Kasiorek 27.04.2009 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 (mam wrażenie że moda na układanie "chodniczków" z kafleków, to taki współczesny trend )- kiedys porpostu ukladano wzór centralnie, ale to dotyczylo wiekszych powierzchni, na korytarzach po prostu ukladano posadzkę. inez5ten chodniczek to tylko przygrywka, dalej w holu będzie posadzka w tym samym stylu z pięknym dekorem w stylu"versace" i w kuchni i jadalni powtórka tylko w inny deseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 27.04.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam dom w zupełnie innym stylu, ale Twoje retro to jest to co chciałabym mieć naprawdę. Jednak dla mnie jest to zbyt wysoki próg finansowy... narazie nie do przeskoczenia, ale kto wie Uwielbiam takie klimaty i chętnie będę do Ciebie zaglądać. Nawet te puste wnętrza przyciągają wzrok, schody... rewelacja! Gratuluję talentu i projektu ogrodu. Ja niestety idę na żywioł. Planuję na bieżąco. Zapowiada się naprawdę interesująco. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 27.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Kasiorku, mam nadzieję, że będzie tu wiele, wiele zdjęć.Ja czekam niecierpliwie. Już widać, że na tych zdjęciach będzie wiele detali przyciągających uwagę, zmuszających do wnikliwego oglądania.Bo któż inny zadba tak o każdy detal wnętrza jak nie Ty?Ja głosuję za wariantem 1. Na wielkiej powierzchni mógłby zmęczyć, ale w wiatrołapie, przy spokojnej bieli holu, będzie tym wyrazistym smaczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 27.04.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witaj, Kasiorku tak zachęcająco zapraszałaś na kawę i się skusiłam , zostało coś jeszcze? Nie będę sie powtarzać co do Twojego domu...bo moje zdanie się nie zmieniło, tzn. zapowiada się interesująco. Doradca ze mnie marny, ale oddaję głos na wersję nr 1, Oj trudne wybory, trudne.... pamiętam, że u nas też czasem było z tym ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.04.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 - a jak ten drugi będzie lepiej wyglądał ? no, bo będzie lepiej wyglądał tyle, że ja się nie znam przynajmniej żona tak twierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 27.04.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Kasiu, ja Ci nie pomogę się zdecydować bo wszystkie mi się podobają W ogóle jestem pod wrażeniem takiej koncepcji "dywanika" Będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 27.04.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 skoro zajrzałam to napewno z podziwu, chęci podejrzenia inspiracji, czystej ciekawości ale też gratulacji - piekny styl domu, ale faktycznie zobowiązuje do klasyki wystroju, co bez wątpienia jest atutem..... kilka dni temu przejezdzałam przez Waledię, gdzie stoi osiedla w takim stylu i bardzo przyciąga wzrok, nie ma osoby która nie zerknęła by na ten jakże zapomniany styl budowli, miło napawać zwrok pieknem architektury......prostota zawsze elegancka......klasyka zawsze modna..... Gratuluję wyboru, Zyczę przyjemności w urządzaniu i Radości w uzytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 27.04.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 skoro zajrzałam to napewno z podziwu, chęci podejrzenia inspiracji, czystej ciekawości ale też gratulacji - piekny styl domu, ale faktycznie zobowiązuje do klasyki wystroju, co bez wątpienia jest atutem..... kilka dni temu przejezdzałam przez Waledię, gdzie stoi osiedla w takim stylu i bardzo przyciąga wzrok, nie ma osoby która nie zerknęła by na ten jakże zapomniany styl budowli, miło napawać zwrok pieknem architektury......prostota zawsze elegancka......klasyka zawsze modna..... Gratuluję wyboru, Zyczę przyjemności w urządzaniu i Radości w uzytkowaniu zuz@nko móisz o Walendii czy Walendowie, bo jak o Walendowie to mój bliźniaczek tam stoi( Ventana) a Walendia to osiedle obok w takim śródziemnomorskim trochę stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 27.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 skoro zajrzałam to napewno z podziwu, chęci podejrzenia inspiracji, czystej ciekawości ale też gratulacji - piekny styl domu, ale faktycznie zobowiązuje do klasyki wystroju, co bez wątpienia jest atutem..... kilka dni temu przejezdzałam przez Waledię, gdzie stoi osiedla w takim stylu i bardzo przyciąga wzrok, nie ma osoby która nie zerknęła by na ten jakże zapomniany styl budowli, miło napawać zwrok pieknem architektury......prostota zawsze elegancka......klasyka zawsze modna..... Gratuluję wyboru, Zyczę przyjemności w urządzaniu i Radości w uzytkowaniu zuz@nko móisz o Walendii czy Walendowie, bo jak o Walendowie to mój bliźniaczek tam stoi( Ventana) a Walendia to osiedle obok w takim śródziemnomorskim trochę stylu to ja napewno mówię o twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 28.04.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Jak to możliwe że jeszcze nie napisałam nic u ciebie?? Byłam pewna, że będąc tu ostatnio pozostawiłam trochę ochhów i achów Nie będę oryginalna i napiszę że dom twój jest wyjątkowy a biąrąc pod uwagę Twoje talenty dekoratorskie jestem pewna że będzie jedyny w swoim rodzaju. Styl w jakim się urządzasz- to jest to co kocham najbardziej, wpadam więc często żeby się napatrzeć Kuchnię u siebie chciałam zrobić dokładnie taką jaką ty planujesz, chociaż ze względu na finanse i wymiary kuchni zdecydowałam sie na wersję skromniejszą (zrobilam takie pomieszanie prowansji i kuchni angielskiej). W tej chwili brakuje jeszcze jadalni, ale efekt chyba jest niezły - zajrzyj zobaczysz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 28.04.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Jak to możliwe że jeszcze nie napisałam nic u ciebie?? Byłam pewna, że będąc tu ostatnio pozostawiłam trochę ochhów i achów Nie będę oryginalna i napiszę że dom twój jest wyjątkowy a biąrąc pod uwagę Twoje talenty dekoratorskie jestem pewna że będzie jedyny w swoim rodzaju. Styl w jakim się urządzasz- to jest to co kocham najbardziej, wpadam więc często żeby się napatrzeć Kuchnię u siebie chciałam zrobić dokładnie taką jaką ty planujesz, chociaż ze względu na finanse i wymiary kuchni zdecydowałam sie na wersję skromniejszą (zrobilam takie pomieszanie prowansji i kuchni angielskiej). W tej chwili brakuje jeszcze jadalni, ale efekt chyba jest niezły - zajrzyj zobaczysz pozdrawiam ja też zajrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.04.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kasiorku ja to nawet pomagac nie chce. Wszystkie wzorki sa przepiekne a Ty i tak zrobisz najlepiej jak sie da. p.s. Fajnie, ze zdecydowalas sie na sprzedaz swoich dziel sztuki. Piekno samo w sobie jest jednak tylko pieknem. Dopiero jak zaczyna komus sprawiac radosc nabiera wartosci duchowych. A Twoje dziela na pewno beda sprawiac ich nowym wlascicielom wielka radosc i jestem pewna, ze beda traktowane z szczegolnym szacunkiem. Teraz dasz im nowe zycie, wypuscic w swiat gdzie beda upiekszac komus zycie. To jest cos pieknego miec taka mozliwosc, a Tobie jest to dane poprzez wielki dar jaki masz w sobie. Dlatego sie nie smuc tylko raduj jak wysylas swoje dziela do ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.04.2009 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Jak to możliwe że jeszcze nie napisałam nic u ciebie?? Byłam pewna, że będąc tu ostatnio pozostawiłam trochę ochhów i achów Nie będę oryginalna i napiszę że dom twój jest wyjątkowy a biąrąc pod uwagę Twoje talenty dekoratorskie jestem pewna że będzie jedyny w swoim rodzaju. Styl w jakim się urządzasz- to jest to co kocham najbardziej, wpadam więc często żeby się napatrzeć Kuchnię u siebie chciałam zrobić dokładnie taką jaką ty planujesz, chociaż ze względu na finanse i wymiary kuchni zdecydowałam sie na wersję skromniejszą (zrobilam takie pomieszanie prowansji i kuchni angielskiej). W tej chwili brakuje jeszcze jadalni, ale efekt chyba jest niezły - zajrzyj zobaczysz pozdrawiam Cieszę że się odezwałaś Moja kuchnia nie bedzie tak wypasiona ze wzg na mała powierzchnie ale wiem że będzie taka moja wymarzona. Właściciel firmy jak zobaczył moje zakochane oczeta w tej kuchni, dołozył jeszcze w cenie drzwi do spiżarni utrzymanej w tyma samym stylu co szafki kuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.04.2009 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kasiorku ja to nawet pomagac nie chce. Wszystkie wzorki sa przepiekne a Ty i tak zrobisz najlepiej jak sie da. p.s. Fajnie, ze zdecydowalas sie na sprzedaz swoich dziel sztuki. Piekno samo w sobie jest jednak tylko pieknem. Dopiero jak zaczyna komus sprawiac radosc nabiera wartosci duchowych. A Twoje dziela na pewno beda sprawiac ich nowym wlascicielom wielka radosc i jestem pewna, ze beda traktowane z szczegolnym szacunkiem. Teraz dasz im nowe zycie, wypuscic w swiat gdzie beda upiekszac komus zycie. To jest cos pieknego miec taka mozliwosc, a Tobie jest to dane poprzez wielki dar jaki masz w sobie. Dlatego sie nie smuc tylko raduj jak wysylas swoje dziela do ludzi. Zeljkopieknie Ci dziekuję za te słowa , Ciężko mi jest rostawać sie z czymś nad czym długo pracowałam , obmyslalam, nieraz zrywałam sie w nocy i poprawiałam kompozycję, ale w końcu ile można robić do odstawienia na półkę a do obcych galerii oddawać nie chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Cieszę się Kasiorku ze znowu udzielasz się na forum. Do tego nowy dom urządzasz, będzie co poogladać . Zawsze byłam pod wrazeniem twoich zdolności plastycznych i wyczucia estetycznego. Chętnie czytałam twoje porady wnętrzarskie które tu udzielałaś i nawet z paru skorzystałam. Moja córka bardzo lubi styl retro, ja go tak nie czuję ale zawsze chętnie ogladam piękne przedmioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 28.04.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kasiorek dzięki za wizytę u mnie jest tak: mowisz i masz, więc informuję grzecznie że wrzuciłam kilka nowych zdjęc kuchni do siebie i oczywiście zapraszam do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 28.04.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 (mam wrażenie że moda na układanie "chodniczków" z kafleków, to taki współczesny trend )- kiedys porpostu ukladano wzór centralnie, ale to dotyczylo wiekszych powierzchni, na korytarzach po prostu ukladano posadzkę. inez5ten chodniczek to tylko przygrywka, dalej w holu będzie posadzka w tym samym stylu z pięknym dekorem w stylu"versace" i w kuchni i jadalni powtórka tylko w inny deseń acha czyli styl "versace" Rozumiem, że goście z zachwytu na kolanach będą sunąc po podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.04.2009 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 No nieeee w stylu Versace to znaczy z jego ulubionym motywem http://foto1.m.onet.pl/_m/dfb553e3f6fee174c295f1c15317eef9,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.04.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kasiu, zajrzyj tutaj (wiem że Ty sama masz mnóstwo pomysłów i nie potrzebujesz inspiracji, ale zawsze można coś podejrzeć) http://www.alldecor.pl jedna łazienka miała taki motyw (zresztą jest jakaś taka seria płytek z takim motywem, ale Ty chyba chcesz z mozaiki? Zajrzyj do projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 28.04.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 No nieeee w stylu Versace to znaczy z jego ulubionym motywem http://foto1.m.onet.pl/_m/dfb553e3f6fee174c295f1c15317eef9,6,19,0.jpg Donatella, nawet stonowana, nie ma prawa wstępu do twych wnętrz, jak mniemam co innego jej słynny brat Motyw jest versace (choc jak myślę "versace" bardziej widzę Medusę ), ale też - antyczny, czyli klasycystyczny (mniam... ) Wzór piękny- obstaję przy wersji ciemniejszej i kibicuję dalej Uwielbiam niesztampowe i gustowne wnętrza, nawet "pod prąd". Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts