Cola0760 17.08.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 generalnie w okolicach 50 zl (miejscami nawet 80 zl ) ja jednak mialem dzialke z mnóstwem kombinacji "papierkowych" wiec dalem po 23 zł, ale ponad pół roku było załatwiania by dostac warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 17.08.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 oki... przebrnąłem przez cały watek i przez te psiaki i krzewy i inne mam pytanka : 1) ma ktos na zbyciu blaszak? widziałem na allegro po 770 zł ale dowóz 150 zł... widziałem tez po 880 zł i dowóz gratis wolałbym jednak dać połowę tego i kupic uzywany... bo w końcu jakie to ma znaczenie? 2) kto Wam budował/buduje Wasze wymarzone domki? Ekipy są tu z okolic czy egzotyka jakaś? CZytam, że większosc buduje etapami (i trudno się dziwić) ale czy do wszystkich etapów przewidzieliscie ta sama ekipe? 3) gdzie zaopatrujecie sie w materiały budowlane? 4) ile płaciliscie za adaptacje projektów, ile za kierownika budowy, ile za geodete (mapki pod projekt)? to narazie chyba tyle polecacie kogos z kierowników? no i ekipy, ekipy, ekipy @arro77 a w której części Rajska się budujecie? my w stronę Wilamowic z pieknym widoczkiem na Beskidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 18.08.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Cola0760 i arro77 witajcie na forum miło,że zwiększa się liczba budujących w okolicy Oświęcimia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toszka 19.08.2009 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 oki... przebrnąłem przez cały watek i przez te psiaki i krzewy i inne Hihihihi, jeszcze nie było zdjęć z moich wczasów . Cola, dzięki za podanie cen. Jak widać ciągle idą w górę . Szkoda, że nie można tego samego powiedzieć o naszych zarobkach . Nam udało się jeszcze rok temu kupić działkę budowlaną /z warunkami/ za 20 zł/m^2 ale dziś już w tej okolicy sprzedają za 70 zł . Wariactwo po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 20.08.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Hihihihi, jeszcze nie było zdjęć z moich wczasów To na co czekasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 21.08.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 a ktos ma chociaż pół odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 21.08.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 He, he, he! Postaram się odpowiedzieć chociaż częściowo. 1. Blaszaka na zbyciu nie mam i nie słyszałam o nikim, kto by miał. Wogóle, jak szukałam, to ciężko było znaleźć coś w normalnej cenie i nadające się do eksploatacji! 2.Ekipę mam z okolic Oświęcimia , ale pisałam o niej już parę razy i nie będę się powtarzać, skoro czytałeś już cały wątek, to wiesz o nich wszystko.Przy budowie etapami nie ma takiego znaczenia, czy kontynuuje ta sama firma, bo i tak nie dają wtedy upustu na robociznę, ja jeszcze nie wiem, kto mi będzie robił dach. 3. W materiały zaopatrywaliśmy się tam gdzie było taniej, ja szperałam po internecie w poszukiwaniu tanich dostawców a brat zwiedzał okoliczne składy budowlane i zasięgał informacji po budujących się znajomych. Wiem,że najtańszy beton jest w Witanowicach, bloczki betonowe wozili mi zza Krakowa a drewno z gór! 4. O kosztach adaptacji projektu też już pisałam- 2300- to było zdecydowanie za drogo.Pozwolenie na budowę kosztowało nas 3000- załatwiał nam znajomy, geodeci-( wytyczanie ław fundamentowych) 400 zł. Projekt przyłącza wody- 300 zł i prądu zdaje się ,że tyle samo.Kierownikowi jeszcze nie płaciliśmy nic, ale to znajomy, więc nie może służyć za przykład To chyba tyle na razie. Na mojej budowie cisza chwilowo, niedługo będą zakładać folie kubełkową i zasypywać te wszystkie dziury. Szkoda,że mnie tam już nie ma i tego nie zobaczę! Pozdrawiam wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toszka 21.08.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 To na co czekasz ? Hihihihi, na Wasze zainteresowanie . Się zareklamowałam, zainteresowanie Twoje droga Zorzo jest, więc już niebawem ... / wybacz ale dziś mega - lenia mam / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 21.08.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 He, he, he! Postaram się odpowiedzieć chociaż częściowo. 1. Blaszaka na zbyciu nie mam i nie słyszałam o nikim, kto by miał. Wogóle, jak szukałam, to ciężko było znaleźć coś w normalnej cenie i nadające się do eksploatacji! 2.Ekipę mam z okolic Oświęcimia , ale pisałam o niej już parę razy i nie będę się powtarzać, skoro czytałeś już cały wątek, to wiesz o nich wszystko.Przy budowie etapami nie ma takiego znaczenia, czy kontynuuje ta sama firma, bo i tak nie dają wtedy upustu na robociznę, ja jeszcze nie wiem, kto mi będzie robił dach. 3. W materiały zaopatrywaliśmy się tam gdzie było taniej, ja szperałam po internecie w poszukiwaniu tanich dostawców a brat zwiedzał okoliczne składy budowlane i zasięgał informacji po budujących się znajomych. Wiem,że najtańszy beton jest w Witanowicach, bloczki betonowe wozili mi zza Krakowa a drewno z gór! 4. O kosztach adaptacji projektu też już pisałam- 2300- to było zdecydowanie za drogo.Pozwolenie na budowę kosztowało nas 3000- załatwiał nam znajomy, geodeci-( wytyczanie ław fundamentowych) 400 zł. Projekt przyłącza wody- 300 zł i prądu zdaje się ,że tyle samo.Kierownikowi jeszcze nie płaciliśmy nic, ale to znajomy, więc nie może służyć za przykład To chyba tyle na razie. Na mojej budowie cisza chwilowo, niedługo będą zakładać folie kubełkową i zasypywać te wszystkie dziury. Szkoda,że mnie tam już nie ma i tego nie zobaczę! Pozdrawiam wszystkich budujących! zastanawiają mnie te koszty pozwolenia na budowę,co miałoby się składać na taką sumę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 22.08.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 arro77 napisał: zastanawiają mnie te koszty pozwolenia na budowę,co miałoby się składać na taką sumę? Te 3000 zł. to wszelkie opłaty w urzędzie, geodeta, oraz wynagrodzenie dla załatwiającego nam to pozwolenie. To był architekt, który dodatkowo ( prócz załatwiania papierów ) kończył nam i poprawiał po p. Knyczu adaptację projektu. A pozwolenia nie mogliśmy załatwiać sami, bo w Polsce bywamy za krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 26.08.2009 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dzieki Zorza za odpowiedz ja chyba zdecyduje sie na indywidualny projekt skoro te "adaptacje" tyle kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 30.08.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 podciagam temat bo niebezpiecznie sie zawieruszył PS zdecydowalismy się na projekt indywidualny pracownia projektów KONSTRUKTOR w Chrzanowie projekt od podstaw 4000 zł mozna tez u Nich wziąć kierownika budowy za +/- 1300 zł (zalezy od skomplikowania projektu) polecam bo pełna profeska i super obsługa we środe bylismy na pierwszej rozmowie, a juz miałem telefon, ze w ten wtorek mozemy przyjechac na wizualizacje itd jesli zaakceptujemy to do 2tyg bedzie projekt gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 30.08.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Cola0760 napisał: projekt od podstaw 4000 zł No to rzeczywiście niedużo za projekt indywidualny. Pochwal się projektem, jak już odbierzesz gotowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radgast80 19.09.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Witam wszystkich budujących. Pilnie szukam dobrej solidnej i oczywiście taniej ekipy do wykonania dachu z okolic brzeszcz i Oświęcimia. Znacie kogoś? bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margola4585 24.09.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witajcie. Dąłączm jako kolejna budująca. Tak na marginesie - to budujemy razem z Colą. Tzn. Razem ale osobno . Mamy jedną działkę w Rajsku- jak pisał wcześniej Cola- podzieloną po wielu kombinacjach i dopiero w przyszłym roku będziemy ją dalej dzielić. Papiery jeszcze w trakcie załatwiania. Cola projekt już ma, ja odbieram dziś w tej samej firmie w Chrzanowie. Zaraz potem będą występować o pozwolenie na budowę. W tym roku chcemy podciągnąć wodę do działki - bo mamy dość kawałek (ok. 150 m), utwardzić drogę dojazdową (od gminnej mamy własną, 75-cio metrową drogę), postawić jakiś blaszak i pewnie to będzie w tym roku wszystko. Cola wprawdzie cały czas ma nadzieję, ze wyleje jeszcze w tym roku fundamenty ale mi jakoś trudno w to uwierzyć, tym bardziej, że nawet z wodą nie możemy ruszyć dopóki nie będziemy mieć pozwolenia na budowę. Narazie więc skosiliśmy trawsko i w wolnych chwilach jeździmy je spalać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 24.09.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Radgast80 i Margola4585 witajcie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 24.09.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam wszystkich budujących. Pilnie szukam dobrej solidnej i oczywiście taniej ekipy do wykonania dachu z okolic brzeszcz i Oświęcimia. Znacie kogoś? bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam ! Niestety nie pomogę bo nie znam żadnej ekipy do wykonania dachu ale jak już coś znajdziesz to się pochwal bo sama będę potrzebować ale dopiero w przyszłym roku na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 29.09.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ło ło ło! cos nam grupa zleniwiała hehe. nie dziwie się bo sama się obijam. Witam wszystkich którzy dołączyli . Sporo już mamy ludzi U nas z nowych wieści: blaszak na działce!!! powiem wprost! jest super!!! wszystko można tam wrzucić. Mamy też nową kosiarkę której zręcznie używa mąż. Taka linkowo jakas tam. Powycinaliśmy chaszczyki i się przyjemniej zrobiło. Nasz proj tkwi w urzędzie. Czekamy na wieści . Co do Konstruktora to znam tą firmę od mniej milej strony ale jeśli jesteście zadowoleni to najważniejsze. Margola4585! my też wciąż mieliśmy nadzieję na fundamenty w tym roku. Ale trzeba chyba sie pogodzic z faktem że na ten rok temat umarł. Nawet nie ammy jeszcze wykonawcu. Cóż, pewnie skonczy się na wytyczeniu domu przez geodetę i oporządzeniu działki co poradzić A co tam u staruchów zorzowych i Toszkowych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 03.10.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Cześć wszystkim, tym "nowym" i "starym" też ! Ja nie mam o czym pisać, bo na mojej budowie cisza kompletna. Folia kubełkowa przybita, drenaż założony i zasypany działa cudownie i teraz gromadzimy fundusze na dach. Ale fajnie,że u Was się coś dzieje i macie plany na jesień! Może wrzucicie jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margola4585 09.10.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 My też narazie siedzimy cicho bo na działce niewiele się zminieło - można nawet powiedzieć że nic. Narazie tkwimy jeszcze w sferze papierkowej. Czekamy na uzgodnienia przyłączy, żeby projektanci mogli wystąpić o pozwolenie na budowę. W najbliższym czasie mają mi też zaprojektować przyłącze wody i da Bóg, że śnieg nie spadnie zbyt wcześnie, to tą wodę do działki podciągniemy. Ogłośiliśmy też przetarg - na ekipę budowlaną. Pierwsi oferenci zbili nas z nóg swoją ceną ale może to i dobrze, bo każda następna może być tylko lepsza.... I tyle w temacie. Narazie - "do napisania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts