Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a teraz do rzeczy ...sztukaterie były piękne .....ale podświetlane sztukaterie ....to wyższy wymiar piękna

ogród robi wrażenie .........pamiętajmy że to debiutant ......ostróżki i lawenda :) wydająsię być dla siebie stworzone :)

wyważony w każdym detalu i pełen smaku domek

ps. polecam hosty ......są małe i gigantyczne w tak bogatej gamie kolorystycznej że same w kępach wymieszane dają efekt (i kochają je slimaki niestety ....zatem zakopane w ostrym żwirku :) ).........i żurawka .....wiele odmian wiele barw .......:)

Edytowane przez konstancja30

po prostu cudownie !!!

zarówno wnętrze jak i zajawki ogrodu są cudowne aż by się chciało wprosić chociaż na 1 kawę :)

co tu dużo mówić Kasia ma to coś w sobie dzięki czemu wszystko tak pięknie wygląda....

patrzę i uczę się i liczę że mój domek chociaż w połowie będzie tak piękny :)

Nie jest tak źle :) najwazniejsze że roslinki same sie podlewają, chwasty pilnowane aż tak sie nie rozrastają. I jak wspomniał jamles to sama przyjemność :) a jaka satysfakcja. Niestety sporo rzeczy odłożłam na zamieszkanie i np zagonki ziołowe i warzywne leżą odłogiem puste. Ale jak już zamieszkam wiecej czasu mieć bede. Tylko niestety rabaty już chyba nie powstaną bo za późno na nie. No chyba że jakaś szkółka ma np porzeczki i agrest i borówke i malinki w doniczkach, wykopywane teraz się nie przyjmą i cala nadzieja w jesieni. Z ziołami też sie spóźniłam, jeszcze niedawno widziałam pełno w szkółkach a teraz pustki :(

Pięknie, Kasia, czarodziejsko!

z ziołami też łączę się w bólu - ja ocknęłam się, że nie kupiłam bazylii ani rozmarynu, w czerwcu, gdy już NIC nie było w szkółkach!

Jeszcze możesz ratować się kupując zioła w doniczkach i przesadzając do ogrodu. Zawsze to lepsze, niż całe lato bez ziół.....

:bash: mam dość, siedzę od wczoraj w kartonach, dzis poległam w Karolci pokoju, jak ja mam kurna wiedzieć czy ten brokatowy aniolek to ma zostać albo ten konik z obgryzionym uchem... poddaję się tak to jest jak sie pakuje czyjeś skarby. Az strach mnie bierze kiedy sie wezmę za swoje przydasie. macie może jakieś sprawdzone sposoby na selekcję, nie chcę pakować wszystkiego bo wtedy już na 100 % niepotrzebnych gratów nie wyrzucę... a ta stara koszulka to się może przydać, ma taki miły material, może na coś przerobię... ratunku:cry:

Moniu wszystkie domy na naszym osiedlu są w tym samym stylu architektonicznym. Różnia sie jedynie wielkościa i odcieniem elewacji, mieliśmy 4 do wyboru ale praktycznie są bardzo do siebie podobne. To ta spójnośc nas przekonala do tego osiedla.Daje to bardzo fajne wrażenie, takie uporządkowane i mam pewność że sąsiad nie wyskoczy z jakąś niespodzianką budowlaną :) Za to wszyscy sie starają aby mieć najpiekniejszy ogród i przedogródek, jak również dekoracyjne oświetlenie. Niesamowite wrażenie osiedle robi wieczorem.

Na pomidorka chuchać bedę i dmuchać wszak to mój pierwszy okaz :)

jamles na szczęście zbedne rzeczy mam gdzie oddać :) po karolinie zabawki i ubranka zawsze wędrują do potrzebujących, mamy taką znajomą rodzinkę :)

Nie macie pojęcia ile przydasi może człowiek nagromadzić przez kilka lat. ja jestem zalamana. Kartonów zapakowanych przybywa a z półek i zakamarków nic nie ubywa, ktoś mi coś podrzuca ????