Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

Kasiorku- ja z prośbą gdzie znaleźć w necie info o tym jak przemalować lustro w kolorze mahoń i polakierowane i ozdobić je techniką posrebrzania, czym i jak przygotować drewno, czym przykleić i czym polakierować. mam wielkie tremo i znudził mi się kolor -pasuje mi szaro srebrny- gdzie to można podglądnąć jak robią to inni.

Twoje dzieła są cudowne- mnie urzekł stolik do wanny i turkusowa komoda- jaka farba ja pomalowałaś i czym lakierowałaś?

bardzo podziwiam za odwagę w kolorach w pokojach -zwłaszcza w salonie ciemny grafit.Nie wiem czy byłabym zdolna do takiego koloru. U ciebie wygląda to superowo.

Niestety nie wiem gdzie w internecie sa takie informacje, ja robilam to bez instrukcji :) wzielam akryl do drewna i już

Zarówno stolik jak i komoda to również akryl do drewna i wykończine lakierem akrylowym, stolik w łazience dostanie jeszcze szklany blat, za duzo wody na nim po kapieli zostaje i lakier może za jakiś czas nie wytrzymać

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu czy mogłabyś powiedziec jak sie pojawisz już po długiej nieobecnosci na forum gdzie kupiłaś białe maki które masz na turkusowej komodzie?Powiedz mi jeszcze jaką farbą malowałaś.Mam zamiar sie zebrać na odwage i spróbować przynajmniej coś zrobić ze stara komodą,która stoi niepotrzebna:)Co mi szkodzi:)

Tosiaczku maki przyjechały ze mna pare lat temu z USA mam manię zbierania papierów, ilustracji, zawsze coś moze sie przydać :)

farba to akryl do drewna jak juz wyżej wspomniałam

I przerabiaj kochana przerabiaj to ogromna zabawa jest :)

No tak myslałam,ze musialaś do swojego "skarbca" sięgnąć bo mi sie jakos w oczy takie maki nie rzuciły ale to nic kupiłam inny wzór,też fajny;)

A własnie....ja wiem,ze jestem strasznym wzrokowcem i ..... zauważyłam odbicie w lustrze,czyżby manekin?:)Też mam:)!!!

Mój własnie przeszedł metamorfoze:)niestety nie mam talentu do decoupage tak więc nie jest tą technika ozdobiony.

Kasiu prowadziłaś kiedyś butik internetowy gdzie mozna było kupic twoje prace.Czy masz zamiar go jeszcze otworzyć?Pytam ponieważ były w nim jajka wielkanocne na sprzedaż lecz ja natrafilam na twoje prace tuż przed zamknieciem,niestety.

Kasia zdjęcia zmrożonych piekności jeszcze z nutką lata ... wspaniałe ... właśnie takie hortensje prezentowała kiedyś "Weranda" i z niej wycinałam detale do Audreyowskiej tacy ... jak zwykle zainspirowałas ale jak wstac o tak nieboskiej godzinie i jak jeszcze wyjść na to okrutne zimno ... no jak:) ??? ... przyznać muszę że warto było ...:)

... a jak chlebek :) ... musze się pochwalić ... robot odzyskany ... okazało się że a i owszem ciasto wlazło w jego wewnętrzne światło ale tak sobie zaschło i zupełnie bez oporów jak przyszło tak odeszło ... świeta uratowane .... makowce i serniczki zabija mnie kalorycznie :)

Kochana ze wstaniem nie ma problemu, dziecko do szkoly więc wstac trzeba ale że ja, najwiekszy zmarźluch na świecie wyszlam w piżamce i szlafroku i kaloszach w kropki na bosych stopach na mrozek??? ooo... to trzeba zapisać w kronice rodzinnej. malzonek stał w cieplutkiej kuchni i tylko glową z niedowierzania kręciła. A ja nie moglam czekać takie slońce i takie klejnoty za oknem...

A chlebek dziekuję wreszcie ludzki wyszedl. troche mu pomoglam dodając odrobinkę drożdzy ale pycha... dziekuję :) za przepis

Witaj Kasiorku.

Od pewnego czasu podglądam Twój watek i jestem zauroczona.Zauroczona Twoim domem i ogrodem.

Kobietko ale Ty masz wyczucie smaku i gustu.Zazdroszczę takich umiejętności i talentu.

Kasiu czy mogłabyś mi napisać jakiej farby użyłaś do pomalowania pokoiku Karolci-bardzo podoba mi się ten kolor na ścianach.

Z góry dziękuję.

• 2 weeks później...
Gość 2mm

Bardzo fajny dom i do tego niebanalnie wykończony :)

Gratulacje!!!!!!!!! :) :)

wreszcie coś innego niż nieśmiertelny "psedodworek" polski z kolumienkami i gzymsem ze styropianu

tak z ciekawości - mogłabyś podać ile kosztuje utrzymanie części wspólnych na tym osiedlu? już kiedyś Cię o to pytałem ale jakoś nie odpowiedziałaś. ;)

może być na priv

dzięki i pozdrawiam

Kasiu, muszę Cię zmartwić ... Róża First Lady jest różowa. Jeśli rośnie na słonecznym stanowisku, to w czasie upałów zewnętrzne płatki będą bardziej blade, ale generalnie jest różowa. A jesienią jest intensywnie różowa, bo słońca jest mniej i kwiaty nabierają intensywniejszych barw.

Psiaki cudowne :)