Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Projekt ogrodu to nie tylko rośliny, ale też kompleksowe, funkcjonalne zagospodarowanie przestrzeni. Ceny to od 500 zł do kilku tysięcy złotych. Im większy teren do zagospodarowania i im większy rozmach inwestycji, tym mniejszy procent w kosztach stanowi projekt - często spada nawet do 3%.

Najdroższe projekty to małe ogrody, poczynając od parapetu, balkonu po przez kilka m2. Poza tym na cenę ma wpływ również kto nam ten ogród projektuje, projektanci cenią swoje umiejętności.

Osobiście uwielbiam jak ktoś nas poleca np. mój tato prowadził firmę budowlaną od 30lat i nigdy się nie ogłaszał, najbardziej podziwiałem jedno że po 10-25 latach Ci ludzie wracali pamiętali nie mówiąc o podsyłaniu innych osób. Dziś prowadzę własną działalność jak do tej pory nie reklamowałem się i jakość się toczy. Działamy w okolicach Skierniewic tu mieszkam aż po Warszawę najbardziej lubię ogrody działkowe ROD obok Pół Mokotowskich tam zaczynałem;)

Mój pierwszy ogród tak wygląda po 4latach:

http://img147.imageshack.us/my.php?image=p6010125.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/929/p6010132.jpg

Prowadzę mała firmę zaczynałem od ogrodnictwa i pielęgnacji następnie zabrałem się za przeróbkę i przebudowę niewielkich przerośniętych już ogrodów. Projekty wykonuję ręcznie i tylko zima a w sezonie budujemy i pielęgnujemy. Czas oczekiwania na nasze usługi to od2mieś(niewielkie inwestycje zawsze się gdzieś wciśnie) do roku większe realizacje.

mój kontakt [email protected]