Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka pęka, beton się kruszy

Recommended Posts

witam

mam taki problem.

W miejscu gdzie powinna być nacięta kielnią dylatacja (fachowiec zapomniał) beton oczywiście popękał. I to na tyle nieszczęśliwie że nie zrobił tego w linii prostej ale głęboka rysa weszła sobie radośnie do pomieszczenia.

Dodatkowo w tym miejscu beton również się pokruszył czyli pojawiły się odpryski średnicy około 5 cm i głębokości 1 cm. Jak to naprawić? Usunąć i zalać czymś?

Ponadto (fachowcy) tak umieszczali tasmę dylatacyjną w pomieszczeniu, że na kilku metrach wypłynęła ona ponad linię jastrychu czyli w ogóle nie ma dylatacji. co teraz z tym fantem? Szlifierka i nacinać? Może jest inny pomysł

I jeszcze jedno jak sprawdzić głębokość warstwy jastrychu? czy trzeba wiercić?

a taka dylatacje nacinana sama kielnia to sobie można zrobic ale w piaskownicy

U mnie jest nacinane kielnią - nie widzę problemu

Blichówką Panowie, blichówką :)

I te cięcia są jak najbardziej technologicznie przewidziane, w piaskownicy to można sobie zrobić ale babkę z piasku, conajwyżej ... :)

a taka dylatacje nacinana sama kielnia to sobie można zrobic ale w piaskownicy

U mnie jest nacinane kielnią - nie widzę problemu

Blichówką Panowie, blichówką :)

I te cięcia są jak najbardziej technologicznie przewidziane, w piaskownicy to można sobie zrobić ale babkę z piasku, conajwyżej ... :)

Ta blichówka to chyba rodzaj kielni.