oldzia 10.05.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 dzięki za opinię teraz to się chyba mocno zastanowię zanim kupię........ może jeszcze się ktoś wypowie do tego czasu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibetka 11.05.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Ja wybrałem ARYSTO 10 P "DJ" z szybą łączoną ale bez szprosu. Kominek bez płaszcza wodnego i innych. Po przeczytaniu tematu nie wiem czy kupić z szybą podnoszoną. Szyba odchylana Napisał Forest-Natura otwierany tylko na bok jest nieporozumieniem (bez względu na firmę). Takie drzwiczki są za ciężkie i po kilku latach zaczną "obwisać", poza tym odkształcając się podczas palenia (gdy nabierają temperatury) grożą pęknięciem szyby w razie ich otwarcia Szyba do góry Napisał gola99 jeszcze przed zabudową panowie byli trzy razy na reklamacji ponieważ szyba się nie domykała , podczas podnoszenia szyby do góry było baaaaaardzo głośno i szczelinami ulatniał się dym , zrobili wszystko przed zabudową ale niestety parę tygodni poźniej pękła szyba . Szpros psuje wygląd kominka. Czy ktoś ma taki wkład i może wyrazić opinie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 11.05.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 mi nie kopci, chyba że drewno mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 12.05.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam.Grave - tutaj mowa o konkretnym modelu tej firmy (10 H) i jego wadach (kopceniu). Twój może być skonstruowany tak jak należy i nigdy możesz nie mieć z nim problemów. Ale tak przy okazji i o całokształcie podejścia producenta do zagadnienia ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibetka 12.05.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 mi nie kopci, chyba że drewno mokre Szybę masz otwieraną do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 12.05.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) nie.... otwierany z prawej strony, szyba BEZ szprosu 10PDJ (zdjęcie wyżej)może rzeczywiście racja, że te drzwiczki są jakoś specyficznie obciążone przez boczną szybką,ale mam nadzieję, że nie dojdzie nigdy do takiej sytuacji, że szyba pęknie... Edytowane 12 Maja 2011 przez grave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 29.05.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Czy ktoś użytkuje Arysto z trzema szybkami? W wersji "ozdobnej" - nie będę podłączać kominka do instalacji grzewczej.Czy we wkładach arysto jest regulacja dopływu powietrza do spalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 30.05.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Jeszcze raz spróbuję się zapytać o Arysto 3-szybowy. Czy mam w planach być jedyną zainteresowaną tym wkładem klientką ? Może jednak ktoś taki posiada? Z chęcią zapoznałabym się z opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 30.05.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 uzytkuje kominek dwuszybowy bez szprosa dwie zimy - palę bardzo często, jakieś 5 razy w tygodniu. Obudową nie jestem zachwycona, ale do samego wkładu nic nie mam. Z szyba nic sie nie dzieje narazie. Duża szyba daje duzo ciepła. jedynie w środku pękła jedna z szamotek, nie wiem, czy powinnam to reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.MATENKO 24.07.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jak rozwiązaliście problem przepływu powietrza ogrzewanego przez kominek?Kratka górna i dolna? Czy też model ARYSTO 10P DJ ma jakieś szczeliny przy drzwiczkach?Zamierzam wykonać bardzo podobną obudowę jaką zrobił GRAVE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 31.01.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam wszystkich. Chciałbym zadać pytanie do pana Forest-Natura. Widzę że kolega wie z czym się je kominki:) Zaproponowano mi wkład arysto A10 ( chociaż A10 na stronie producenta akurat nie widzę ) Ma pan może , albo któryś z forumowiczów jakaś wiedzę na jego temat i czy jest to dobry wybór? Kominkiem będę palił tylko rekreacyjnie, bez płaszcza bez rozprowadzania powietrza. A może jakaś sugestia co ewentualnie zamiast niego? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg2000 30.03.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 widziałem ten wkład wygląda przyzwoicie, taka średnia półka, choc moglby byc tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.03.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam. Kominkiem będę palił tylko rekreacyjnie, bez płaszcza bez rozprowadzania powietrza ... A może jakaś sugestia co ewentualnie zamiast niego? Temat zdechł już dawno ... Ale odpowiedź uniwersalna: kominek otwarty, bez "akwarium" ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol7610 03.08.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 to moj właśnie... http://img607.imageshack.us/img607/9467/p104010439.th.jpg A czy możesz przesłać fotkę w formie załącznika. Bo na forum nic się nie otwiera, a jestem ciekaw po pozytywnych opiniach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts