zbigmor 02.03.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam , jak się pozbyc mchu na blachodachówce żeby jej nie uszkodzic?? Oto jest pytanie. Tylko myjka wysokociśnieniowa przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam , jak się pozbyc mchu na blachodachówce żeby jej nie uszkodzic?? Oto jest pytanie. Tylko myjka wysokociśnieniowa przychodzi mi do głowy. + jest ponoć jakaś chemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 03.03.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Też mnie to czeka wiosną, planuję myjką a potem prepatat biologiczny (nazwy nie pomnę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
granat110 03.03.2009 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jak tu z myjką wejśc na dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.03.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jak tu z myjką wejśc na dach?? Wyłazem dachowym dla kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.03.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jak tu z myjką wejśc na dach?? Można postawić obok rusztowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nek 07.03.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Na temat mchu na blacho dachówce nie odpowiem , wydaje mi się że woda pod odpowiednim ciśnieniem to dobry pomysł. Ja mam dach pokryty dachówką cementową i tu również , albo szczególnie lubi sobie mech zakładać siedlisko , szczególnie od strony północnej . Walczę z tym stosując coParę lat oprysk z 10% roztworu wodnego siarczanu miedzi / jest to taki zielono - niebieski preparat krystaliczny dobrze rozpuszczalny w wodzie /, Nie działa to błyskawicznie po oprysku , ale skutecznie likwiduje wyrosłe kępki na połączeniach dachówek /tak do pół roku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 08.03.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 widzialem kiedys taka siatke z miedzi wyglada to jak grzebien zaklada sie to w najwyzszym punkcie i pod wplywem wody wytraca sie z miedzi czasteczki ktore zabijaja mech ale nie pamietam ggdzie to jest i ile kosztuje pozdrawiam ja tez mam blache na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donstef 12.08.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 A może odświeżę wątek: macie jakieś sprawdzone preparaty na blachodachówkę, by ten mech szlak trwafił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts