Gość swimrod 04.11.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Moje mieszkanie w bloku ma wysokość ok.5m. Developer na wysokości 2.45m zrobił sufit podwieszany z karton-gipsu. Nad tym jest wolna przestrzeń przedzielona konstrukcją dachu i mostkiem do komina wentylacyjnego. Chciałbym zrobić tam pokoik albo chociaż graciarnię. Po moich pomiarach byłoby to pomieszczenie ok.3.5m pomiędzy ścianami nośnymi i 3.5m od spadu dachu do spadu, wys. ok.2.5m przedzielone potężnym dwuteownikiem konstrukcji dachu. Moje pytania : 1. Czy muszę mieć zgodę wspólnoty. 2. Jak rozwiązać problem konstrukcji podlogi, schodów ( tak, żeby zajęły jak najmniej miejsca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 06.11.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 A może zrób antresolę - otwartą do wnętrza pokoju poniżej...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość swimrod 08.11.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 może faktycznie antresola byłaby korzystniejsza, dzięki za podpowiedź. Nie wiem za bardzo jak to ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 08.11.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Tzn. chodzi mi o to ,że jak robisz zabudowe kuchni czy innej wneki przez stolarza to nikogo o zgode nie pytasz ( chyba ,że teściową ). Jak masz porządne stropy to weź porządnego cieśle czy innego znającego sie na rzeczy człowieka i niech ci zrobi antresolę drewnianą ze schodami - jak nie masz starszyuch osób w domu to zrób sobie strome schodki lub kręcone- mozliwości masz bez liku. Tylko niech da jakieś podkładki na stykach drewna z drewnem zeby ci czy schody czy podłoga na antresoli nie skrzypiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość swimrod 08.11.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Już mi lepiej. Może faktycznie nic nikomu nie zgłaszać tylko zabierać się za robotę. Tylko jest tam mostek do komina, ale to przecież mogę wpuszczać kominiarza 1 czy 2 razy w roku przez mieszkanie. Wydaje mi się, że ta powierzchnia należy do mnie skoro nie ma konstrukcji betonowej. Mam racje czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość swimrod 08.11.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 -szkoda, że nie moge ruszyć konstrukcji dachu ( przechodzi przez sam środek tej przestrzeni )- wydaje mi się, że stropy są mocne ( nowy blok, dach ciężki-dachówka) Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts