mylas 18.07.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 dzięki, ale decyzja już zapadła ma być czarny Marley. Do tej pory mam 16% rabatu w Sewerze i u Patka z Osieka. Kto da więcej oczywiście z dowozem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 18.07.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 mylas a czy możesz napisać ile za rynny Marley w Sewerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 19.07.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 mylas a czy możesz napisać ile za rynny Marley w Sewerze? ile to wam nic nie powie bo moje zestawienie wyszło około 1600 ale jeszcze muszę pozmieniać detale bo gibelek wyjdzie inaczej niż pierwotnie i będą dodatkowe spusty. Przy rynnach trzeba mówić o rabacie procentowym od cennika i to wszystko - w Sewerze jak pisałem 16%. Tak na marginesie to nie ma co pytać o Marleya u oficjalnego dystrybutora z Kolbego bo sprzedażą detaliczna się nie zajmują, dostałem w odpowiedzi tylko cennik i delikatną sugestię abym poszukał na składach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 19.07.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 (edytowane) Dzięki Mylas Posłałam prośbę o wycenę rynien Marley wg naszego projektu. Co do pokrycia dachowego też nie jestem do końca przekonana co do Euronitu. MATERIAŁ ILOŚĆ CENA SUMA DACHÓWKA PODSTAWOWA 1560 1,99 3104,4 GĄSIOR PODSTAWOWY 41 12,59 516,19 KLAMRA GĄSIORA 41 0,50 20,50 DACHÓWKA BOCZNA LEWA 42 18,99 797,58 DACHÓWKA BOCZNA PRAWA 42 18,99 797,58 ZAŚLEPKA GĄSIORA 3 62,95 188,85 KOMINEK WENTYLACYJNY 125 3 167,99 503,97 RAZEM 5929,07 DODATKI IVT TASMA KALENICY OPTI-ROLL 17 16,70 283,90 MOCOWANIE ŁATY KALENICY 3 20 1,50 30,00 GRZEBIEŃ OKAPU Z EL.WENT. 26 3,00 78,00 FOLIA DACHOWA m2 1800g/m2 225 3,60 810,00 SPINKA DACHÓWKI(100szt.) 4 16,70 66,80 KOSZ ALUMINIOWY 4 38,00 152,00 KLINY SAMOPRZYLEPNE 12 1,25 15,00 ŁAWA KOMINIARSKA 0,48m kpl. 1 185,00 185,00 RAZEM 1620,70 Znalazł ktoś taniej? Marzy mi się ciemny brąz wpadający w czerń i rynny pod kolor Może ktoś z Was znalazł coś ciekawego ? Edytowane 19 Lipca 2010 przez sammi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 19.07.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 No i otrzymałam wycenę Marleya 200 zł droższe niż Wavin. Co do jakości materiału nie znam się Co do Sewery i Pana Piotra S. jest szybki jak blyskawica i niezawodny zarówno na tel. jak i maila Pełen profesjonalizm nawet w stosunku do takich klientów którzy jeszcze błądzą I cierpliwy Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 19.07.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 No i otrzymałam wycenę Marleya 200 zł droższe niż Wavin. Co do jakości materiału nie znam się Co do Sewery i Pana Piotra S. jest szybki jak blyskawica i niezawodny zarówno na tel. jak i maila Pełen profesjonalizm nawet w stosunku do takich klientów którzy jeszcze błądzą I cierpliwy Polecam co do pana piotra s.potwierdzam ,iż tak właśnie jest,wszystko na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 19.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Ramila uchyl rąbka tajemnicy i podziel się murarzami z Polanki Jak mi busz podrośnie podzielę się sadzonkami albo patentem jak tanio zrobić ekskluzywne WC na działce z ( fotogalerią jak się nauczę zdjęcia wklejać) I nazwą oprysku na komary. Poddałam się i kupiłam. Będę walczyć Spryskam całą działkę, altanę opatulę moskitierą, zrobie wianek z lawendy, bukiet z bazylii włożę ....do wazonu, wykopię drzewka i pnącza zasadzę las konopii, czarnego bzu itp, zjem opakowanie wit. B., zastosuję metody chemiczne, ekologiczne choć jak wynika z wypowiedzi forumowicza: TO NIE PRAWDA ~profes 21 cze 08, 20:55 A ja połączyłem opisaną w innym wątku metodę ekologiczną z metodą 4 litrów - 2 litry mleka i 2 litry zalewy z ogórków kiszonych.... Tak mnie goni, że nie czuję jak kąsają... Cola ty kiedyś szukałeś sposobu na wampirki Znalazłeś? A pana koparkowego do fundamentu skąd mieliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 20.07.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 co do pana piotra s.potwierdzam ,iż tak właśnie jest,wszystko na plus 100% procent potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 20.07.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 wrzućcie pochwały do białej i czarnej listy - będzie mniej bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 20.07.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Ramila uchyl rąbka tajemnicy i podziel się murarzami z Polanki A kto powiedział że ja mam murarzy z Polanki ? to jakaś plotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 21.07.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 mimona szkoda,że musieliście zmieniać projekt bo już wszystko było gotowe ale teraz pewnie szybko sobie poradzicie z papierami,a Wasz nowy domek taki milutki nasza ekipa jest z miejscowości Polanka Wielka jest to 7 km od Oświęcimia,w sumie to zebraliśmy około 10 wycen ale ta wydaje nam się w naszym przypadku najodpowiedniejsza Tak wywnioskowałam z tej wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 22.07.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 czy ktoś korzysta na budowie z firmy ochroniarskiej z późniejszym zamiarem korzystanie z jej usług po wprowadzeniuna stronie komesu i domeny nie za wiele jest na ten tematzastanawiam się na tym i jeśli się zdecyduję to musiałbym dość szybkoaby całą inst mieć w projekcie domumało prawdopodobne ale może ma ktoś doświadczenia z tymi dwoma firmamiwie jakie koszty itpwiadomość może być na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 24.07.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 sammi przepraszam Cie bardzo że zostałaś wprowadzona w błąd przez moją wypowiedź bo taki mieliśmy zamiar współpracować z ekipą z Polanki ale oni nie robią dachów i znaleźliśmy ekipę co robi wszystko i widocznie się już tym nie pochwaliłam na forum,ale jeśli chcesz to odnajdę kontakt do panów z Polanki i Ci prześlę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resident.mgr 24.07.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 DACHÓWKI CREATON Witam wszystkich w Grupie i pozdrawiam z Chrzanowa Przejrzałem dzisiaj posty Waszej Grupy i gratuluję zaangażowania i współpracy na forum. Ponieważ jesteśmy sąsiadami, więc przy realiazcji swojej budowy chciałbym skorzystać również z Waszych opinii i informacji na temat składów budowlanych w Waszej okolicy. Do rzeczy - szukam w tej chwili dostawcy dachówki. Mam ofertę z lokalnej hurtowni z rabatem 17% na dachówkę i akcesoria. Oczywiście wysłałem zapytania do firm wyselekcjonowanych przez Zorzę (szacunek za wykonaną pracę . Wolałbym jednak znaleźć firmę lokalnie (Kraków, Oświęcim, Mysłowice, Katowice). Chodzi o ewentualne reklamacje, zamówienia uzupełniające, zwroty itp. Jeden ze znajomych polecił mi DUDGIPS. Jaką macie opinię na temat tej firmy? Jaki udało się Wam albo znajomym wynegocjować rabat na dachówkę Creatona w ciągu ostatnich 3 miesięcy? pozdrawiam i liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 25.07.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Prawdopodobnie chodzi o BUDGIPS na ul. Kolbego. Wyceniałem u nich dach w moim przypadku Roben i cena w porównaniu z innymi była kosmiczna. W moim przypadku najtaniej było w RAbkercher ale zbyt długo czekałem z zamówieniem i w tedy gdy potrzebowałem nie było na składzie a producent miał przestój w produkcji mojej dachówki. Kupiłem w Sewerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 26.07.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 sammi przepraszam Cie bardzo że zostałaś wprowadzona w błąd przez moją wypowiedź bo taki mieliśmy zamiar współpracować z ekipą z Polanki ale oni nie robią dachów i znaleźliśmy ekipę co robi wszystko i widocznie się już tym nie pochwaliłam na forum,ale jeśli chcesz to odnajdę kontakt do panów z Polanki i Ci prześlę pozdrawiam No co Ty! Się nie gniewam:wiggle: Dostaliśmy wycenę od pierwszej firmy za domek Z500 Z 8 od fundamentów po dach za robotę 28 tyś. W sumie domek prosty i mały. A obecną ekipę skąd masz? i jak im idą prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 26.07.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) kalumet co do firmy ochroniarskiej mogę Ci pomóc jak mąż wróci z delegacji. Wiem że jego kolega korzysta z usług. Kosztuje go to 50 zł miesięcznie ale nie znam nazwy. Napiszę Ci po weekendzie ok? Zdecydowaliście się na projekt? Zobacz na to http://forum.budujemydom.pl/Z8-co-wy-na-to-Studio-Z500-t1539.html Są tu podane przykładowe koszty i fajne rozwiązania To z sauną jest ekstra Może Ci w czymś pomoże? Edytowane 26 Lipca 2010 przez sammi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 26.07.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 No co Ty! Się nie gniewam:wiggle: Dostaliśmy wycenę od pierwszej firmy za domek Z500 Z 8 od fundamentów po dach za robotę 28 tyś. W sumie domek prosty i mały. A obecną ekipę skąd masz? i jak im idą prace? To fajnie że się nie gniewasz och jak ja bym chciała mieć taką cenę za robociznę hehe;) moja obecna ekipa jest z Roczyn.Jesteśmy zadowoleni z chłopaków i naprawdę odwalają dobrą robotę.Ale na pochwały przyjdzie czas po zakończeniu budowy bo jak widać w moim dzinniku budowy narazie mamy fundamenty i zalaną płytę a ściany we wrześniu a dach w przyszłym roku.A możesz się pochwalić gdzie budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 26.07.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Ja znowu do sammi popatrzyłam do linka z Twoim projektem i przyznam że domek taki zgrabniutki macie i nawet dopatrzyłam się pewnego podobieństwa z naszym,między kuchnią a salonem macie kominek tak jak my.Napisz czy kuchnia będzie otwarta i czy masz już jakieś pomysły na urządzenie bo ja ostatnio o niczym innym nie myślę i do wszystkich budujących-ludzie zakładajcie dzienniki budowy no chyba że z jakichś powodów nie chcecie się chwalić postępami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 27.07.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Ale mamy tu ruch:) tylu nowych forumowiczów ). Super że się już niektórym udało fundamenty zrobić. My zaczynamy we wrześniu. Mam nadzieję że pogoda będzie łaskawa. Ekipę mamy z Niedźwiedzia. Podzielę się wrażeniami . Póki co zrobiliśmy ogrodzenie z boku od sąsiada i z tyłu. Panele siatkowe kolor czarny. Polecam wam . Jak pstryknę zdjęcie to wrzucę na forum:). Firmę mieliśmy z Jankowic. Jak tylko załatwimy rozliczenie to opiszę efekty na białej i czarnej liście fachowców. Bo co do wykonania - póki co bardzo polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts