Leszcom 04.11.2003 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Czy ktoś buduje APS117 z Archi-Projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKO 16.11.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Czesc,Ciesze sie, ze ktos oprocz mnie interesuje sie tym projektem.Ja juz sie na niego zdecydowalem.Obecnie mysle nad jego adaptacja.W przyszlym roku chce zaczac budowe.Napisz cos na ten temat: czy kupiles, jakie zmiany, materialy a moze juz budujesz?PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszcom 19.11.2003 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Hi Tomek,Jestem na dokładnie takim samym etapie co Ty. Myślę nad rozbudową garażu na 2 stanowiska i drobną przeróbką w kuchni - usunięcie schowka. Poza tym nie wiem czy przez rozbudowę garażu nie będzie za szeroki. Może ktoś jeszcze się interesuje lub widział gdześ ten domek bardzo chętnie się o tym dowiem. Pozdrawiam Leszcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKO 23.11.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 Czesc,Ja równiez planuje zlikwidowac spiraznie w kuchni i jednoczesnie przesunac okno na srodek kuchni, dokladnie pod okno lazienkowe na poddaszu.Co do garazu, to nic nie zmieniam.Obecnie szukam wykonawcy dla tego projektu. Nie jestem jeszcze zdecydowany co do materialow. Waham sie pomiedzy gazobetonem a Porothermem, a w przypadku dachu pomiedzy dachówka cementowa a blachodachowka.Czy masz juz wykonawce i ile chce za stan surowy otwarty? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszcom 25.11.2003 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Hi, Powiem szczerze, ze tez myslalem o przesunieciu okna w kuchni. Obecnie jestem na etapie zakupu projektu i jego adaptacji. Nie wiem jeszcze ile beda chcieli fachowcy za ten dom. Bardzo chetnie dowiem sie o kosztach budowy (moze masz kosztorys?). Jak tylko bede mial projekt to zabiore sie za poszukiwanie firmy. Wtedy bede mogl cos powiedziec. Na razie musze czekac. PozdrawiamLeszcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKO 25.11.2003 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Czesc,W tej chwili szukam potencjanych wykonawcowNa razie mam odpowiedz jednego, ale cena wydaje mi się zbyt wysoka - ok. 35000 za stan surowy otwarty.Szukam dalej, mam namiary na kilku, bede napewno cos wiedzial za tydzien, moze dwa.Na adaptacje jeszcze mam trochę czasu, nie chce pochopnie podejmowac decyzje o rozwiazaniach, poczekam jak znajde wykonawce i uzgodnie z nim najlepsze rozwiazania. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszK 29.11.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Czy ktoś buduje APS117 w okolicy Rzeszowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKO 30.11.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Witaj,Niestety nie buduje kolo Rzeszowa, ale w Kielcach.Na jakim etapie jestes z budowa?PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszK 30.11.2003 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Witaj,Jeśli chodzi o etap budowy to właściwie szukam odpowiedniego projektu.Na projekt APS117 jestem zdecydowany w 90% ale wciąż szukam tych 10%, może znajdę lepszy. Wracjąc do APS117 to myślę o zlikwidowaniu spiżarki i powiększeniu kuchni. Zastanawiam się jeszcze nad wykuszem, nad którym znajduje się balkon. Mam obawy czy za kilka lat nie będzie przeciekał i poważnie myślę o jego likwidacji. Poza tym chciałbym poszerzyć garaż. Co myślisz na temat szczelności wykuszu i jakie są koszty adaptacji projektu? PozdrawiamJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKO 04.12.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Witaj,Ja równiez likwiduje spizarnie, natomiast nie poszerzam garazu i nie likwiduje wykuszu. Oprocz tego przesuwam okno w kuchni na srodek.Uwazam, ze caly urok domu jest wlasnie w tym wykuszu, a co do szczelnosci, to kwestia dobrego wykonia i izolacji.Garaz byc moze bym powiekszyl, ale to sa dodatkowe pieniadze . . . i nieco inny wyglad.W przyszlosci jesli bedzie mi potrzebny garaz, to sobie wybuduje wolnostojacy.Co do adaptacji projektu to koszt wraz z przylaczami nie powinien przekroczyc 2500 zl. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 26.08.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Witam, czy już wybudowaliście domy wg tego projektu? Jeżeli tak, to na jakim jesteście etapie i jakie przewidujecie łączne koszty budowy. Będę wdzięczny za odpowiedź. PozdrawiamDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_Gdynia 02.11.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Czy ktos może buduje dom wg projektu Archi-Projekt ASP 117 ?Poszukuje kontaktu z osobami budujacymi wg ww projektu, a takze informacji na temat tego projektu. Pozdrawiam wszystkim, z góry dziekuje za pomoc, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 15.01.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam, Czy ktos buduje ten domek a moze juz wybudowal?Jestem ciekaw jak wyglada w rzeczywistosci. Oto link do projektu:http://www.archi-projekt.com.pl/projekty_domow_117.html Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska1972 25.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam! Czy ktoś z Państwa realizuje projekt domu APS117 z archi-projekt ? Jeżeli tak , prosiła bym o jakieś fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIAJAW 12.03.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Witam! Z mężem budujemy domek APS-117. Narazie stan surowy, przykryty. Jesteśmy na etapie poszukiwania okien Na dzień dzisiejszy nie mam fotek, ale ewentualnie mogę wymienić jakikolwiek spostrzeżeniami. Czy Pani udało się znależć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska1972 13.03.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 witamchciałabym być już na tym etapieale muszę jeszcze trochę poczekaćczy po wybudowaniu domek też tak świetnie wygląda?robiliście jakieś zmiany?dobre rady zawsze się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIAJAW 14.03.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Domek bardzo mi się podoba. Budujemy go w lustrzanym odbiciu. Z ważniejszych zmian to zlikwidowaliśmy spiżarke na dole na rzecz większej kuchni a także okno ze spiżarki przesuneliśmy o 25 cm od ściany. Teraz wypada ono centralnie na przeciw wejścia. Tam planuje też postawić stoliczek z krzesłami. Zlikwidowaliśmy komin który na projekcie widnieje w kuchni i daliśmy go do salonu. Tam on nie przeszkadza wogóle. W pokoju nad garażem zrezygnowaliśmy z jednego okna w dachu (z tyłu).Te pomieszczenie planujemy podzielić i zrobić pralnie i suszarnie.dach mamy w kolorze brązowo-czerwonym, okna planujemy wstawić w kolorze macore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIAJAW 14.03.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 planuje zrobić zdjęcie to wyśle je Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska1972 14.03.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 bardzo dziękuję za odpowiedźmy też budujemy go w lustrzanym odbiciu zrezygnowaliśmy też ze spiżarkiteż zastanawia mnie ten komin w kuchni myślę że może będzie przeszkadzłzrezygnowaliśmy z okien dachowychteż planujemy pokryć dach w kolorze brązowymzniecierpliwością będę czekała na zdjęciapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska1972 25.03.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 budowałeś ten dom jeśli tak będę wdzęczna za jakieś sugestjejeśli masz jakieś fotki z góry dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts