Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pilarka stolowa

mars19

Recommended Posts

Siema:)

Zakupilem taka pilarke stolowa

http://allegro.pl/item561091195_promocja_pila_krajzega_stolowa_do_drzewa_pilarka.html

i teraz mam pytanie bo tu jest tarcza o otworze 16mm a ja chcialbym zamontowac tarcze o srednicy otworu mocujacego 22mm lub wieksza czy jest taka mozliwosc? i czy daloby rade ciac tym tez plytki ceramiczne??

czekam na odpowiedzi:)

Siema:)

Zakupilem taka pilarke stolowa

http://allegro.pl/item561091195_promocja_pila_krajzega_stolowa_do_drzewa_pilarka.html

i teraz mam pytanie bo tu jest tarcza o otworze 16mm a ja chcialbym zamontowac tarcze o srednicy otworu mocujacego 22mm lub wieksza czy jest taka mozliwosc? i czy daloby rade ciac tym tez plytki ceramiczne??

czekam na odpowiedzi:)

Musisz zakupić redukcje (wew. średnica 16mm, zew. otworu innej tarczy) i możesz używać tarcz o innej średnicy otworu, ale oczywiście tylko większej.

Ten sam problem miałem w przypadku pilarki skil (wrzeciono 16mm). Otóż nie wiedzieć czemu takie tarcze są droższe od pozostałych. Na szczęście udało mi się kiedyś kupić tarczę (do drewna) o średnicy wewn. 30 mm i trzema redukcjami (do 25,4mm, 20mm i 16mm). Niezbędne okazało się również zastosowanie podkładki 10/45mm pod śrubę mocującą tarczę, oraz spiłowanie redukcji na grubości (nie dało się przez nią mocno dokręcić tarczy i niekiedy ślizgała się na wrzecionie).