Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja to nawet nie mam jeszcze pewnego projektu, nadal mamy trzy i nie możemy się zdecydować

a już bym chciał się budować

chociaż po tym jak bank dał dupy z wypłatą kasy za działkę to mam już zdeka dość tego

Jakby to powiedzieć...

Będzie gorzej :)

Oj tam, oj tam :)

Tlalken skorzystałam z usług doradcy finansowego i muszę się pokajać i przeprosić.

Pani w BGŻ miała rację ponieważ przeliczyła wg współczynnika.

Natomiast "nasz" bank podpierając się jeszcze ustawą mam wrażenie że próbował nas naciągnąć.

Sekta jakaś normalnie:mad:

Za moje pieniążki na wczasy?

Dzięki Tlalken.

Zabieram skarbonkę do innego banku.

Nie lubię takich zagrywek :(

Edytowane przez sammi

Banki mają to do siebie że no właśnie podzielę się zwami opinia na temat wspomnianego już BGŻ

No kurczę dopłaty do 70 m2 domek musi się miescić w 140 m2:cool:

Dzwonię do Pani z BGŻ czy jest pewna info z tel. od "przyjaciela" Pani jest pewna,

Hej w jakim oddziale BGŻ - załatwiałeś z kredytem?

Jeśli chcesz namiar to moge dac tel do pana który nam wszystko załatwiał. Pełen profesjonalizm

Ramila na pewno dacie rady, domek rośnie w oczach :)

My mamy dziecko i to nasz cały świat :)

Z czasem nasza hierarchia potrzeb ulega przewartościowaniu.

Wszystkiego w życiu mieć nie można, ale trzeba się cieszyć z tego co jest ,byle by razem szukać rozwiązań.

W naszym wypadku to kredyt na domek.

Tlalken byliśmy w BGŻ w Oświęcimiu.

Bardzo chętnie skorzystam z twojej pomocy:rolleyes: .Poproszę o namiary :)

Każdy z was da rady osiągnąć to, o czym marzy, w różnym czasie i różnymi sposobami:)

Trzeba tylko uwierzyć i jak wywalą drzwiami to wejść oknem :wiggle:

Powodzonka :)

takie pytanie

przeglądając zgłoszenie budowy wolno stojących obiektów o pow zab do 25m2

punt V

określenie czy działka lub teren zamierzenia budowlanego podlega wpływom eksploatacji górniczej lub czy znajduje się w granicach terenu górniczego

czy ktoś się orientuje jak jest w Babicach, z tego co wiem kop Piast nie przekroczyła Wisły

a jak jest z kop Brzeszcze ( na terenach, gdzie kupiłem działkę miały kiedyś powstać bloki kopalniane z kop Brzeszcze

mi się wydaje, że to za daleko od Brzeszcz ale wolę się upewnić

działka w okolicach drogi 44 łączącej Oświęcim z Bieruniem raczej nie jest na terenach podlegającym wpływom eksploatacji górniczej

Witam, dawno mnie tu nie było, mam nadzieję "budować" z Wami systematycznie. Tak więc KALUMET - to czy na danym terenie wystepują szkody górnicze może w ogóle nie pokrywać się z Twoimi wyobrażeniami. W naszym przypadku tak było. Nie pokrywało się to nawet z wiedzą gminnych urbanistów, którzy twierdzili, że w tym miejscu szkody nie występkują. Przezornie napisaliśmy do KWK Brzeszcze, która to mogła być potencjalnym sprawcą ewentualnych szkód i okazało się, że faktycznie na naszym terenie wystepują tzw. szkody. Zaprojektować trzeba było wzmocnione fundamenty, teraz je oczywiście wykonać(więcej żelastwa i betonu), w pozwoleniu na budowę - dodatkowo oprócz kierownika - nadzór a po wszystkim wystepujesz do kopalni o zwrot dodatkowych nakładów. Lepsze to niż po fakcie klamrować chatę wybudowaną, która zaczyna pękać i wtedy zwracać się do kopalni o kasę za poniesione straty.

W końcu udało mi się znaleźć trochę czasu i wkleić postępy naszych prac, oczywiście w wielkim skrócie. Zdjęcia i tak już nieaktualne bo od dzisiaj na dachu szaleją cieśle. Jak skończą to będą kolejne zdjęcia.

http://lh6.ggpht.com/_yZfpQMYrkKQ/TD2Fni625sI/AAAAAAAAAVg/u3V9Fp7vaW8/s640/budowa.jpg

http://lh5.ggpht.com/_yZfpQMYrkKQ/TD2Fpp2tFQI/AAAAAAAAAVk/0zGbNDTD1RY/s640/budowa1.jpg

Witam:

Jestem już po zakupach dachówki, kupiłem w Sewerze Oświęcim choć lepsze ceny dawał mi Rabkercher ale niestety w tej chwili nie mieli tej dachówki na stanie. W ogóle z Monza plus czarno brązową jest teraz problem a produkcja ma być wznowiona po 19.07.2010, więc nie mogłem czekać, a cena na całości nie jest wiele większa, ogólnie wygląda ok. Nie zamieszczałem innych wycen żeby nie zaśmiecać forum, poza tym to pracochłonne, więc dałem najlepsze. Na marginesie w Mrówce miałem te same ceny co w Sewerze oczywiście ogółem bo w szczegółach się różnili, ale też nie mieli na magazynie.

http://lh5.ggpht.com/_yZfpQMYrkKQ/TD2ZAWrK0UI/AAAAAAAAAWM/HeqD-twl6Po/sewera.jpg

http://lh5.ggpht.com/_yZfpQMYrkKQ/TD2Z5YqKFqI/AAAAAAAAAWc/K1dCXvmtXnQ/rabkercher.jpg

Edytowane przez mylas