silencer7 28.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mam pytanie - jaki polecacie sposób wykończenia - że tak powiem - wewnętrznych naroży płytek ceramicznych tak aby współgrały ze sobą.Zewnętrzne chcę zrobić ścinane na 45 stopni, a wewnętrzne?Też najlepiej ścinać czy może jakiś inny sposób?Wydaje mi się, że opcje są dwie:1) http://images41.fotosik.pl/69/328ee3c5a8bb6ac6.jpg2) http://images50.fotosik.pl/73/43def11fb38d0057.jpg"Na oko" ładniejszy efekt przy ścięciu ale może ktoś doradzi coś innego? Pomocy bo w sumie chyba prosta sprawa a nie wiem jak się do tego zabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 28.02.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Jeżeli w wewnętrznym łączeniu będzie fuga to bez znaczenia moim zdaniem, czyli opcja jeden bez docinania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 28.02.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Bez docinania , poniewaz nie wiemy jakie nierownosci wystepuja na scianie sasiedniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 28.02.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mam pytanie - jaki polecacie sposób wykończenia - że tak powiem - wewnętrznych naroży płytek ceramicznych tak aby współgrały ze sobą. Zewnętrzne chcę zrobić ścinane na 45 stopni, a wewnętrzne? Też najlepiej ścinać czy może jakiś inny sposób? Wydaje mi się, że opcje są dwie: 1) http://images41.fotosik.pl/69/328ee3c5a8bb6ac6.jpg 2) http://images50.fotosik.pl/73/43def11fb38d0057.jpg "Na oko" ładniejszy efekt przy ścięciu ale może ktoś doradzi coś innego? Pomocy bo w sumie chyba prosta sprawa a nie wiem jak się do tego zabrać... Sa profile naroznikowe do plytek...np. aluminiowe ,wygladaja bardzo estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 28.02.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 O gustach się nie dyskutuje. Skoro Ci się podobają takie listwy .....Moim zdaniem wszelkiego rodzaju listwy narożnikowe to półśrodek. Profesjonalnie zrobione płytki nie śa wymagają takich listew. One nie służą do upiększenia tylko zamaskowania braku dokładności.Taka jest zasada, od której są odstępstwa, np. jeżeli ktoś potrzebuje mało wrażliwe naroże zewnętrzne na obtłuczenia lub boi się aby małe dzieci nie doznały uszczerbku na zdrowiu w przypadku uderzenia o tą krawędź. Dla wewnętrznych naroży nie ma pobłażania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.03.2009 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 j.w.flizówki bądź maskują, bądź zabezpieczają narożniki,u siebie mam cały jeden wysoki zewnętrzny narożnik z listwami (dwa kolory), właśnie dlatego, że ktoś mógłby zrobić sobie kuku gdyby był tam kant, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.03.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 dodaj do tych rysunku lekko półokragłe fugi w narożniku, i różnicy wizualnej nie będzie żadnej, różnica w robocie natomiast duża, nie ma sensu bawić się w tym miejscu w ścinanie do kąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIGER46 01.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ja robię tak:płytki bez szlifowania pod kątem układam z zachowaniem odstępu potem silikon w kolorze fugi i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 01.03.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ja robię tak:płytki bez szlifowania pod kątem układam z zachowaniem odstępu potem silikon w kolorze fugi i jest ok. Po warunkiem że fuga nie jest na 1cm bo to paskudnie wygląda. Silikon tak w ogóle jest ok ale nie należy z nim przesadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek000 12.05.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 a ja mam pytanie jak zakończyć narożnik zewnętrzny??jeżeli będzie on cięty pod kątem 45 to pomiędzy tymi płytkami przychodzi jeszcze fuga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek000 12.05.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 wytłumaczcie mi to na chłopski rozum bo ja nie mam zielonego pojecia jak to zrobić. Może to nie jest skomplikowane ale pierwszy raz mam do czynienia z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.05.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 a ja mam pytanie jak zakończyć narożnik zewnętrzny?? jeżeli będzie on cięty pod kątem 45 to pomiędzy tymi płytkami przychodzi jeszcze fuga??U mnie są przerwy czekające na fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts