mars19 02.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Siema:)Zakupilem taka pilarke stolowa http://allegro.pl/item561091195_promocja_pila_krajzega_stolowa_do_drzewa_pilarka.htmli teraz mam pytanie bo tu jest tarcza o otworze 16mm a ja chcialbym zamontowac tarcze o srednicy otworu mocujacego 22mm lub wieksza czy jest taka mozliwosc? i czy daloby rade ciac tym tez plytki ceramiczne??czekam na odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 02.03.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Parametry stosowanych tarcz w tym zestawie są wypisane na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.03.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Siema:) Zakupilem taka pilarke stolowa http://allegro.pl/item561091195_promocja_pila_krajzega_stolowa_do_drzewa_pilarka.html i teraz mam pytanie bo tu jest tarcza o otworze 16mm a ja chcialbym zamontowac tarcze o srednicy otworu mocujacego 22mm lub wieksza czy jest taka mozliwosc? i czy daloby rade ciac tym tez plytki ceramiczne?? czekam na odpowiedzi:) Musisz zakupić redukcje (wew. średnica 16mm, zew. otworu innej tarczy) i możesz używać tarcz o innej średnicy otworu, ale oczywiście tylko większej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mars19 03.03.2009 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 a moze wiesz gdzie mozna zakupic taka redukcje??? bo nie moge nigdzie znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 03.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Zakładając optymistycznie że nie jest to reklama tejże tzw "pilarki" pewnie w necia czy innym allegro, przyzwoitym sklepie elektromechanicznym, albo u gościa który ma tokarkę... Targowisko też daje duże szanse, podobnie jak na złomie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombowy 04.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ten sam problem miałem w przypadku pilarki skil (wrzeciono 16mm). Otóż nie wiedzieć czemu takie tarcze są droższe od pozostałych. Na szczęście udało mi się kiedyś kupić tarczę (do drewna) o średnicy wewn. 30 mm i trzema redukcjami (do 25,4mm, 20mm i 16mm). Niezbędne okazało się również zastosowanie podkładki 10/45mm pod śrubę mocującą tarczę, oraz spiłowanie redukcji na grubości (nie dało się przez nią mocno dokręcić tarczy i niekiedy ślizgała się na wrzecionie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.03.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 a moze wiesz gdzie mozna zakupic taka redukcje??? bo nie moge nigdzie znalezc Można dotoczyć u tokarza, ale widziałem takie zestawy w jakimś markecie budowlanym (chyba to była castorama). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombowy 05.03.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Osobiście kupowałem w lokalnym sklepie z elektronarzędziami, aczkolwiek po wpisaniu w wyszukiwarce allegro tarcza+redukcja (szukaj również w opisach) pojawia się mnóstwo przedmiotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts