Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne firmy KMT, TERMA, co sądzicie??

Recommended Posts

Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tych drzwi?

Planuje zakup drzwi dwuskrzydłowych tej firmy, to ponoć u nich nowość, ale jak sprawują się Wam inne drzwi tej firmy??

http://www.kmt.com.pl/

Wybrałem wzór tłoczenia Vds4 - orzech ciemny.

Po przeczytaniu wątku na temat drzwi stalowych Gerdy mam wątpliwości czy z tymi nie będzie tak samo :-? tzn. czy nie pojawią się jakieś odkształcenia i odbarwienia spowodowane czynnikami atmosferycznymi.

Liczę na Wasze opinie.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam KMT złoty dąb pełne.

Montowane wiosną 2007r ,do tej pory było super, ale ostatnio zauważyłem, że zamykają się gorzej. Prawdopodobnie przyczyną było słonko, które częściowo nagrzewało połać drzwi powodując nierównomierną pracę stalowej konstrukcji. Bo jak słonko już zaszło, to ponownie zamykały się prawidłowo.

Mam drzwi KMT Plus i jedyną wadą jest wspomniane wyżej nagrzewanie się i lekkie wypaczanie na słońcu. Z drugiej strony producent nie zaleca montażu od strony mocno nasłonecznionej... Poza ww. problemem drzwi są jak najbardziej w porządku. Nie widać wpływu warunków atmosferycznych. Poza tym tam nie ma co odpadać, czy się odklejać, bo nie ma okleiny jako takiej (są wytłoczenia).

Moi rodzice użytkują drzwi tej firmy z dziesięć lat. Ciągle wyglądają bardzo dobrze (właściwie brak jest oznak użytkowania).

Po kilku latach drzwi opuściły się chyba na zawiasach (albo nie wiem, co się stało), bo trudniej je teraz domknąć a w górnym zamku nie da się przekręcić klucza.

Dodam, że drzwi zamontowane są w zacienionym miejscu i nigdy nie pada na nie słońce.

• 3 weeks później...
2-skrzydłowe KMT są niedopracowane. Przez te wszystkie miesiące frączek (posiadający zdolności oceniania zamontowanych drzwi nie ruszając się zza biurka) twierdził, że to zły montaż. Udowodniliśmy, że jest inaczej. Szkoda pieniędzy, nie sądzę, żeby kiedyś udało im się je dopracować. Nie przyjmują do wiadomości, że ich produkt wymaga poprawek.

Ale co konkretnie wymaga poprawek :-? Jestem ciekawy bo praktycznie już zdecydowałem sie na te drzwi nie chciałbym popełnić błedu :wink: Z tego co się zdążyłem zorientować to jednoskrzydłówki cieszą się niezłą opinią. A ten Frączek to przedstawiciel producenta czy sprzedawcy?

Napiasałeś:

Zamontowane latem u Klienta. Do tej pory ciągnie się reklamacja
czy to znaczy, że to nie u Ciebie są te drzwi zamontowane?

Nie jestem "konkurencją" tylko sprzedawcą produktów firmy TERMA, a frączek to ich MGR INŻ DYREKTOR od reklamacji (próby kontaktu z właścicielami nie dały rezultatu- jeszcze, połączenia telefoniczne są kontrolowane). Ale będąc ze Słupska możesz ich odwiedzić. 2-skrzydłówki są produktem wadliwym, który powinien być poprawiony na produkcji, ale ich dział reklamcji nie przyjmuje tego niestety do wiadomości.