Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

i Alabastrino się kładzie w dolnej łazience :)

http://lh3.ggpht.com/_NImDa5F2q0M/THtWA1GIpNI/AAAAAAAABU4/EuWZ50VaCrc/s128/IMG_4637.JPG

http://lh4.ggpht.com/_NImDa5F2q0M/THtWBvSGrvI/AAAAAAAABU8/MIi5zzBQaxI/s128/IMG_4636.JPG

http://lh5.ggpht.com/_NImDa5F2q0M/THtV886uQWI/AAAAAAAABUs/jKbjgphTgEg/s128/IMG_4641.JPG

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witajcie,

u nas w weekend odchodziło malowanie na parterze , przez to mam takie zakwasy że nikt nie wierzy że to było zwykłe malowanie :) :) , płytki w łazience położone brakuje jeszcze lustra i sanitriów (wieczorkiem wkleje zdjęcia) , Arkesia na podłodze tez skończona, została tylko kuchnia bo mozaika nie dotarła na czas :(

Myślimy też o piecu czy IMMERGAZ czy VAILLANT

witam,

piec i kaloryfery zamówione , niestety koszt nas troszkę przerasta :( więc chyba kominek będzie musiał troszkę zaczekać

w między czasie czekamy na papiery potwierdzające akceptacje przyłączenia gazu , dzienniki budowy , pozwolenie, zgłoszenie o bodowie i tp .....:( po co tyle papierologii ?

• 2 weeks później...

zmagań ciąg dalszy ....

Dziś do domku wchodzi elektryk -ma z mężem zakupić i zamontować gniazdka itp itd, trzeba się też szybko brać za szambo bo oczyszczalnia ścieków w tym roku nie miała szans , mąż ma sie dziś zorientować co i jak , bo tu małymi krokami zbliza się pani ZIMA.

Więc i styropian trzeba szybko zamawiać i "kuć żelazo póki gorące" by nas mrozy nie zastały

jakoś marnie to widzę, nie dość że kasy ni ma i to i czasu brak

zamówiłam szafkę iryde z umywalką 60 do dolnej łazienki ma być do odbioru w poniedziałek :)

w poniedziałek również zamierzam podpisać umowę z Mazowiecką Spółką Gazownictwa , więc jak dobrze pójdzie za kilka dni przyjdą zamontować gazomierz , niestety piec jeszcze nie podłączony ale to nastąpi w najbliższym czasie.

W tym tygodniu również ma się pojawić kominkarz to może w nagrzanych pomieszczeniach prace będą lepiej szły :) , natomiast montaż kuchni został przesuniety na 15 października bo AGD ma dotrzeć najwcześniej za 10 dni roboczych :( ważne aby wszystko dotarło zgodnie z zamówieniem ......................

został nam jeszcze do wykończenia gabinet: pomalować i położyć podłogę , ale to drugie dopiero jak zaczniemy ogrzewać

znalazłam piękne bukowe skórzane krzesła do jadalni , tylko kiedy mnie będzie na nie stać :)

http://1.1.1.1/bmi/img09.allegroimg.pl/photos/128x96/12/48/76/05/1248760586

i sofy na allegro u użytkownika bodhiline lub w sklepie internetowym http://www.sofik.pl

a i zapomniałam napisać że oczekujemy na drzwi wewnętrzne na parter , niestety montaż najwcześniej na koniec października

hejka,

u nas po mału do przodu .........

we wtorek ponownie wchodzi elektryk w środę zaczynają obudowe kominka i maja przyjechać z gazowni założyć gazomierz. A od czwartku nastawiamy się na ocieplanie budunku, w piątek ma się pojawić stolarz , w sobote hydraulik ma podłączyć piec i to narazie na tyle. Wrzuciłam nowe djęcia do albumu

pozdrawiam

gazomierz podłączony, stolarz się zapowiedział dopiero na sobotę , no cóż my też zmienialiśmy termin 2 razy :) ze względu na brak wszystkich sprzętów na magazynie.

Mąż dziś zaczyna ocieplać domek, oby im szybko i sprawnie poszło.............

dziś też ma odebrać lustro do dolnej łazienki , ja wybieram się dopiero w sobotę ze względu na grypę :( jestem bardzo ciekawa czy kominek już zrobiony ????????????????

to narazie

zmagań ciąg dalszy.........................

a więc kominek nie zrobiony :( wrrrrrrrrr podobno robi się właśnie dziś

kuchnia zaczęta, ale nie skończona :( ma być dokończona w sobotę

szambo w dalszym ciągu nie dotarło :( wrrrrrrr i to jest najgorsza informacja

piec nie podłączony, zostało jeszcze na sobotę dokupić jakiś drobiazg , a później jeszcze umówić się z serwisantem

ocieplanie nie dokończone :(

sanitariaty nie zamontowane :(

tak więc same złe wiadomości

z dobrych może tylko fakt że przeprowadzka planowana jest na wydłużony weekend 11 listopada :) , ale oczywiście nie wiadomo jak to wyjdzie

pozdrawiam wszystkich budujących

w weekend nastąpił zmagań ciąg dalszy

podłączyliśmy płytę gazową, zmywarkę, zrobiliśmy wentylacje w kuchni (również w zabudowie), rozpaliliśmy w kominku co spowodowało że zaczęła wychodzić wilgoć :( podłączyliśmy piec - czekamy teraz na serwisanta

zamontowaliśmy lustro w łazience i część sanitariów

Niestety wciąż czekamy na szambo :(

zdjęcia dodane

i znów przyszedł weekend:

w czwartek przyszło szambo więc może dziś zrobią doprowadzenie do budynku, mąż ma też kończyć ocieplać domek.

Niestety piec w dalszym ciągu nie jest odpalony - czekamy na serwisanta ma się pojawić dopiero w piątek :(

Dziś mają przyjechać drzwi wewnętrzne więc może w domku będzie troszkę cieplej jak się rozpali w kominku

c.d.n.........................

a zapomniałam napisać że zamówiłam stół do jadalni 160x100 w środku stołu znajdują się 4 dostawki które powiększają długość o 60cm każdy, więc 4 metry powinno wystarczyć na rodzinne spotkania :)

http://1.1.1.4/bmi/www.sklep.meble.pl/gfx/meblebik/sklep_oferta/35000/m1398505852.jpg

wpadłam udokumentować kolejne postępy..........

najważniejsze piec został wreszcie uruchomiony, :) stolarz bez jednego szczegółu skończył kuchnie i zabudował szafy w wiatrołapie i gabinecie.

w sobote dotarł stół , dziś montowaliśmy panel prysznicowy i kabinę ale jak zwykle sie okazało że czegoś brakuje.

kominem wyszedł super

http://lh4.ggpht.com/_NImDa5F2q0M/TNb_4zlafsI/AAAAAAAABcU/sdWEacdd464/s128/20101105127.jpg

a na kolejny weekend zostaje dokończenie montażu kabiny, obsadzenie parapetów, położenie podłogi w gabinecie no i oczywiście preprowadzka :) :)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
mam pytanko czy jesteście zadowoleni z podłogi w salonie i jak radzicie sobie z utrzymaniem jej w czystości, a może nie potrzeba przy niej dużo zachodu.Będe wdzięczna za odpowiedz Pozdrawiam

witaj,

kategorycznie odradzam wszystkim :( , być może na ciemnej tak nie widać ale na beżu widać wszystko , kurz jak świeci słońce , każdą plamke nawet po czystej wodzie .

Ogólnie koszmar wrrrrrr, drugi raz bym sie nie zdecydowała