Lidernr1 01.03.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Nie moge sie już doczekac kiedy na naszej działce ruszy budowa. Czekamy na podłaczenie prądu i wody i na przyjście wiosny....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 15.03.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 3 tygodnie temu zamówiliśmy blaszany garaż, w sobotę niestety zrezygnowaliśmy bo firma była nie kompetenta. Kolejny tydzień w plecy W dalszym ciągu nie ma informacji kiedy nastąpi przyłącze wody i prądu. Woda jest zaraz przy działce (kilka metrów) ale niestety po drugiej stronie aswaltu więc niezbędny jest przecisk (więcej pracy i wyższe koszty ) Co do prądu to czekamy aż elektryk przygotuje prowizorkę i Energa będzia mogła zamontować licznik. Prognoza pogody przewiduje ochłodzenie które ma potrważ do końca marca ........... Mam nadzieje że szybko przyjdzie ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 07.04.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Dawno nie zaglądałam do dziennika bo nic ciekawego się nie działo Dom już wytyczony i po świetach ruszamy z budową. Prąd już jest , woda lada moment. Chciałabym aby dom juz stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 03.05.2009 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 (edytowane) z tą wodą to ciągle coś nowego Ostatnio sie okazało że na pociągnięcie wody do działki są 3 opcje, ale po debacie na samej górze w wodociągach okazało się że będzie rozkopana droga i jutro ma być znany termin prac. Znając tego typu urzędy nie pójdzie tak szybko jakbyśmy chcieli Z dobrych wiadomości: dziś byłam na działce: dom pnie się do góry co prawda to dopiero stan 0, ale zawsze coś Jeśli pogoda dopisze do końca tygodnia będzie cały stan 0 Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Lidernr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 14.05.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 No to jestem po krótkiej nieobecności, Mamy już wodę - koszt 2800, od poniedziałku ruszył też stan 0, więc teraz to pójdzie z górki Oby kasy starczyło na stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 24.05.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 dziś byliśmy na działce zweryfikować jak się posunęła budowa i byliśy miło zaskoczeni , ale to dzięki temu że żadko tam jeżdze - widzę ogromne postępy. W poniedziałek ma przyjechać strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 30.05.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Panowie zaczeli układać strop - nad garażem położony.Jak dobrze pójdzie i pogoda dopisze, pod koniec tygodnia będziemy zalewać + schody i tarasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 06.06.2009 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 piątek/sobota prawdpodobnie będzie zalewny strop.Schody i tarasy muszą jeszcze poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 07.06.2009 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Nasze zmiany: luksfery w garażu, podwyższenie ścianki kolankowej o 2 pustaki, rezygnacja z trójkątnych okien nad oknami balkonowymi, dodanie okna w sypialni i to narazie tyle zastanawiamy się na co wykorzystać hol na górze czy zrobić z niego garderobe czy pralnie, ale decyzje podejmiemy jak będzie juz stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 15.06.2009 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 strop zalewamy w czwartek 18 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 23.06.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 jestem po małej nieobcności strop oczywiście zalany , ale w tej chwili na budowie nie wiele się dzieje dodałam ostatnio zrobione na budowie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 29.06.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Byliśmy w weekend na działeczce: ścianka kolankowa prawie skończona zdjęcia w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 06.07.2009 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 witam, jak zwykle wracając z działki z za Pułtuska , mając po drodze podjechaliśmy na naszą działkę budowlaną zobaczyć jakie są postępu i : i wieniec zalany, robi się wieźba..... ale i tak jeszcze pozostało sporo pracy aby zakończyć stan surowy otwarty nie ma ścianek działowych, tarasu, schodów zewnętrznych i wewnętrznych. Pozstaje życzyć sobie udanej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 06.07.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 zapomniałam dodać że cegła klinkierowa na komin już kupiona.Nie było wielkiego wyboru i z ważywszy na cenę wybraliśmy Roben burgund gładkahttp://1.1.1.4/bmi/abito.pl/gfx/img/g_img30aff71.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 11.08.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 troszkę tu cicho...dziś postaram się wkleić ostatnie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 19.09.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Majster skończył dach nareszcie!!!! ściankę łączącą gabinet ze schodami i zaczął stawiać ścianki działowe na poddaszu Dzięki temu widać jak ogromne są pomieszczenia na górze po podniesieniu scianki kolankowej, a w szczególności łazienka. Chcemy zrezygnować na górze z prysznica a w to miejsce postawić pralkę i w skosie zrobic mini-suszarnię, tzn. ja chcę - mąż nie koniecznie No ale wiadomo że jak kobieta się uprze to ........ z prac na budowie w dalszym ciągu pozostają tarasy i schody. W tym roku również chcielibyśmy zrobić ogrodzenie, chociażby fundament i słupki, ale to zależy oczywiście od funduszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 10.10.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 witam po dłuższej nieobecnosci coś się ruszyło ...................... ścianki działowe skończone. Majster kończy szalować schody. Mam nowe zdjęcia ale też jakiś problem z dodaniem ich do picasa czas sie rozejżeć za specemi od wykończeniówki bo podobno już trzeba się umówiać na początek przyszłego roku elektryka tynki hydraulika posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 10.10.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 zaczynam sie też rozglądać za wnętrzami kuchni i łazienki. Przeglądam inne dzienniki i mam już mętlik głowie podobają mi się meble nowoczosne i tradycyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 14.10.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 strasznie zimno i śnieg a u nas nie zabite otwory okienne i drzwi oby można było nie długo wylac tarasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 14.10.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 strasznie zimno i śnieg a u nas nie zabite otwory okienne i drzwi oby można było nie długo wylac tarasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts