kaśka maciej 09.06.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Niektórzy MUSZĄ wtrącić swoje 3 grosze, choćby nie wiem co, muszą !! Nie wiem co im to daje? Czy sądzą, że Kasiorek weźmie teraz i co? Zmieni wszystko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.06.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Powiesi rozowe firaneczki z kokardkami, zeby wnetrze ocieplic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ja z usmiechem podeszłam do posta , nasze forum to i tak kraina łagodności Przeprowadzka miała sie odbyć w ostatnim tygodniu czerwca, dziecko zmyka nam na obóz ale w zwiazku z moimi okrągłymi 18 urodzinami rodzinka postanowiła zrobić mi niespodziankę ( dobrze że uprzedzili ) i zjawia się u nas. Więc nie godzi sie ich przyjmować na kartonach, zostana przyjęci w pustym domku ( mamy juz stół i krzesła ) a na imprezke do knajpki. A przeprowadzka w pierwszych dniach lipca już na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Powiesi rozowe firaneczki z kokardkami, zeby wnetrze ocieplic. Tyyy, odczep się od różowych firaneczek z kokardami. Moja córa w pokoju ma takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.06.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Mimo wszystko pozdrawiam i gratuluję zrealizowania swoich marzeń! ja tez pisałam Kasi ,że ta tapeta w TE OCZY to dla mnie prawie horror moje odczucia sa inne niż Kasi,która przeciez bedzie mieszkać w swoim i przez siebie aranżowanym wnętrzu .....i bardzo dobrze ,bo w przeciwnym wypadku wszystkie domy i wnętrza byłyby takie same ...najczęściej beżowo-brązowe:p A ogród Kasi bedzie na 100% esencją romantyczności .....ech Kaśka ....jak ja lubie do Ciebie zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.06.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Tyyy, odczep się od różowych firaneczek z kokardami. Moja córa w pokoju ma takie rózowe ??? u dziewczynki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Powiesi rozowe firaneczki z kokardkami, zeby wnetrze ocieplic. Nie no... tego obawiam się że mąż by nie przeżył , ja mu osobiście wnetrze ocieplać bedę A wracają do mojego wczorajszego posta w dzienniku, cały poranek drążę temat w poszukiwaniu producenta ogrodów zimowych vel oranżerii i niestety dochodzę do smutnych wniosków, że nasi producenci robią coś w stylu zabudowy balkonu , bez polotu i fantazji jakieś to takie ... nudne np takie ( nie obrażając właścicieli ) http://www.ogrodyzimowe.biz/content/images/galerie/realizacje/zgorzelec_200911/p_0027.jpg i tak naprawde wygladają prawie wszystkie oferty a już np angielscy producenci proponuja np takie http://www.tanglewoodconservatories.com/Images/poolside_retreat_main_w.jpg http://www.tanglewoodconservatories.com/Images/detail-ambience_a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2010 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 ja tez pisałam Kasi ,że ta tapeta w TE OCZY to dla mnie prawie horror Ewciu, zapewniam Cię że oczy na żywo nie straszą ja zakochałam sie w nich od pierszwego wejrzenia, może dlatego że uwielbiam wzornictwo Fornasetiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.06.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Gdybym miala sobie pierdyknac cos takiego jak z pierwszego zdjecia to wolalabym nie miec wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2010 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 No właśnie, jeśli ktoś ma dom w miarę nowoczesny to taka minimalistyczna zabudowa jest na miejscu a ja szukam czegoś w stylu romantycznym, żeby pasowała do ogrodu i do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 09.06.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) napisałam gdzieś "tuja to nie drzewo" a idąc za ciosem trawnik nie ogród .....dlaczego jednak tak zdominowały nasze ..ogrody ? powinnam napisać ogródeczki, bo często działki malutkie są 300-500 m2..i piękne stare drzewa ..nie ma ich .....a róże ..same krzaczki troche kosztują a jeszcze więcej wymagają ... dlaczego jak komuś sie nie chce formować pnączy, pielęgnować wymagających kwiatów ...dać radość wychowania zwierzątkom też ...()no można miec pieska który nie wykopuje roślinek ...MOŻNA ) ..to obrzuca sie małostkowością za starania ...to wkurza moi drodzy ...to nasza cecha narodowa ? to moja ogólna obserwacja bo co do postu który wywołał taka to reakcje ....raczej odczułam że ktos powiedział coś od siebie ..naraże się pewnie ale ....te tujki, trawka i Black Red White są po prostu dla większości z nas ...dostępne ...w biegu stanowią szybkie i tanie antidotum ...czy zwyczajnie ...coś stać musi wyszukiwanie perełek dawnego rzemiosła ....odnawianie to pracochłonne ..i długie i jeszcze jedno ..niestety nie mamy konkretnego pojęcia o stylu, mało sztuki wprowadziła szkoła ...ktoś połlożył plastyke, która wraca na szczęście jako zajęcia artystyczne (styl francuski, prowansalski, paryski ...jak często są utożsamiane ?? a szlachetne rzemiosło starego mebelka z odciśniętym duchem czasu ...też kraksa pojęcia vintage i shabby ...sama błądze w tych meandrach stylów bo dopiero sie ucze a współczesna eklektyczna samowolka tam gdzie nie ma podstaw wiedzy rodzi gargamelki .......oj rodzi ...i niestety nie ma na to rady ... jestem od niedawna na forum i przyznam że kiedy zajrzałam do twojego domku ..zachwyciłam się i gratulowałam kobiecie wspaniałego wyczucia stylu w urządzaniu ... nadal jestem pod wrażeniem ...ale powinnam też pogratulować fachowcowi doskonałego efektu podoba mi sie ten dom ...choć teraz może się wydawać demoniczny .........poprzez ten duch "taupe et noir" spinający całość, wprowadzający harmonie i ład ...czekam na meble, tkaniny, obrazy ocieplą i pozwolą na dobre cieszyć sie mieszkaniem ....no ale o tym trzeba wiedzieć i mieć jakąś wyobraźnie żeby oczekiwać .....oczekuje na ciąg dalszy tych wnętrz ......... Edytowane 9 Czerwca 2010 przez konstancja30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 09.06.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 a oczy z tapety .....no własnie zanim utone na kilka dni w odmętach netu w ich poszukiwaniu....podrzucisz adres ? angielskie ogrody zimowe ...piękne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Tapety sprowadzałam bo w polsce chcieli za nie 2 x tyle http://www.selectwallpaper.co.uk/store/cole-son/fornasetti-collection/cat_172.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 09.06.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 podwójna stawka ...czemu mnie to nie dziwi? dziękuje za adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 09.06.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Tapety sprowadzałam bo w polsce chcieli za nie 2 x tyle http://www.selectwallpaper.co.uk/store/cole-son/fornasetti-collection/cat_172.html eeee.........tam!Wymyślacie:) Ja na tapete zachorowałam a,że "lekarstwa"czasami dużo kosztuja to juz inna sprawa.Teraz zostaje mi jedynie cierpliwie czekac na przesyłke:) Jak dla mnie Kasi mieszkanko to niespełnione marzenie i uwielbiam tu zagladać lae jak pokazałam kolezance to powiedziała "brrr....rodzinka Adamsów" tak iec są gusta i guściki.Jedynym i NAPRAWDE jedynym elementem,którym się rozczarowałam to ...... aniołek:/ PS.A pergolka SUPER!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2010 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Jedynym i NAPRAWDE jedynym elementem,którym się rozczarowałam to ...... aniołek:/ PS.A pergolka SUPER!!!!! :) aniołek tylko chwilowo stoi na tak widocznym miejscu, tam docelowo stać bedzie postument z donicą a aniołek znajdzie miejsce swe między kwiatami w Karolci zakątku, tylko tam na razie grządki z ziemia i szczątkowymi roślinkami, wiec jeszcze czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 09.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Kobietko a gdzieś ty takie piekne donice wypatrzyła?Chodzi mi o te w drobne kwiatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sukub 09.06.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Nie no... tego obawiam się że mąż by nie przeżył , ja mu osobiście wnetrze ocieplać bedę A wracają do mojego wczorajszego posta w dzienniku, cały poranek drążę temat w poszukiwaniu producenta ogrodów zimowych vel oranżerii i niestety dochodzę do smutnych wniosków, że nasi producenci robią coś w stylu zabudowy balkonu , bez polotu i fantazji jakieś to takie ... nudne np takie ( nie obrażając właścicieli ) http://www.ogrodyzimowe.biz/content/images/galerie/realizacje/zgorzelec_200911/p_0027.jpg i tak naprawde wygladają prawie wszystkie oferty a już np angielscy producenci proponuja np takie http://www.tanglewoodconservatories.com/Images/poolside_retreat_main_w.jpg http://www.tanglewoodconservatories.com/Images/detail-ambience_a.jpg Oj, Kasiu zapewniam Cię, że i takie cuda jak znalazłaś robią! Widzę, że momentami "idziemy tym samym torem", ja też zakochałam się jakiś czas temu w tych ogrodach zimowych w stylu angielskim, ew. wiktoriańskim. Podczas budowy zarządziłam wieelki taras, a teraz patrząc na naszą przyjazną, szczególnie ostatnimi czasy aurę, pewnie większą część roku byłby nie wykorzystany... Więc połowę tarasu postanowiliśmy zabudować, właśnie ogrodem zimowym. Mam już projekty i wyceny.... brrrrr... chyba będą musiały poczekać do przyszłego roku... Wszyscy doradzają nam aluminiowy, a cena jest kosmiczna (ponad 140 tys...), chociaż te z PCV (w białej drewnianej okleinie imitującej drewno), też kosmos cenowy... No cóż... życie uczy cierpliwości... Ale jak znajdziesz coś ciekawego i atrakcyjnego cenowo to proszę daj znać, może jest coś w bardziej "ludzkich" cenach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Kobietko a gdzieś ty takie piekne donice wypatrzyła?Chodzi mi o te w drobne kwiatki. te z hortensją pnącą ? w centrum ogrodniczym , tylko je przemalowałam na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2010 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Oj, Kasiu zapewniam Cię, że i takie cuda jak znalazłaś robią! Widzę, że momentami "idziemy tym samym torem", ja też zakochałam się jakiś czas temu w tych ogrodach zimowych w stylu angielskim, ew. wiktoriańskim. Podczas budowy zarządziłam wieelki taras, a teraz patrząc na naszą przyjazną, szczególnie ostatnimi czasy aurę, pewnie większą część roku byłby nie wykorzystany... Więc połowę tarasu postanowiliśmy zabudować, właśnie ogrodem zimowym. Mam już projekty i wyceny.... brrrrr... chyba będą musiały poczekać do przyszłego roku... Wszyscy doradzają nam aluminiowy, a cena jest kosmiczna (ponad 140 tys...), chociaż te z PCV (w białej drewnianej okleinie imitującej drewno), też kosmos cenowy... No cóż... życie uczy cierpliwości... Ale jak znajdziesz coś ciekawego i atrakcyjnego cenowo to proszę daj znać, może jest coś w bardziej "ludzkich" cenach??? No, u mnie temat też przyszłościowy ale tą kwotą mnie załamałaś Zaczynam się zastanawiać czy nie szukać oferty poza granicami, ciekawe czy ściągnięcie takiej oranżerii z wysp nie wyjdzie taniej, u nich każdy ziutek piekne robi, bo tradycja duża. A u nas ciągle to luksus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts