Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polaczenie tarasu ze sciana domu.

Recommended Posts

Witam,

Na poczatku pisze ze uzywalem szukajki ale niestety nie znalazlem nic na ten temat wiec zamieszcam post.

Chcialem sie zapytac o taras domorowany do domu(zdjecia ponizej).

Dokladnie chodzi mi o to ze plyta tarasu jest dolana beposrednio do sciany domu i oddzielona jest tylko tasma dylatacyjna.Cala plyta tarasu jest zbrojona.

Pytanie czy na styku tarasu i sciany nie powina byc warstwa styropianu zamiast tasmy dylatacyjnej aby w przyszlosci nie wchodzila mi wilgoc i grzyb do domu na scianie od wewnatrz?

Czy powinienem skuc przy scianie taras i wstawic styro a pozniej na to cienka warstwa betonu i plytki?

Prosze o fachowa porade bo nie wiem czy mam opier......ć swojego majstra.

http://www.republika.pl/adelinefashionstyle/Budowa/DSC04752a.jpg

http://www.republika.pl/adelinefashionstyle/Budowa/DSC04754a.jpg[/url]

Chcialem sie zapytac o taras domorowany do domu(zdjecia ponizej).

Dokladnie chodzi mi o to ze plyta tarasu jest dolana beposrednio do sciany domu i oddzielona jest tylko tasma dylatacyjna.Cala plyta tarasu jest zbrojona.

Pytanie czy na styku tarasu i sciany nie powina byc warstwa styropianu zamiast tasmy dylatacyjnej aby w przyszlosci nie wchodzila mi wilgoc i grzyb do domu na scianie od wewnatrz

Wilgoc nie wejdzie do wnetrza , jezeli na taras polozysz izolacje przeciwwilgociowa z wywinieciem na sciany budynku .

Wilgoc nie wejdzie do wnetrza , jezeli na taras polozysz izolacje przeciwwilgociowa z wywinieciem na sciany budynku .

Tutaj nie chodzi o wilgoć, tylko o izolacje termiczną

Czyzby?

Pytanie czy na styku tarasu i sciany nie powina byc warstwa styropianu zamiast tasmy dylatacyjnej aby w przyszlosci nie wchodzila mi wilgoc i grzyb do domu na scianie od wewnatrz?