Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w stylu retro - komentarze

Recommended Posts

(mam wrażenie że moda na układanie "chodniczków" z kafleków, to taki współczesny trend )- kiedys porpostu ukladano wzór centralnie, ale to dotyczylo wiekszych powierzchni, na korytarzach po prostu ukladano posadzkę.

inez5ten chodniczek to tylko przygrywka, dalej w holu będzie posadzka w tym samym stylu z pięknym dekorem w stylu"versace" i w kuchni i jadalni powtórka tylko w inny deseń

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam dom w zupełnie innym stylu, ale Twoje retro to jest to co chciałabym mieć naprawdę. :o :o Jednak dla mnie jest to zbyt wysoki próg finansowy... :( narazie nie do przeskoczenia, ale kto wie :wink: :D

Uwielbiam takie klimaty i chętnie będę do Ciebie zaglądać. Nawet te puste wnętrza przyciągają wzrok, schody... rewelacja! 8)

Gratuluję talentu i projektu ogrodu. Ja niestety idę na żywioł. Planuję na bieżąco.

Zapowiada się naprawdę interesująco.

Pozdrawiam serdecznie :D :D

Kasiorku, mam nadzieję, że będzie tu wiele, wiele zdjęć.

Ja czekam niecierpliwie. Już widać, że na tych zdjęciach będzie wiele detali przyciągających uwagę, zmuszających do wnikliwego oglądania.

Bo któż inny zadba tak o każdy detal wnętrza jak nie Ty?

Ja głosuję za wariantem 1. Na wielkiej powierzchni mógłby zmęczyć, ale w wiatrołapie, przy spokojnej bieli holu, będzie tym wyrazistym smaczkiem.

Witaj,

Kasiorku tak zachęcająco zapraszałaś na kawę i się skusiłam :D , zostało coś jeszcze? :D

Nie będę sie powtarzać co do Twojego domu...bo moje zdanie się nie zmieniło, tzn. zapowiada się interesująco.

Doradca ze mnie marny, ale oddaję głos na wersję nr 1, :wink:

Oj trudne wybory, trudne.... pamiętam, że u nas też czasem było z tym ciężko.

skoro zajrzałam to napewno z podziwu, chęci podejrzenia inspiracji, czystej ciekawości ale też gratulacji - piekny styl domu, ale faktycznie zobowiązuje do klasyki wystroju, co bez wątpienia jest atutem.....

kilka dni temu przejezdzałam przez Waledię, gdzie stoi osiedla w takim stylu i bardzo przyciąga wzrok, nie ma osoby która nie zerknęła by na ten jakże zapomniany styl budowli, miło napawać zwrok pieknem architektury......prostota zawsze elegancka......klasyka zawsze modna.....

Gratuluję wyboru, Zyczę przyjemności w urządzaniu i Radości w uzytkowaniu

skoro zajrzałam to napewno z podziwu, chęci podejrzenia inspiracji, czystej ciekawości ale też gratulacji - piekny styl domu, ale faktycznie zobowiązuje do klasyki wystroju, co bez wątpienia jest atutem.....

kilka dni temu przejezdzałam przez Waledię, gdzie stoi osiedla w takim stylu i bardzo przyciąga wzrok, nie ma osoby która nie zerknęła by na ten jakże zapomniany styl budowli, miło napawać zwrok pieknem architektury......prostota zawsze elegancka......klasyka zawsze modna.....

zuz@nko móisz o Walendii czy Walendowie, bo jak o Walendowie to mój bliźniaczek tam stoi( Ventana) a Walendia to osiedle obok w takim śródziemnomorskim trochę stylu :D

zuz@nko móisz o Walendii czy Walendowie, bo jak o Walendowie to mój bliźniaczek tam stoi( Ventana) a Walendia to osiedle obok w takim śródziemnomorskim trochę stylu :D

to ja napewno mówię o twoim :wink: :D :D :D

Jak to możliwe że jeszcze nie napisałam nic u ciebie?? :o Byłam pewna, że będąc tu ostatnio pozostawiłam trochę ochhów i achów :p :p Nie będę oryginalna i napiszę że dom twój jest wyjątkowy a biąrąc pod uwagę Twoje talenty dekoratorskie jestem pewna że będzie jedyny w swoim rodzaju. Styl w jakim się urządzasz- to jest to co kocham najbardziej, wpadam więc często żeby się napatrzeć :D

Kuchnię u siebie chciałam zrobić dokładnie taką jaką ty planujesz, chociaż ze względu na finanse i wymiary kuchni zdecydowałam sie na wersję skromniejszą (zrobilam takie pomieszanie prowansji i kuchni angielskiej). W tej chwili brakuje jeszcze jadalni, ale efekt chyba jest niezły - zajrzyj zobaczysz :D :oops: :wink:

pozdrawiam

:p

Jak to możliwe że jeszcze nie napisałam nic u ciebie?? :o Byłam pewna, że będąc tu ostatnio pozostawiłam trochę ochhów i achów :p :p Nie będę oryginalna i napiszę że dom twój jest wyjątkowy a biąrąc pod uwagę Twoje talenty dekoratorskie jestem pewna że będzie jedyny w swoim rodzaju. Styl w jakim się urządzasz- to jest to co kocham najbardziej, wpadam więc często żeby się napatrzeć :D

