sammi 01.08.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ramilo żartowałam Musiałybyśmy bloki postawić żeby kominy zobaczyć, a przy gabarytach mojej "willi" mąż będzie musiał częściej kosić żeby ją z drogi było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 01.08.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 sammi a myślałam że serio mówisz że może po zdjęciach poznałaś okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 01.08.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 co prawda dodałam na białej i czarnej liście naszych wykonawców ale tu też napiszę- do ogrodzeń polecam BROMAT http://www.bromat.slask.com.pl/ z Jankowic, a resztę napisałam jak już wspomniałam na białej i czarnej liście http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162292-Bia%C5%82a-i-czarna-lista-wykonawc%C3%B3w-i-sprzedawc%C3%B3w-O%C5%9Bwi%C4%99cim-i-OKOLICE&p=4166242#post4166242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 02.08.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 przyjmę/kupię ziemię z okolic Oświęcimia, najlepiej Babic w końcu dzisiaj zabrałem się za sprzątanie wykoszonej trawyprzez x lat tam nie było koszoneidąc po działce można się zabićnie chce mi się tego równaćzwłaszcza, że już czeka mnie następne koszeniełatwiej mi będzie rozplantować ziemięjak ktoś się chce pozbyć ziemi to chętnie ją przygarnęjutro mnie czeka równanie i poziomowanie pod garaż 24m2 już mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 02.08.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 kalumet ziemi niestety nie mam do pozbycia ale życzę powodzenia w jutrzejszej walce na placu boju,napewno dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 03.08.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 ojjjj , ja też POTRZEBUJĘ ZIEMI!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wczoraj 03.08.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam, dawno mnie tu nie było, mam nadzieję "budować" z Wami systematycznie. Tak więc KALUMET - to czy na danym terenie wystepują szkody górnicze może w ogóle nie pokrywać się z Twoimi wyobrażeniami. W naszym przypadku tak było. Nie pokrywało się to nawet z wiedzą gminnych urbanistów, którzy twierdzili, że w tym miejscu szkody nie występkują. Przezornie napisaliśmy do KWK Brzeszcze, która to mogła być potencjalnym sprawcą ewentualnych szkód i okazało się, że faktycznie na naszym terenie wystepują tzw. szkody. Zaprojektować trzeba było wzmocnione fundamenty, teraz je oczywiście wykonać(więcej żelastwa i betonu), w pozwoleniu na budowę - dodatkowo oprócz kierownika - nadzór a po wszystkim wystepujesz do kopalni o zwrot dodatkowych nakładów. Lepsze to niż po fakcie klamrować chatę wybudowaną, która zaczyna pękać i wtedy zwracać się do kopalni o kasę za poniesione straty. Właśnie przerabiamy szkody górnicze .Zmiana konstrukcji fundamentów (niezly bunkier ) koszty wzrosną 2krotnie ,na pewno skorzystamy z możliwości zwrotu części nakładu z kopalni brzeszcze . Mam pytanie ? oprócz kierownika potrzebny nadzór , proszę o namiary na nadzór (kogos kto sie zajmuje tym ) I prosze o ewentualne wskazówki dot szkod górniczych ,czego uniknąc i jaka papierologia dot zwrotu części kosztów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 03.08.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 ja nawet zapomniałem dowiedzieć się jak to jest z tymi szkodami u mniewe czwartek przejadę się po budowach, jedna jest około 100m dalejwięc jak tam będzie ok to i u mniena jaką cholerę ten deszcz dzisiaj padałtylko mnie przegonił z działkia już miałem takie fajne siano do palenianiestety ja nie palę to i ognia ze sobą nie wożęnie miałem jak zrobić ogniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luizza 08.08.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam. Mam pytanie czy macie namiary na solidnych instalatorów wodno- kanalizacyjnych i ogrzewania połogowego z okolic Oświęcimia. Zależy mi też aby terminy nie były zbyt odległe. Znalazłam już ale dopiero na listopad a chciałabym zacząć najpóżniej pod koniec września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 10.08.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Słuchajcie, potrzebuję desek szalunkowych. Jeśli ktoś z was ma na zbyciu do oddania lub odsprzedania puśćcie wiadomość na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 10.08.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak się dodaje plik pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 10.08.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) dostaliśmy wycenę domu http://www.abakon.com.pl/File/oferta_specjalna_abakon2009.htmlza całość wołają 224 122,20 zmam zamiar część prac zrobić sampo odliczeniu tego wychodzi 183 034,20 złto są już kwoty bruttohttp://wklej.org/id/374882/( chciałem wkleić pdf, wszystko opisane kolorami, niestety za duży plik )coś mi nie wyszłotam gdzie są podane kwotyto mam zamiar zrobić samemuopłaca się czy nie za bardzo41 088,00 złtaka jest różnicaprawdopodobnie wszystkie materiały na dach miałbym załatwione po zniżkach szefa firmy dekarskiejdo elektryki prawdopodobnie miałbym zniżki od znajomego co robi elektr po budowachdach robiłbym samemuelektrykę ojcieccena jest wyższa niż na stronie ponieważ będzie podniesiony kąt dachu dochodzą do tego schody na poddasze, które po podłogach będą miały około 63 m2w piątek jadę podpisać umowęjeszcze się zastanawiamale cena chyba nie jest zław sumie powinno wyjśc około 120m2 w cenie mam projektwszystkie adaptacjepozwoleniaahaw kosztorysie nie jest uwzględnione podsypanie pod płytębędę podnosił poziom zerowięc na chwilę obecną nie wiadomo jaki będzie tego kosztto będzie rozliczane w czasie budowy Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez kalumet dopiski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 11.08.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Druga połowa września - do sprzedania 140 sztuk stempli 2,8 m , około 150 kołków do szałowania fundamentów i 4 m3 desek szalunkowych. Gdyby ktoś szukal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 13.08.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Kalumet jesli chodzi o tą firmę ochroniarską: kolega męża w Bielsku korzysta z Komesu.Płaci 60 zł / miesiąc.W sprzęt zainwestował 2000 trzy lata temu.Jest zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 13.08.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 sammi raczej do nich nie będę dzwoniłjuż parę tygodni temu wysłałem do Komesu i Domeny zapytanie ofertoweżadna z firm nie odpisała, widać jak im zależy na nowym klienciejeszcze się nad tym zastanawiamypodpisaliśmy dzisiaj umowę z abakonemza rok ma ruszyć budowawięc mamy w razie czego jeszcze czasmoże się zdecydujemy na ochronęnajpierw popytam sąsiadów jak tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 18.08.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Słuchajcie, gdzie kupowaliście deski szalunkowe? Gdzie się opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochen 18.08.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Mam namiar na gościa co daje 18% upustu na rynny Marley!!! Jak coś to na priv.Po deski najlepiej podjedź do Harmęż. 420 zł kiedyś płaciłem.Nie wiem jak teraz bo drzewo poszło w górę. tel 606412260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 19.08.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 bochen a może gościu nie miałby nic przeciwko temu aby podać na forum jego namiarygdyby jednak miał to podeślij na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 19.08.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 bochen a czy w tych Harmężach mają też więźbę czy tylko deski? i czy ktoś bardziej doświadczony może mi napisać skąd ja mam wiedzieć ile mam kupić więźby ? czy idę do drewutni i oni obliczają z projektu ile mi tego trzeba? pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochen 19.08.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Mają więźbe bo nawet tam brałem. Była po 650zł jeszcze w lipcu teraz ponoć 100 zł więcej za kubik.Idziesz z zestawieniem jakie masz w projekcie. Tam jest wypisane co i jakie długie. Mówisz ile mają dodać do poszczególnych krokwi czy murłat itp i oni wycinają.Ja miałem mieć na 31 lipiec, podjechałem dzień wcześniej dowiedzieć się co i jak. A oni jeszcze nie mieli nic wycięte. No i 31 lipca telefon żeby przyjechać oglądnąć więźbe przed impregnacją. Także firma godna polecenia. Podbitke mieli po 21 zł I klasy, o II klase nie pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts