jfilemonowicz 12.12.2009 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Witam, Co sadzicie o takim ustawieniu domu??? Chcielibysmy miec salon jak najbardziej nasłoneczniony,czy taras nie wchodzi zbyt na północną stronę ??? http://img683.imageshack.us/img683/794/1521rzut1.jpg uważam że lepiej byłoby usytuować dom z wejściem i wjazdem od wschodu- wtedy salon wychodzi na południowy zachód, co w naszej strefie klimatycznej uważane jest za rozwiązanie najbardziej pożądane, a od północy znajdą się jedynie trzy niewielkie okna ( w dodatku z jednego garażowego może można by zrezygnować minimalizując tym samym przeszklenia od strony północnej i wpisując się w trend architektury ekologicznej, ograniczającej zbędne straty ciepła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ines2707 12.12.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Bardzo dziekuję za odpowiedź.Nie dodałam jeszcze,ze domu nie możemy postawić na szerokośc czyli żeby wejscie i garaż był od wschodu,gdyż mamy zbyt wąską działkę 20 m dlatego kombinujemy żeby ustawić go na długość działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 12.12.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Jfilemonowicz tak się składa ze ten pokój od północy i od wschodu tzn. ten z podwójnym balkonem wcale nie jest ciemny . w zasadzie nie widzę różnicy w doświetleniu pomiędzy pokojami na górze. Nie doradzaj żle jak nie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 13.12.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Jfilemonowicz tak się składa ze ten pokój od północy i od wschodu tzn. ten z podwójnym balkonem wcale nie jest ciemny . w zasadzie nie widzę różnicy w doświetleniu pomiędzy pokojami na górze. Nie doradzaj żle jak nie wiesz. Patrząc po układzie ścian i rozmieszczeniu okien (przy założeniu usytuowania dokładnie z wejściem od północy, domyślam się że doświetlenie nie będzie najlepsze. Z Pani zdjęć z budowy wynika, że pokój o którym mówimy ma jeszcze okno dachowe- natomiast rzucik na stronie "producenta projektów" nie wskazuje na to. Dodawali Państwo okno dachowe do tego projektu? Czy też pojawiła się niezgodność, która wprowadziła mnie w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 13.12.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Teraz tak patrzę na moją adaptację i faktycznie, mam dodane okno dachowe 78/160 .Przypominam sobie nawet jak toczyłam spór o to okno z kierownikiem budowwy- on sie uparł , zgodzil się ze mną że go nie będzie a i tak mi je wstawił W oryginalnym projekcie na 100% byloby ponuro. Chylę czółko p.Filemonowicz miał pan rację. No, ale żeby tak od razu schowek na mopy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 13.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Takie mam osobiste doświadczenia z balkonami od północy - świetnie nadają się na instalację karmników dla ptaków, oraz suszenia mopów (które przeszkadzałyby na często użytkowanym południowo-zachodnim tarasie Ale w tym projekcie balkon ma uzasadnienie gdyż jest jednocześnie zadaszeniem wejścia oraz elementem dekoracyjnym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 13.12.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 A tak odbiegając trochę od tematu... to jestem płci żeńskiej- czego faktycznie nie widać z nazwy użytkownika Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ines2707 16.12.2009 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Pani jfilemonowicz wysłałam do Pani e-maila na priv,nie wiem czy doszedł,na wszelki wypadek wysyłam ponownie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 16.12.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 powyzsze wypowiedzi dowodza jacy jestesmy rozni to co jednemu pasuje, drugiemu zupelnie nie odpowiada Ja mialam juz przerobiony swoj projekt na taki z kuchnia od wejscia, gdy po namysle wrocilam do pierwotnej wersji. Mam kuchnie od ogrodu w wyjsciem na taras. :-) Moja argumentacja byla taka: po co wpatrywac sie w ulice, gy furtka i tak zamknieta, podlaczona do videofonu. A slonce uwielbiam, choc mam malo okazji z niego korzystac. Wiec obieram ziemniaki na tarasie i w tym czasie opalam nogi, gdy sie gotuje wychodze na taras chocby na 5 minut, aby np. poustawiac zastawe czy zrobic surowke i lapie promienie slonca Jedzenie posilkow na swiezym powietrzu to obok palenia w kominku moj koronny argument za posiadaniem domu. Niestety, w moim wypadku korzystanie z tego dobrodziejstwa tylko w niedziele i w czasie ewentualnego urlopu, w tygodniu nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 16.12.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 ines 2707,czy nie bedzie problemu z wjezdzaniem i wyjezdzaniem z garazu?!my tez rozwazalismy wiele wariantow, bo nasza dzialka takze 20m, a do tego ja kategorycznie upieralam sie przy podwojnym garazu, ale...nie chcialabym codziennie parkowac auta pod takim katem jak u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ines2707 17.12.2009 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 (edytowane) tablo w sumie o tym nawet nie pomyślałam bo nie jeżdżę autem ) to już mój mąż bedzie się martwił.. Edytowane 19 Lutego 2013 przez ines2707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 17.12.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 ines, dzis nie jezdzisz, ale za jakis czas bedziesz jezdzila - juz nie ma od tego odwrotu projekt b.mi sie podoba (jak wyglada gora? i bryla budynku?) tylko ten wjazd do garazu... my wybralismy: http://www.arex.net.pl/30_projekty/edyta.htm u was tez pasowalby w lustrzanym odbiciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ines2707 17.12.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Pewnie jak się przeprowadzę za Kraków to nie bede miała wyjscia jak wsiasc w auto i jezdzic.Tablo domek super, super rozmieszczenie, bardzo mi sie podoba ! Edytowane 19 Lutego 2013 przez ines2707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 21.12.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 ines, dach 4-spadowy faktycznie drozszy... gdy w sobote zaswiecilo slonce w mojej poludniowej kuchni zrobilo sie b.przyjemnie, pomyslalm wowczas, ze w grudniu to chyba kazdy chcialby miec kuchnie od poludnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 22.12.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 My będziemy mieć kuchnię wschodnio-południową i z południa wyjście do ogrodu. To było moje marzenie , kosztem zabudowy kuchni http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2a00000009b983bb/1/162/0FUc1WMQ0z_dZOAwQKJPDwkClXiiSVwJ.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 17.03.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) nieaktualne. Edytowane 5 Czerwca 2013 przez angelisiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts