mimona 07.06.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 no i fajnie się ruszył wątek o materiałach. myślę że dużo skorzystamy ze wzajemnej pomocy. ja ze swojej strony podam namiary jeśli tylko ruszymy. teraz zakończyliśmy ciężki bój z sąsiadami którzy wpuszczali nam na działkę ścieki opadowe i kanalizacyjne. co do stali ja znalazłam najtaniej w firmie Bowim w Kielcach ale mają transport lub odbiór może być z oddziału z Sosnowca. póki co niech wreszcie świeci słońce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 07.06.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 mała prośba jak piszecie "tanio" to podawajcie kwoty dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 07.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 mylas my kupowaliśmy stal w Polance Wielkiej fi6 3200 a reszta 2800 a transport mieliśmy w cenie. trochę odświeżę wątek, gdzie dokładnie w Polance kupowaliście, ewentualnie proszę o telefon Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejowa25 07.06.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam ponownie po długim okresie ciszy.W końcu dostalismy pozwolenie i zaczynamy z budową, częsc materiałów kupiona, ekipa zamowiona, teraz czekamy az wody gruntowe opadną aby móc kopac fundamenty.Jezeli ktos ma do odsprzedania stemple budowlane i deski szałunkowe(pozostałości po budowie) to bardzo prosze o info!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 07.06.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam ponownie po długim okresie ciszy. częsc materiałów kupiona, ekipa zamowiona, teraz czekamy az wody gruntowe opadną aby móc kopac fundamenty. To tak jak my, też się nie mogę doczekać aż będzie można wjechać z koparką,a co do desek szalunkowych to my kupowaliśmy w składzie materiałów budowlanych w Oświęcimiu na ulicy fabrycznej,zaraz koło "Somy" płaciliśmy 450zł/m3 przy ilości 3m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 07.06.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 trochę odświeżę wątek, gdzie dokładnie w Polance kupowaliście, ewentualnie proszę o telefon Pozdrawiam Ta stal to na ulicy Długiej 7, tel 848-80-68 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 08.06.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Ta stal to na ulicy Długiej 7, tel 848-80-68 pozdrawiam wielkie dzięki Co do stempli, to mam nadzieję że koło września będę miał do zbycia około 120 - 140 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejowa25 08.06.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 No właśnie, tak, jak już pisał Mylas, Euronit to dachówka cementowa, a my jednak wolimy ceramiczną. Roben na pewno do najlepszych nie należy, ale na Creatona, albo Wienerbergera nas nie stać. Pozdrawiam! Byliśmy ostatni w Sewerze w Oświęcimiu i pan zaproponował nam dachówke z Creatona w bardzo rozsądnej cenie (porównywalna do robena, a jakosciowo o niebo lepsza. Podobno Creaton ze względu na kryzys w Niemczech obnizył ceny do 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 08.06.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Byliśmy ostatni w Sewerze w Oświęcimiu i pan zaproponował nam dachówke z Creatona w bardzo rozsądnej cenie (porównywalna do robena, a jakosciowo o niebo lepsza. Podobno Creaton ze względu na kryzys w Niemczech obnizył ceny do 40% O! A jaka była ta cena? I która dachówka? Zamówienia jeszcze nie złożyliśmy, więc jeszcze możemy zmienić decyzję i zdecydować się na inną firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejowa25 08.06.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 O! A jaka była ta cena? I która dachówka? Zamówienia jeszcze nie złożyliśmy, więc jeszcze możemy zmienić decyzję i zdecydować się na inną firmę. W tym tygodniu bedziemy miec wycene 3 modeli dachówek z firmy creaton, jak co napisze na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia_01 08.06.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 wielkie dzięki Co do stempli, to mam nadzieję że koło września będę miał do zbycia około 120 - 140 szt. Witam, niech pan trzyma te steple bo we wrześniu z miłą chęcią odkupimy !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia_01 08.06.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 A poza tym mam do was jedno pytanko jako już ekspertów odnośnie budowy kto zna jakiegoś fajnego i co najważniejsze niedrogiego architekta co nam zrobi zmiany w projekcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 08.06.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 ja robiłem w Chrzanowie i robili mi projekt od podstaw z adaptacją i zmianami (z mocnym wybrzydzaniem i wieloma poprawkami ustytuowanie na działce itd a towsio za 4000 zł mam też od Nich kierownika budowy i inspektora nadzoru (niestety musieliśmy mieć) wszystko za bardzo małe pieniądze jak na obecne realia (kier bud za 1500 zł) biorąc pod uwagę koszt projektu gotowego i adaptacji oraz wprowadzania zmian w typówkach to naprawdę od podstaw wyszło nas taniej - no i przede wszystkim mam każdą ściankę tam gdzie chciałem i taką jak chciałem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 08.06.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam, niech pan trzyma te steple bo we wrześniu z miłą chęcią odkupimy !!!!!! ok, jak się zwolnią to dam znać może to być wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 08.06.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 W tym tygodniu bedziemy miec wycene 3 modeli dachówek z firmy creaton, jak co napisze na priva Ja też chętnie poproszę te wyceny, do tej pory również planowałem roben, a czasu do podjęcia decyzji coraz mniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejowa25 08.06.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 A poza tym mam do was jedno pytanko jako już ekspertów odnośnie budowy kto zna jakiegoś fajnego i co najważniejsze niedrogiego architekta co nam zrobi zmiany w projekcie?? Ja moge polecic naszego projektanta, bylismy bardzo zadowoleni z jego usług, polecili nam go równiez koledzy z forum. NAMIARY NA PRIVA O ILE JESTES ZAINTERESOWANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 08.06.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Ja też będę mieć końcem września stemple do opchnięcia no chyba że się zdecydujemy zostawić je na drewno do kominka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 08.06.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 W tym tygodniu bedziemy miec wycene 3 modeli dachówek z firmy creaton, jak co napisze na priva Dziękuję bardzo, chętnie zobaczę. My jak na razie możemy służyć wycenami dachówki Roben. Mamy wyceny Fleminga i Monzy plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia_01 09.06.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ja moge polecic naszego projektanta, bylismy bardzo zadowoleni z jego usług, polecili nam go równiez koledzy z forum. NAMIARY NA PRIVA O ILE JESTES ZAINTERESOWANA Pewnie! Poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia_01 09.06.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 To pamiętajcie nie zapomnijcie o nas w wrześniu. Mam jeszcze jedno pytanko jakie one są wysokie bo potrzebujemy do piwnicy i doku. A do tego projektanta czy on też załatwia pozwoleni i jakbyś mógł mi napisać ile zapłaciłeś za adaptacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts