aga132 01.03.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Kupiłam lokal użytkowy 38 metrów kwadratowych zrobiłam tam mieszkanie jeden pokój, kuchnia łazienka myślę o dobudowie:-budowac w górę ale dach jest złączony razem ze sąsiadem z dwóch stron ściana boczna i tylna domu-czy budowac z boku pokój z altanką , zrobic podpiwniczenie pod altanką i pół pokoju zeby umieścic tam piecproszę o pomoc co taniej wyjdzie i mniej problemowe będzieTylko, że zmniejszy się mi ogród budując w bok. A może ktoś wie orientacyjnie tak ile może wynieśc dobudowa ok. 40m/kw i gdzieś 20 m/kw piwnica pod tym. Z GÓRY DZIĘKUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 01.03.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Kupiłam lokal użytkowy 38 metrów kwadratowych zrobiłam tam mieszkanie jeden pokój, kuchnia łazienka myślę o dobudowie: -budowac w górę ale dach jest złączony razem ze sąsiadem z dwóch stron ściana boczna i tylna domu -czy budowac z boku pokój z altanką , zrobic podpiwniczenie pod altanką i pół pokoju zeby umieścic tam piec proszę o pomoc co taniej wyjdzie i mniej problemowe będzie Tylko, że zmniejszy się mi ogród budując w bok. A może ktoś wie orientacyjnie tak ile może wynieśc dobudowa ok. 40m/kw i gdzieś 20 m/kw piwnica pod tym. Z GÓRY DZIĘKUJĘ. yhy piwnica ta podkop stara czesc i niech sie zawali bedzie ziemianka. czy w gore to prosze konstruktora zaprosic gdyz to wymaga ogledzin domu i liczenia wytrzymalosci inna sprawa to zagospodarowanie - zezwolenie (z reszta na jedno i drugie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga132 01.03.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Podpiwniczenie 20 mkw pod nową częścią (tj. 40mkw), którą chcę dobudowac.Za całośc jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.03.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Podpiwniczenie 20 mkw pod nową częścią (tj. 40mkw), którą chcę dobudowac. Za całośc jaki koszt? na oko to będzie coś pomiędzy 10 tys. a 400 tys. pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts