bisia 01.03.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Jak w temacie - planuję w kuchni blat-stół na wysokość 90cm i drugi niższy blat (wyjeżdżający spod wyższego) na wysokość ok.77cm. Chciałabym mieć krzesła, które mogą być wykorzystane do tych dwóch wysokości blatu, a więc z łatwo regulowaną wysokością, najlepiej z oparciem i koniecznie bez kółek (mam małe dzieci). Czy w ogóle jest coś takiego na rynku do kupienia? A może jakiś mechanizm, który by można zamontować do krzeseł zrobionych przez stolarza? A może można zmienić ramę z kółkami albo chociaż odczepić kółka - oczywiście tak, żeby to było funkcjonalne i ładnie wyglądało.Bardzo proszę o jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 02.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Mam takie taborety z Ikei z regulowaną wysokością: 43-57cm. Regulacja działa na zasadzie śruby: siedzisko ma od spodu nogę frezowaną w gwint, który ruchem obrotowym wkręca się w trójnóg (obniżanie), albo wykręca (podwyższanie). Niestety chyba już ich nie ma w ofercie, ale może da się zgapić pomysł. W poprzednim mieszkaniu miałam blat do jedzenia na wysokości takiej jak szafki kuchenne, więc tradycyjne stołeczki były za niskie, a barowe - za wysokie. Ten wynalazek sprawdził się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts