Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Juz pojęcie mam po przeczytaniu Waszych postów co gdzie kupować;)

Nadal nie zdecydowaliśmy jaki projekt ostatecznie po wielu przemysleniach chyba indywidualny.

Szukam architekta który mógłby to zrealizowac macie kogoś godnego polecenia chce uniknąc kłopotów typu papier wszystko przyjmie a w trakcie budowy milion rzeczy i błędów wychodzi.

Jakie biuro projektowe robiło Wam projekt lub adaptacje?

Czy ktoś miał styczność z KONSTRUKTOREM z Chrzanowa?

Edytowane przez Mixxer

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witajMixxer w gronie budujących w okolicy Oświęcimia :) My początkowo też nie mogliśmy się zdecydować na żden projekt gotowy i rozmawialiśmy właśnie z konstruktorem z Chrzanowa ile by nas kosztowało wykonanie projektu indywidualnego ale na podstawie gotowego prijektu i krzyknęli nam chyba z 9,5tyś i zdecydowaliśmy się na gotowy projekt z małymi zmianami.Adaptacje robił nam pan Janusz B polecam usługi tego pana choć trzeba przyznać że nie zawsze przyjmuje nowych klientów bo jest zawalony pracą.Pozdrawiam

wg mnie nie powinnaś wierzyć w tzw mit . więzby impregnowanej. To raczej maczanie a nie impregnowanie. Lepiej samemu poświęcić czas, prace i zaimpregnować. Wtedy wiesz, ze jest dobrze zrobione. Mi mój ciesla odradzał zakup drewna impregnowanego. Tartaki niestety oszukują i dają duzo barwnika. Cena 55 zł/m2 to normalna cena. Pytanie tylko co za fachowca wynajmujesz, z jakim doświadczeniem i jaki jest zakres prac

Potrzebuje kupić kruszywo na utwardzenie drogi. Jakie są u Was ceny tłucznia i klińca?

Możecie polecić kogoś kto w rozsądnej cenie sprzedaje kruszywa

Z góry dzieki

a może macie kogoś kto chce się pozbyc gruzu

Myśmy utwardzali tydzień temu grubym, czarnym kamieniem podobnym do węgla :), teraz czekamy na troszkę pogody i transport gruzu.

Jeśli chodzi o transport kamienia, wybranie i utwardzenie wjazdu oraz zdjęcie humusu serdecznie polecam Pana Tadzia R. i Szymona J. firma transportowo-usługowa z Polanki Wielkiej. Wożą też piasek z Przecieszyna. Koparkowy Pan Ignaś W. jest po prostu szalony :) Lata praktyki :) Bierzemy go również do fundamentów.

Jeśli jesteś zainteresowany namiary prześlę na priva.

Mnie majster wyliczył sam dach na 12 000, więźba, dachówka, okna dachowe ( pięć sztuk ) i rynny, dachu mam jakieś 270 metrów, więc wychodzi niecałe 45 zł/m2 ale ja mam prosty dach. Poza tym zobaczymy jak zrobią :rolleyes:

Zorza a kupowałaś już więźbę ? bo piszesz że dachu masz jakieś 270 m2 ja mam 300m2 i nie mam zielonego pojęcia ile zapłacę za więźbę :( a może jest tutaj ktoś kto miał podobną wielkość dachu i coś podpowie :) pozdrawiam

A nie macie zestawienia więźby w projekcie, powinna być też podana łączna ilość drewna w m3? Pozostaje to przemnożyć przez cenę za 1m3 (600 - 650zł) i już. Dodatkowo należy zakupić łaty i kontrłaty no i oczywiście boazeria na podbitkę / nadbitkę. My mamy dach 230m2. Tak w w przybliżeniu: więźba z łatami i kontrłatami 8000 zł, podbitka 1800 zł, malowanie więźby i podbitki ok 1000 zł.

Zorza a kupowałaś już więźbę ? bo piszesz że dachu masz jakieś 270 m2 ja mam 300m2 i nie mam zielonego pojęcia ile zapłacę za więźbę :( a może jest tutaj ktoś kto miał podobną wielkość dachu i coś podpowie :) pozdrawiam

My mamy więźbę już od jesieni ale kupowaliśmy całe drzewa a potem z tych pni w znajomym tartaku wycinali nam murłaty i krokwie. Wyniosło nas to trochę ponad pięć tysięcy, nie pamiętam już dokładnie. Więźba nie jest zaimpregnowana i będziemy to robić sami. Łaty i kontrłaty kosztowały nas około tysiąca ale też w zeszłym roku, nie wiem jakie są ceny teraz. A co do majstra od dachu- wypowiem się jak moi skończą. :) Pozdrawiam wszystkich!