Wojtek R 25.02.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 nie wiem czy KMT jest trwałe czy nie, oglądałem na targach i w sklepie ... i powiem , że umiejętnie je wystawiają sprzedający tzn. wygląda ładnie 1 strona , z drugiej te tandetne i ohydne plastikowe zaślepki no cóż ja bym u siebie w domu nie założył nawet za 5 stów takiego badziewia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 20.03.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Mam takie, może nietypowe pytanie, mianowicie jak są sobie drzwi zewnętrzne (np. KMT), metalowe, z jakąś tam klasą bezpieczeństwa B lub C i z szybką lub kilkoma niewielkimi szybkami, to czy te szybki można wymieniać? Czy jak się zbije taka szybka to są większe problemy... Pozdrawiam andrew01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art 21.04.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 witam,odradzam zakup drzwi KMT, reklamacje nie są uwzględniane , wszystko jest winą użytkownika - wszystko można zwalić na nieprawidłowe użytkowaniesprzedaję je podnad 7 lat , jest to moja opinia jak i kolegów z branży , którzy też mieli z nimi problemy .Chcecie mieć spokój to omijajcie KMT szerokim łukiem. podobno klient jest najważniejszy, ale nie dla nich. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.04.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja mam dwie sztuki takich drzwi prawie nie uzywane jeszcze w foli mogę odsprzedać za pół ceny a serwis mają rzeczywiście the best u mnie jak byli ostatnio nie dośc że pogieli mi futryne waląc młotem w nią chcąc ją przesunąć na zewnatrz to jeszcze nie popatrzyli że mam zrobioną elewacje i ją uszkodzili ,gdy poszedłem do gościa który sprzedał mi te drzwi z zapytaniem kto mi naprawi elewacje stwierdził ze zdziwieniem jak mogłem nie pilnowac fachowców i ze on zawsze pilnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 22.03.2011 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Czy spotkaliście się z czymś takim, że ościeżnica stalowa powinna być zabetonowana? Tak mówi instrukcja montażu drzwi dwuskrzydłowych KMT. Jak to wykonać? Czy nie można ich po prostu opianować? Przecież jeżeli ją w jakiś sposób zabetonuję to powstanie tam olbrzymi mostek cieplny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 24.03.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Nikt nie montował ościeżnic stalowych na beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcef 27.04.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Nikt nie montował ościeżnic stalowych na beton? Zalewanie ościeżnicy wykonuje sie do wyższej klasy antywłamaniowości - w końcu muszą zatrzymać intruza przez 20-30 minut zeby je sforsował, natomiast przy średnich i niskich klasach to pianka . Jak widać albo antywłamaniowe albo ciepłe trudno pogodzić jedno z drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblo 24.06.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 witam, odradzam zakup drzwi KMT, reklamacje nie są uwzględniane , wszystko jest winą użytkownika - wszystko można zwalić na nieprawidłowe użytkowanie sprzedaję je podnad 7 lat , jest to moja opinia jak i kolegów z branży , którzy też mieli z nimi problemy .Chcecie mieć spokój to omijajcie KMT szerokim łukiem. podobno klient jest najważniejszy, ale nie dla nich. pozdrawiam Zabiore również głos w dyskusji na temat tych wspaniałych drzwi... Zakupiłem 2 pary KMT PLUS, jedne do piwnicy drugie jako drzwi wejsciowe. Chciałem nieco zaoszczędzic na drzwiach i póki co chciałem jakies tańsze i wybór padł na KMT anywłamaniowe. Zakupiłem ze świadomością i przeświadczeniem że i tak jak juz pomieszkam z czasem je wymienie. Jedna zima i wszystkie wady tych drzwi sie ujawniły. To że drzwi do piwnicy skrzypią, ciężko zaczęły się domykać to przeboleję ale w przypadku drzwi wejsciowych sprawa wygląda tak że jak się okazało otrzymałem zły próg do tych drzwi niż zamawiałem, same drzwi są wypaczone a regulacja na zawiasach nic nie pomaga, uszczelki nie dolegają, drzwi są po prostu powichrowane. Kolejny mankament tych drzwi to fakt iż oscieżnca w zime strasznie się rosi i woda się skrapla, mimo iż w domu jest wentylacja a po "mokrych tynkach"itp juz daaawno śladu nie ma. Pomogło nieznacznie doklejenie drugiej uszczelki. Po zgłoszeniu reklamacji przyjechal po 2 miesiącach Serwisant który przy oględzinach stwierdził ze faktycznie drzwi są wypaczone lecz jak to ujął "nieznacznie", dał inny próg, poinformował że na temat skraplania to może wina wilgoci po tynkach .... której u mnie nie ma... ( Tynki byly robione ubiegłej wiosny, posadzki również więc przez lato byl czas na odparowanie, pozatym higrometr pokazuje idealną wręcz wilgotność). Jako że mnie nie było w domu Pan powiedział żonie dowidzenia i tyle. Po jakims czasie otrzymałem pismo stwierdzające iż przyczyną wypaczenia jest zły montaż, o czym Pan na wizycie nie wspomniał, a mierzył oscieżnice i zastrzeżeń żadnych wtedy nie zgłosił... CUDA JAKIES!! Tak więc potwierdzam co kolega na ten temat pisze, spychologia totalna ze strony KMT a przydałoby sie troche odpowiedzialności ze szajs który produkują... Tak czy inaczej odpuszczam sobie walkę z nimi i wyrzucam to gó.wno na śmieci i zamawiam takie które pierwotnie chciałem... Nie polecam tego szajsu nikomu Dodam tylko ze drzwi zamontowane od strony północnej, czyli bez narażenia na słońce czy deszcze, schowane w tzw. ganku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homonovus 15.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 nikomu nie polecam zaplacilem za nie 4000zl rama jest tak cienka jak bibulka drzwi ustawiali dwie ekipy i nie mozna ich idealnie ustawic pomimo ze wszystkie katy ,piony ,poziomy sie zgadzaja ,zaczyna sie zima i widac ze nie trzymaja ciepla w rogach na dole i na gorze do tego obluzowane szybki ktore musialem sam odkrecac i uszczelniac pianka bo byly tam takie otwory ze to szok,fachowcy to smiali mi sie w twarz z tych drzwi az bylo mi glupio ze taki szit kupilem.to co pokazuje sklep jest czym zupelnie innym od tego co dostalem w przesylce.pozdrawiam i nie polecammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozerak 19.04.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam, przyłączam się do opinii kolegów z forum jak kupić drzwi to na pewno nie producenta KMT ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldus286 16.05.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Też mam KMT. Od 3 miesięcy. Jak na razie bez problemów. takich ciężkich skrzydeł to poracha inżyniera!!! ten kawałek blachy to tylko do dzwi wewnętrznych są to już 4 dzwi które montuje i te same problemy przed odebraniem sprawdzajcie długą poziomicą czy nie są krzywe i powyginane bo pózniej powiedzą że fachowiec żle wstawił,wysokość słupka i skrzydła po obsadzeniu nie zgadza się, próg tak samo nie licuje się z ościeżnicą nie polecam i zmieniam producenta dzwi po prostu nie polecam ich już klientom wygląd ładny i nic po za tym cena kosmos WZÓR TŁOCZENIA VIIs7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.05.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Troszę wody upłynęło w Wiśle od mojego postu, który zacytowałeś. Po kilku latach użytkownaia mogę stwierdzić, że: 1) szyldy i klamka od strony zewnętrznej zaczeły obłazić z powłoki,2) zamki potrafią się zacinać,3) drzwi się opuściły i otrzeba dopychać ręcznie do ościeżnicy żeby zamknąć,4) jakość wykonania jest kiepska biorąc pod uwagę ich cenę. Po raz drugi tych drzwi bym nie zakupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts