talar 08.01.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Pale w "kozie" od gory i bardzo to sobie chwalę. Ukladam od dołu drewno (lisciaste, iglaste) na wrzucam na samą góre kilka brykietów dębowych i rozpalam od góry. Najpierw daję pełny ciąg kominowy żeby brykiet się rozżarzył, a następnie przymykam komin zostawiajac 30% przepustowości. Pieknie to sie spala. Bardzo mało dymu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaloo 10.01.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Również polecam palenie od góry. Aż głupio się przyznać że dopiero po roku palenia dołem, dowiedziałem się, że istnieje coś takiego jak palenie górą Moim zdaniem wydajniejsza metoda palenia, fajnie się pali i dużo mniej dymu. Na początku miałem problem z rozpalaniem w piecu, ale szybko można dojść do wprawy. Pytanie do forumowiczów. Są jakieś sposoby na dokładanie opału w przypadku palenia górą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts