. Masz jakas "kopalnie odkrywkowa" z pomyslami cy cós.

Milo mi bedzie "podgladac" co nastepnego "wykrecisz".

Gdzie jest zlokalizowane to osiedle, namiary z grubsza.

Edytowane przez Bogdan_905

Ale dalem plame.... sorry.

Dom i Twoje mozliwosci w design to dla mnie mile zaskoczenie. Masz jakas "kopalnie odkrywkowa" z pomyslami cy cós.

Milo mi bedzie "podgladac" co nastepnego "wykrecisz".

Gdzie jest zlokalizowane to osiedle, namiary z grubsza.

Dałeś plamę :)

Ale wybaczam :)

Osiedle jest w okolicach Nadarzyna

A co do pomysłóow to mam ich jeszcze całą masęi mam zamiar je realizować nie tylko w moim domu :)

Sisi dostaje hepatil na watrobę i specjalne jedzonko na które nie chce patrzeć ( przemycam w nim troszke mięska żeby cos zjadła ) więc Tosia wyjada z miski Sisi a Sisi wylizuje jedzonko Tosi :) W zachowaniu Sisi widzę lekką poprawę , widocznie tabletki pomagają, nawet czasem pomacha ogonkiem ale do Tosi nada nie podchodzi i jej unika. :(

Myślę sobie;"wejdę do domu Kasiorka jeszcze raz.Za pierwszym razem mnie powaliło ale co tam,z każdym następnym będzie lepiej bo już się przecież opatrzyłam".Wlazłam ci ja i...znowu leżę:( Kasiorku masz tak przecudny dom,że życie staje się lepsze gdy na niego patrzę.Jeśli kiedyś,jedząc śniadanie zobaczysz jakąś babę w krzakach w Twoim ogrodzie-spokojnie krzyknij:"Iza,na miłość Boską,opanuj się!":)Pozdrawiam poświątecznie:)

Myślę sobie;"wejdę do domu Kasiorka jeszcze raz.Za pierwszym razem mnie powaliło ale co tam,z każdym następnym będzie lepiej bo już się przecież opatrzyłam".Wlazłam ci ja i...znowu leżę:( Kasiorku masz tak przecudny dom,że życie staje się lepsze gdy na niego patrzę.Jeśli kiedyś,jedząc śniadanie zobaczysz jakąś babę w krzakach w Twoim ogrodzie-spokojnie krzyknij:"Iza,na miłość Boską,opanuj się!":)Pozdrawiam poświątecznie:)

Iza, wtedy z przyjemnościa zaproszę Cie do stołu :) co mi bądziesz w krzakach sie wycierać

Ale jeszcze dużo przed nami... ale co tam nawet bez drzwi będzie tam dobrze

Iza ale się uśmiałam :)

To musimy zrobić najazd wspólny bo ja mam podobne odczucia jak Ty, a w krzakach zawsze raźniej siedzieć razem :)

Sprawy ogrodowe leżą i kwiczą. Finanse są na wykończeniu a tylu rzeczy w domu brakuje. W ogrodzie na razie instalacje, sciezki i rzygacz sa zrobione. Obsady będa w tym roku bardzo ograniczone. Być może zdecydujemy się na trawniki z rolki. Planuję obsadzić płot bluszczem, winobluszczem i powojnikami, może jeszcze trochę bylin . Jeszcze jest wcześnie na ogród. W czerwcu będę więcej wiedziała

no właśnie obawiam się, że jak przyjdzie co do czego to pewnie też to będzie mnie czekać :(

Ale na razie marzę sobie i kombinuję jak to będzie zielono ...

Ja również na płot planuję winobluszcz, a poza tym mnóstwo bukszpanów i kwiatów, a jak wyjdzie to życie pokaże ...

Jedyne co jest pewne to, to że będzie to trawnik i właśnie z rolki żeby przynajmniej była jakaś namiastka ogrodu :)

no nic walcz dzielnie a ja będę podglądać :)

Kasiu,

Szczerze Ci gratuluję. Widzę, że wszyscy Ci to piszą ale ja też musiałam!!! Jestem naprawdę pod wieeelkim wrażeniem. :). Rzadko spotyka się w jednym miejscu tak wiele dobrego smaku i konsekwencji, słowem dobrego stylku. Jako, że sama wykańczam teraz dom (i coś mi się widzi, że z tej samej pracowni projektowej - arex) często zaglądam do Ciebie. Co prawda moje wnętrza różnią się od Twoich, są bardziej "zachowawcze" ;) (próbuję osiągnąć czysty styl klasyczny). Przyznaję jednak widok "moich" płytek u Ciebie wywołał u mnie spory uśmiech (ja też zakochałam się w Capittione i miałam z nimi trochę przejść, które utwierdziły mnie, że jak się chce to wszysko można)! Mam też pytanie, jeśli możesz mi zdradzić, bo właśnie wzięłam się za ogród i poszukuję "twojego" rzygacza. Gdzie udało Ci się nabyć takowy??? Będę wdzięczna za namiary!

Z góry dzięki.

• 2 weeks później...

Kasiu - rewelacyjnie :)

wszystko dobrane perfekcyjnie .....nawet płytki na plakacie sa takie jak w samej łazience :jawdrop:

z niecierpliwością będę czekała na Wielki Finisz ... życzę Ci dużo sił na ten tydzień ,bo końcówka zawsze jest najbardziej wycieńczająca.... i fizycznie..... i psychicznie :)