ubek 02.03.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam. Mógłby mi ktoś doradzić, jak w takiej sytuacji rozwiązać sprawę położenia kostki brukowej? Chodzi o to, ze jest za mało miejsca, aby ta kostka weszła pod ocieplenie - trzeba ją położyć nieco wyżej. Jak w takiej sytuacji rozgryźć sprawę izolacji pionowej ściany? Nie wiem czemu jednego dnia obrazki na Google są widoczne, a następnego nie. Pniżej obrazek na fotothing.comhttp://www.fotothing.com/photos/876/876f9d886dc21d07f92447863b29b60d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.03.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 popraw rysunek bo mały jest i nic nie widaća po co chcesz wsadzać kostkę pod ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 08.03.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Poprawiłem, zmieniłem trochę temat, POTRZEBUJĘ rady co mam zrobić żeby tego nie spieprzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 08.03.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Czemu nie ociepliłeś fundamentu to po pierwsze. W tej sytuacji ułożyłbym (podkopując rumosz tyle ile trzeba) betonowy krawężnik np. na leżąco i do niego dojechałbym kostkami. Są różne wielkości krawężników , nawet z fazą - coś dobierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 09.03.2009 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dzięki za odpowiedź, "podkopując rumosz" co masz na myśli? Mój problem polega na tym, że docelowa powierzchnia podjazdu wyjdzie powyżej izolacji poziomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 09.03.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 To postaw krawężnik przy ociepleniu do wysokości powierzchni kostki (lub nieco niżej) i zablokuj go (krawężnik) o fundament np. rumoszem, klińcem itp. Kołem i tak tam nie dojedziesz więc nie będzie tam praktycznie żadnych sił na kostce a tym samym na krawężniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 09.03.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ok ,a jak to zaizolować p/wilgociowo? Ten styk krawężnika i ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 10.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A po co izolować skoro głębiej masz rumosz (przecież nie będziesz kopał do ław). Jeżeli masz opaskę drenażową wokół domu to ci wodę odprowadzi a jak nie masz to nie (przed wojną nie było opasek i domu stoją do dzisiaj). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts