rafalpiasek 02.03.2009 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Czyli podsumowując, po pierwsze mały spad, po drugie zupełnie błędna kolejność warstw!!!! Ja mam blachę, pod nią folię, potem wełnę i nide, a powinno być jak rozumiem blacha, pod nią membrana?, wełna, folia i nida. Jak to teraz naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 02.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Czyli podsumowując, po pierwsze mały spad, po drugie zupełnie błędna kolejność warstw!!!! Ja mam blachę, pod nią folię, potem wełnę i nide, a powinno być jak rozumiem blacha, pod nią membrana?, wełna, folia i nida. Jak to teraz naprawić? 1. Zdjąć blachę, łaty i kotrłaty, zdjąć folię, załaożyć mambranę 2. Spróbować wysuszyć wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.03.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wszystko było źle ale to nie znaczy, że jak zostanie poprawione to będzie dobrze! Przy tak małym spadku dachu należałoby wykonać krycie wstępne jako szczelne czyli deskowanie lub OSB i papa podkładowa termozgrzewalna zgrzana na zakładach. Kontrłata, łata i blacha trapezowa. Przy wysokim trapezie zakład na jednym przetłoczeniu przy niskim na dwóch. Od spodu płyty gk, folia paroizolacyjna, wełna i drożna szczelina wentylacyjna. Pomieszczenie powinno być wentylowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalpiasek 04.03.2009 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dziękuje wszystkim za porady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts