Olga__ 02.03.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam. Planuję zaadaptować poddasze w 45-letnim domu. Poddasze mierzone po podłodze ma 75m. Jaki jest koszt projektu takiego poddasza? Nie zamierzam nic przebudowywać w wyglądzie domu [no może poza wstawieniem okien dachowych], chodzi mi o projekt ścianek działowych i instalacji. W starym projekcie na poddaszu jest wyrysowany jeden pokój, w związku z tym mam pytanie: czy muszę składać wniosek o zmianę zagospodarowania poddasza na mieszkalne czy nie? Dodam, że muszę jeszcze dociągnąć na górę gaz, prąd, wodę i ścieki. Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 06.03.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Musisz składać wniosek o zagospodarowanie poddasza,ponieważ zmieni się powierzchnia użytkowa. Architekt i tak musi zrobić cały nowy plan budynku.(wiem,bo właśnie przez to przechodzę).Koszt projektu-różnie,ale trzeba liczyć około 3500zł.Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts