Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Kasiu...

Miło że już jesteś.... Twój ogród rozrasta się w zawrotnym tempie. Pięknie wygląda zakątek z ziołami...

Jaką masz olbrzymią jukę:) Cieszę się że jesteś zadowolona tylko pozazdrościć....

Ciekawe jak tam centrum ogrodu czy już umieściłaś lustro przy fontannie....

Nacieszyłam oczy teraz idę popracować...:cool:

Mam jeszcze jedno pytanko? Co to za płyty na ścieżkach w twoim ogrodzie?Pozdrawiam

zioła potrafią swiat napełnić smakiem ...no a lawenda jest - mi przynajmniej - do życia potrzebna jak tlen ...bazylia zresztą też..

juka i ratanowy wylegiwacz na tle domku wygladają jak obietnica lata ...a nowe roslinki ...zazdraszczam ...pozytywnie :) te małe to tawułki? ...

...ale ja pamietam miał być schodek i tablica magnetyczna ...i nie ma ...:) czekam a w oczekiwaniu to swoją macham na starej stolnicy ...zdobyta z narażeniem życia ...

cieszę się Kasiu, że wróciłaś :) ...cieszę się bezinteresownie ale zapytam interesownie ...zrobiłam tacę ...byłam zadowolona (no może nie z proporcji elementów składowych ..za szybko i braki w konsekwencji) ale jak na drugi twór decou wybaczyłam to sobie ...i diabeł mnie podkusił na lakier 70 fluggera (który dał ładny efekt) położyłam poliuretan i Audrey żółć zalała ...mnie też ...lakier był 3v3 ...do parkietów ...czy jest nie żółknący poliuretan ...???...

pozdrawiam ...:)

Witaj Kasiorku!

Choć jestem na tym forum od niedawna, muszę się przyznać, że trafiłam tu dzięki tobie. Szukałam czegoś w sieci i natrafiłam na twoje dzienniki budowy. Pięknie się urządzasz! Jestem zachwycona!

Postanowiłam napisać, po tym jak zobaczyłam pokój twojej córki. Nie uważasz, że jest tam trochę za pusto? Brakuje czegoś przytulnego, czegoś wygodnego...brakuje fajnych poduszek :) Pozwoliłam zrobić sobie wizualkę, jak fajnie może być z całą masą różnokolorowych poduszek na takim łóżku. Oczywiście wszystkie nawiązują kolorystycznie do reszty pokoju:

<a href=http://farm5.static.flickr.com/4073/4932100325_fbc9d02f97.jpg' alt='4932100325_fbc9d02f97.jpg'>

Pozdrawiam serdecznie, a twoje dzienniki zapiszę sobie do Ulubionych, żeby dalej z zapartym tchem obserwować wasze poczynania.

Rokoko

Witam,my dopiero na wiosne ruszamy z budowa jednak juz wszystko planuje.Zakochalam sie w Waszym rzygaczu i odnosnie jego mam pytanie-czy jest to rodzaj fontanny?Jakie sa jego wymiary(calej plyty) i ile kosztowal?Zastanawiam sie w jakim miejscu jest on wkomponowany,czy samemu trzeba odebrac to cudo,czy tez dowioza?Sztukateria cudna,to sa moje klimaty,ale podejrzewam,ze cena tego dziela jest astronomiczna.Duzo pytan zadalam,ale mam cicha nadzieje na odpowiedz.Jestem pod wrazeniem tych wnetrz,pozdrawiam.

Wypasiony don, raczej nie w moim stylu, ale super dużo godnych podziwu pomysłów no i dopracowany.

Dwa pytania mam, jeśli było to z góry przepraszam.

Jako że pierwszy raz mi się deco spodobało to powiedz proszę skąd Ty bierzesz motywy (wreszcie coś poza aniołkami ;) te króliki róże panowie w melonikach itp

No i co to za kanapa, rewelacyjna jest.

decou zajmuję sie już 9 lat, materialy do niego zwożę z całego świata :) przeważnie są to książki, stare grafiki, kalendarze itp

a sofa to polski produkt robiony na zamówienie

Witam,my dopiero na wiosne ruszamy z budowa jednak juz wszystko planuje.Zakochalam sie w Waszym rzygaczu i odnosnie jego mam pytanie-czy jest to rodzaj fontanny?Jakie sa jego wymiary(calej plyty) i ile kosztowal?Zastanawiam sie w jakim miejscu jest on wkomponowany,czy samemu trzeba odebrac to cudo,czy tez dowioza?Sztukateria cudna,to sa moje klimaty,ale podejrzewam,ze cena tego dziela jest astronomiczna.Duzo pytan zadalam,ale mam cicha nadzieje na odpowiedz.Jestem pod wrazeniem tych wnetrz,pozdrawiam.

Rzygacz to rodzaj fontanny, całość robiła mi firma po sąsiedzkuwięc nie wiem czy wysyłają czy przywożą gdzieś dalej, kosztowala sporo ale było warto.

To z firmy Chronos

natomiast sztukaterie wbrew pozorom nie sa takie drogie, tzn za całość wyszło sporo ale mamy je w każdym pomieszczeniu. Ale cenowo wyszly mnie tak samo z robocizną jakbym zamówiła taką samą ilość sztukaterii gotowych bez zalożenia

:wave: i ja ...i ja ...;)................buuuuuuuuuuuuuuu

Konstancjo przepraszam, dla Ciebie odpowiedź posałam parę razy i za każdym razem gdzieś ją wciagalo buuuu

Juz odpowiadam. Lakiery akrylowy i poliuretan nie zawsze sie lubią. Nalezy wczesniej wykonać próbę. Niestety poliuretany zazwyczaj żółkną, jak nie od razu to po jakimś czasie.Jeśli Ci nie przeszkadza połysk to najlepszym zabezpieczeniem jest medium szklące, nie zażółca :)

Kasiorku chcialam jeszcze dopytac jak nazywa sie Twoj rzygacz ,czy to jest Posejdon,a moze Kusiciel.Odpowiedz prosze.

To jest Faun, ale nie znam nazwy katalogowej, pokazalam palcem a wymiary podam jutro, teraz zadna sila nie wygoni mnie z domu bo pada.

Sztukaterie w pomieszczeniu 1,70 raczej nie wygladaja dobrze ale 2,70 jesli nie sa rozbudowane to ok

Miło Kasiu ,że wróciłaś na fm .Ogródek Twój jest Juz fascynujący ,a co dopiero będzie w przyszłym sezonie???? Czujesz już ,ze jest to Twój dom .?Bo my mieszamy już miesiąc i ciągle wydaje mi się jakbyśmy byli gdzieś na wakacjach!!!:):)Pozdrawiam i jeszcze raz życzę szczęścia w nowym domu...