Kuchnię u siebie chciałam zrobić dokładnie taką jaką ty planujesz, chociaż ze względu na finanse i wymiary kuchni zdecydowałam sie na wersję skromniejszą (zrobilam takie pomieszanie prowansji i kuchni angielskiej). W tej chwili brakuje jeszcze jadalni, ale efekt chyba jest niezły - zajrzyj zobaczysz :D :oops: :wink:

pozdrawiam

ja też zajrzę :D :D :D

Kasiorku ja to nawet pomagac nie chce. :D :wink: Wszystkie wzorki sa przepiekne a Ty i tak zrobisz najlepiej jak sie da. :wink:

p.s. Fajnie, ze zdecydowalas sie na sprzedaz swoich dziel sztuki. Piekno samo w sobie jest jednak tylko pieknem. Dopiero jak zaczyna komus sprawiac radosc nabiera wartosci duchowych. :wink: A Twoje dziela na pewno beda sprawiac ich nowym wlascicielom wielka radosc i jestem pewna, ze beda traktowane z szczegolnym szacunkiem.

Teraz dasz im nowe zycie, wypuscic w swiat gdzie beda upiekszac komus zycie. To jest cos pieknego miec taka mozliwosc, a Tobie jest to dane poprzez wielki dar jaki masz w sobie. Dlatego sie nie smuc tylko raduj jak wysylas swoje dziela do ludzi. :p :wink:

pozdrawiam

Cieszę że się odezwałaś :D Moja kuchnia nie bedzie tak wypasiona ze wzg na mała powierzchnie ale wiem że będzie taka moja wymarzona. Właściciel firmy jak zobaczył moje zakochane oczeta w tej kuchni, dołozył jeszcze w cenie drzwi do spiżarni utrzymanej w tyma samym stylu co szafki kuchenne

Kasiorku ja to nawet pomagac nie chce. :D :wink: Wszystkie wzorki sa przepiekne a Ty i tak zrobisz najlepiej jak sie da. :wink:

p.s. Fajnie, ze zdecydowalas sie na sprzedaz swoich dziel sztuki. Piekno samo w sobie jest jednak tylko pieknem. Dopiero jak zaczyna komus sprawiac radosc nabiera wartosci duchowych. :wink: A Twoje dziela na pewno beda sprawiac ich nowym wlascicielom wielka radosc i jestem pewna, ze beda traktowane z szczegolnym szacunkiem.

Teraz dasz im nowe zycie, wypuscic w swiat gdzie beda upiekszac komus zycie. To jest cos pieknego miec taka mozliwosc, a Tobie jest to dane poprzez wielki dar jaki masz w sobie. Dlatego sie nie smuc tylko raduj jak wysylas swoje dziela do ludzi. :p :wink:

Zeljkopieknie Ci dziekuję za te słowa :oops: , Ciężko mi jest rostawać sie z czymś nad czym długo pracowałam , obmyslalam, nieraz zrywałam sie w nocy i poprawiałam kompozycję, ale w końcu ile można robić do odstawienia na półkę :D a do obcych galerii oddawać nie chciałam

Cieszę się Kasiorku ze znowu udzielasz się na forum. Do tego nowy dom urządzasz, będzie co poogladać :wink: . Zawsze byłam pod wrazeniem twoich zdolności plastycznych i wyczucia estetycznego. Chętnie czytałam twoje porady wnętrzarskie które tu udzielałaś i nawet z paru skorzystałam.

Moja córka bardzo lubi styl retro, ja go tak nie czuję ale zawsze chętnie ogladam piękne przedmioty.

(mam wrażenie że moda na układanie "chodniczków" z kafleków, to taki współczesny trend )- kiedys porpostu ukladano wzór centralnie, ale to dotyczylo wiekszych powierzchni, na korytarzach po prostu ukladano posadzkę.

inez5ten chodniczek to tylko przygrywka, dalej w holu będzie posadzka w tym samym stylu z pięknym dekorem w stylu"versace" i w kuchni i jadalni powtórka tylko w inny deseń

acha :) czyli styl "versace" :) Rozumiem, że goście z zachwytu na kolanach będą sunąc po podłodze :wink: :D

Kasiu, zajrzyj tutaj (wiem że Ty sama masz mnóstwo pomysłów i nie potrzebujesz inspiracji, ale zawsze można coś podejrzeć)

http://www.alldecor.pl

jedna łazienka miała taki motyw (zresztą jest jakaś taka seria płytek z takim motywem, ale Ty chyba chcesz z mozaiki? Zajrzyj do projektów

:wink:

No nieeee :D w stylu Versace to znaczy z jego ulubionym motywem

http://foto1.m.onet.pl/_m/dfb553e3f6fee174c295f1c15317eef9,6,19,0.jpg

:lol: Donatella, nawet stonowana, nie ma prawa wstępu do twych wnętrz, jak mniemam :lol: co innego jej słynny brat :lol: :wink:

Motyw jest versace (choc jak myślę "versace" bardziej widzę Medusę :wink: ), ale też - antyczny, czyli klasycystyczny (mniam... :wink: )

Wzór piękny- obstaję przy wersji ciemniejszej i kibicuję dalej :wink:

Uwielbiam niesztampowe i gustowne wnętrza, nawet "pod prąd".

Trzymam kciuki! :D