Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

Chyba jednak wolę urzadzać domy :) przynajmniej od razu widać efekty. W ogrodzie jeszcze wielle brakuje. I nawet ciężko zdjęcia zrobić żeby pustej ziemi nie pokazać. Jako niedoświadczona ogrodniczka zakupiłam pełno bylin ale w formie kłaczy bądź cebul, posadziłam je oczywiście o co najmniej miesiac za późno i teraz mam efekty wschodzacych liliputków, kiedy w ogrodniczych można kupić pięknie kwitnące rośliny buu

Po weekendzie kolejna porcja zdjęć

A tymczasem ciężko pracuje nad

a) tablicą magnetyczną do kuchni

b) schodkiem do kuchni

c) parawanikiem pod schody, dla oddzielenia psiowego świata :)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i oczywiście przyjmij GRATULACJE z okazji wprowadzki do domku ...........NIECH ZAMIESZKAJA Z WAMI DOBRE SKRZATY ,MIŁOŚC I RADOŚĆ a będziecie szczęsliwi po wsze czasy :)

ps.... kibicuję Ci nadal i podglądam z wypiekami .Przyłączam sie do prośby o wiecej ogródka ....nawet jak nie jest doskonały -bedzie za kilka lat fajnym porównaniem ;)

Ewciu serdecznie dziękuję za zyczenia urodzinowe, a z przeprowadzką to jeszcze do końca się nie przeprowadziliśmy :) Po malutku przewozimy poszczególne meble. jakoś ciężko nam to idzie. Nie mogę sie zebrać żeby wszystko z półek wywalić do kartonów :)

Ale przed nami pierwsza nocka w domu. Jedziemy teraz juz na cały weekend :)

Witam Kasiorku, często tu zaglądam, rzadko piszę... cudny i klimatyczny salon!

Czy dobrze widzę, ze scian kominkowa z lustrem tworzy razem ze ścianą nośną - ścianą pokoju rodzaj wnęki?

Mam bardzo podobne rozwiązanie u siebie i wszyscy mówią, ze niepotrzebnie, a jak dla mnie efekt jest taki, ze bryła kominka nie jest taka masywna, czy tobie tez o taki efekt chodziło? Czy masz zamiar jakoś zagosopodarowac te wnęki? Bo rozumiem, ze są z obu stron kominka, o ile są ;-)?

I jeszcze kanapa, cudna, czy może zdradzić skąd i za ile?

pozdrawiam ze stolicy (Wielkopolski)!

Edytowane przez aniaitomek

Brawa dla Karolinki :)

juz sam stolik i fotel zapowiadali coś specjalnego ...i jest specjalnie ..........

antracyt ...srebro ...lampiony w tle ..i kwiaty ...szkło ...połączone tak jakby od niechcenia ...ślicznie :)

(ps. mam pół stołu serwetek lakier klej i ..pierwsze próby jutro ...oczywiście decoupage mi sie marzy ..trzymaj kciuki:) )

zgadzam się co do planszy ...praktykuje od miesiąca (zabrałam mojemu modelarzowi ;) drukuje ..przypinam ..zmieniam ..i są efekty np babcina komódka - toaletka z wiatrołapu jednak zostaje hebanowa z tycimi złotymi przecierkami ....to działa :).)

Edytowane przez konstancja30

aniaitomek ściana kominkowa ma tylko 10 cm zapasy, więc wneki glebokiej nie ma. Ja nie chciałam tam robić żadnych półek, po prostu nic nie będzie. Jedynie po dwóch stronach kominka będa wisiały zdjęcia.

Sofa była robiona na zamówienie, firma zgodzila sie ze wzg na to że jestem projektantem :)

konstancjo prawda jak przyjemna jest praca projektanta, już samo robienie zestawień jest dla mnie fascynujące :) Tablica będzie do pokazania już po weekendzie ( razem z magnesami ma sie rozumieć :) )

sezon przeprowadzek ...cieszy ...:)

tylko te zniknięcia ...Karola ...Lutajka ...i jeszcze ty Kasiorku ...:cry: wierze, że coś wymyślisz ..ja działam na IPlusie ...

a projektowanie jest super ......

i to na tablicy ....i w programie stawiam małe kroczki Picture Publisher ....i prostym PhotoScape ....troche mnie uczą małż i córka ...troche metoda prób i błędów

Edytowane przez konstancja30

Gratuluję przeprowadzki!Zyczę samych tylko radości w twoim Magicznym domku!!

Kasiorku może podpowiesz mi w jakim kolorze zrobic zabudowę telewizyjna i w jakim kształcie Ty byś ją widziała.Najpierw myślałam o kolorze taupe ,ale teraz tak sobie myślę ,ze potrzebny bylby jakis mocniejszy akcent,bo w właściwie ściany mam też w podobnym kolorze i będzie nudno i mdło.Zaświtało mi ostatnio ,aby był to kolor czarny z delikatnymi przetarciami brązowymi na krawędziach.Co o tym sadzisz?Do wtorku muszę się zdecydowac .Mam się spotkac z projektantem i jakąś koncepcję juz muszę mieć .