pentacom 16.03.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 nowe ceny dla Ciebie Złoty Róg (przy tej ilości): 1,5m = 4,50PLN/szt2,5m = 7,50PLN/szt Co do podmurówki to rzeczywiście zapomniałem uwzględnić A możesz napisać jaki jest u Ciebie powód stawiania 170m płotu o wysokości 2,5m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 16.03.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 a ja się grodzić nie będę - jakiś mały żywopłot i na tym koniec. A co po hamerykańsku będzie żywy płot też za darmo chyba nie jest ? a i rośnie pewnie kilka lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 12.08.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Szukasz "se" klientów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.08.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) ja mam do ogrodzenia ok 300m z czego polowa to raczej krzaczory sąsiada, na czas budowy od drogi i jednego boku bedzie siatka lesna, co zrobić docelowo, aby bylo w miare tanio? Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.08.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 aksamitka: najtańsze będzie zrobić metodą pływająca podmurówka, czyli słupek [profil lub rura o średnicy 50 czy 60 mm] co ok 2,5 m i między tym podmurówka pływająca, na słupkach: siatka. Koszt kompletu podmurówka z "wyposażeniem" [czyli takimi elemencikami] to ok 50 zl/szt - tzw. pełna [czyli mocniejsza deska] o szer. 6 cm, wys. 20 cm, przy ilości 120 szt - to koszt 6 tysięcy [plus minus] do tego musisz doliczyć słupki i siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 26.08.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Tanio (podobno w cenie tego betonowego szkaradztwa) i nic nie widać ,nie wiem tylko jak z wytrzymałością i koniecznością odnawiania.Mógłby jakiś znawca rzucić okiemhttp://www.mostar-ogrodzenia.pl/ogrodzenia_z_polowicy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 11.09.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 U mnie do ogrodzenia ( z jednej strony nowy płot, z tyłu wymiana starej siatki, od frontu uzupełnienie nowa brama) jest ok. 200 mb. Działka na wsi, za tym nowym płotem na razie orne pole. Na działce pies będzie - na szczęście nie kopie, choć za panną zdarzyło mu się wspinać po siatce 1,5 m. ALe starzeje się i liczę na to, że mu się nie będzie chciało. A jak nie -to kęsim! Poza tym grodzić trzeba, bo zwierzyna zaglądać lubi i podgryzać zwłaszcza drzewka w sadzie. Gdyby nie to, to mogłabym mieszkać po amerykańsku - bez płotu.Wracając do ogrodzenia . Będzie zwykła siatka na stalowych słupkach (okrągłych), bez podmurówki, wysokość ok. 1,5 m . Wzdłuż siatki posadzimy krzewy i może jakieś pnącza (jak się utrzymają, bo zimy u nas bywają tęgie). Dziwią mnie ogrodzenia szczelne super. TO prawda, z ulicy nic nie widać. ALe nie widać też jak dzieje się coś złego, np. złoczyńce buszują po domu i robią nieplanowaną przeprowadzkę. Może nie ma to znaczenia przy wewn. monitoringu i kamerkach. Może trzeba się tak grodzić na małych działkach, gdzie taras tuż przy tarasie albo i ulicy. Ale przewiewne ogrodzenie ( nie musi być z siatki, jeśli kogoś estetycznie nie satysfakcjonuje) powiększa przestrzeń, ogrody się przenikają.No ale co kto lubi - ja jestem z tych, którzy zasłon a nawet firanek nie potrzebują. Nie żeby jakiś ekshibicjonizm, tylko po prostu - nic zdrożnego w domu się nie dzieje. I nie ma czego zasłaniać ( no, może w łazience coś jednak wisi na oknie i w sypialni też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 11.09.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 To faktycznie co kto lubi,ale niech ktoś powie jak może być z wytrzymałością tego co wkleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 15.09.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ładne!!!! CO do wytrzymałości (rozumiem, że chodzi o trwałość a nie o to, czy wytrzyma napór czołgu). Podmurówka powoduje, że drewno jest odizolowane od gruntu i stamtąd nie łapie wilgoci. Poza tym, na pewno trzeba je zaimpregnować (producent powinien powiedzieć jak a może nawet zrobić to po raz pierwszy) i odpowiednio zabezpieczyć a potem konserwować. Czyli co jakieś 3 lata - przecierka i malowanko. Ale ładne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts