Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piasek na zaprawe to ten "ostry" z Przecieszyna najlepszy

niestety nie pamiętam ile dawałem ale coś koło 22 zł netto za tonę

na kubik wchodzi 1,5tony

transport mozna załatwić na godziny za 80zł a na 1 transport weźmiesz ok 15 ton (30 ton Ci pewnie wystarczy)

tak czy siak będzie dużo taniej niż w tym składzie co podałeś, a poza tym ten piasek z Przecieszyna wszyscy chwalą :)

pzdr

Co do listy to dobry pomysł, ale puki co musiałbym na razie tylko siebie i ojca wpisać na którąś z nich ;). O obecnej ekipie która zaczęła budować nie chcę się wypowiadać żeby nie zapeszać, ale po wszystkim na pewno ocena będzie. Ale proponuję niech pomysłodawca rozpocznie wątek, a na pewno jakoś się rozkręci :jawdrop:.

Ale proponuję niech pomysłodawca rozpocznie wątek, a na pewno jakoś się rozkręci :jawdrop:.

Hej,

Fundamenty robiłem sam, może za tydzień wyleje chudziaka, mury również bedziemy robić w ramach rodzinnej współpracy :)

Dopiero dach będą robić fachowcy w wrześniu, wiec obiektywnie bede mógł sie wypowiedzieć dopiero jak dach skończą.

No chyba że mam polecić architekta, który spisal się ekstra i teraz jest moim kierbudem

Dołączę się do pomysłu list czarno- białych i na czarną wpisuję p. Knycza, który robił mi adaptację projektu. Nie podaję szczegółów bo pisałam o nim już na tym forum, więc nie będę cytować samej siebie :D

O ekipie od murów też pisałam, chociaż ich nie zmieszczę ani na czarnej, ani na białej liście, w łaty są, jak typowa polska, łaciata krowa! :) Albo Dalmatyńczyk, jak kto woli...;)

Ekipę od dachu mam umówioną, ale do pracy przystąpi dopiero w połowie sierpnia, więc na razie się na ich temat wypowiedzieć nie mogę.

Jesteśmy na etapie papierkowych spraw. Namiary na Pana od wszystkiego dostaliśmy od znajomych. Ciekawe w jakiej kwocie zamkniemy się do momentu uzyskania pozwolenia ns budowę ?Nasz domek w zamiarze jest prosty i mały ale w porównaniu z mieszkaniem w bloku dodaje skrzydeł:D Edytowane przez sammi
Porządki :)

Ostrzegam przed firmą Tech-Trans-Bud!!! W obecnej chwili są nam winni ponad 40 tys zł. - wzięli zaliczki na materiały, do tej pory brak dostawy jak i zwrotu środków. Oczywiście albo nieodbieranie telefonów albo codzienne bajki że jutro będzie przelew. Sprawa skierowana na drogę sądową. Nie ulegajcie niskim cenom i obietnicom szybkich dostaw!!! Przestrzegam!!!! Edytowane przez mp_krk

Szukam kogoś kto pospawa mi stalowa konstrukcje dachu bo moja ekipa nie robi takich konstrukcji a taką mam w projekcie.Będzie to wyglądać mniej więcej tak:

http://img294.imageshack.us/img294/9222/konstrukcjadachu.jpg

Jeśli znacie kogoś kto byłby zainteresowany wykonaniem takiej usługi to proszę o namiary.pozdrawiam

Edytowane przez RAMILA

Ostrzegam przed firmą Tech-Trans-Bud!!! To zwykli złodzieje i oszuści. W obecnej chwili Piotr B. (pseudo właściciel, czyt. słup) oraz Grzegorz G. (pełnomocnik) są nam winni ponad 40 tys zł. - wzięli zaliczki na materiały, do tej pory brak dostawy jak i zwrotu środków. Oczywiście albo nieodbieranie telefonów albo codzienne bajki że jutro będzie przelew. Sprawa skierowana na drogę sądową. Nie ulegajcie niskim cenom i obietnicom szybkich dostaw!!! Przestrzegam!!!!

Dziękuję za ostrzeżenie. :eek: I współczuję kłopotów!

Sammi! Witamy w grupie! :welcome: Pochwal się co budujesz! :)