jolapp2 02.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam serdecznie i mam nadzieję, że wesprzecie mnie od czasu do czasu dobym słowem albo radą. Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 15.03.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witaj Jolu!Domek podoba mi się, a ile osób będzie w nim mieszkać?Jak będziecie go ogrzewać? Ja obecnie też rozglądam się za domem do 140m2 powierzchni użytkowej, bo chcę skorzystać z kredytu z dopłatą państwa (połowę odsetek przez 8 lat płaci państwo).Pozdrawiam, będę czytać Twój dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.03.2009 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Wtam! Nasza rodzinka jest 4-osobowa, ale starszy syn studiuje w Łodzi, więc przyjeżdża 2 razy w miesiącu. Domek też nam się podoba ze względu na funkcjonalność i rozsądne wykorzystanie metrażu. Jeżeli chodzi o ogrzewanie to planujemy piec na drzewo i pellet oraz solary na ciepłą wodę. Świetnie, że możesz skorzystać z kredytu z dopłatą, my nie możemy gdyż mamy mieszkanie własnościowe, a kredyt (o ile dobrze przeczytałam) dotyczy tylko rodzin nie posiadających własnego-M. Dziękuję za pierwszy komentarz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 01.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Super, że u Was coś się dzieje! Małymi kroczkami przygotowujecie się do przyszłego roku. U nas niestety nie mam postępów, bo nie jesteśmy jeszcze właścicielami działki, a bez tego nie możemy załatwiać papierologii.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 11.04.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://img4.imageshack.us/img4/6908/paq2.gifZdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych w pięknej wiosennej aurzeżyczy Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaImariusz 15.04.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Gratuluję zakupu działeczki i postępów. U nas małż też będzie sam przygotowywał drzewo na więźbę, zresztą większość zamierzamy robić systemem gospodarczym, gdyż mąż jest budowlańcem. Widzę, że dopiero zaczynacie zmagania z urzędami więc życzę powodzenia. My już większość mamy za sobą - teraz tylko zostało wrysować projekt w działkę i złożyć o pozwolenie. Będziemy do Was zaglądali, bo jesteśmy na podobnym etapie więc możemy się wspólnie dopingować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 17.04.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witaj Jolu. Ładny domek wybrałaś , fajnie że w opolskim tez ktoś taki buduje. Ja mam projekt z tego samego biura projektowego co Ty - tylko że mój domek jest mniejszy od twego. Buduję W 21.12b - też z wykuszem.Gdzie konkretnie go będziesz stawiać - w Opolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 19.04.2009 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witaj teresab Twój domek też mi się podoba. Patrząc na układ pomieszczeń to W-21.12b i W-49.12 są bardzo do siebie podobne, różnią się jedynie garażem i metrażem. Budować będę się w Zawadzkiem (46km od Opola), ale pierwszą łopatę planuję wbić dopiero za rok, więc becnie jestem na etapie papierologii. A gdzie powstaje Twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 25.07.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Fajnie że budujecie. Czyli wygląda na to że jesteśmy na tym samym etapie.Proszę powiedz mi więcej o tym tartaku i możliwościach skorzystania z jego usług.Buduję między Głubczycami a Kędzierzynem Koźlem. Może udało by się coś na tym tartaku zrobić a potrzebne mi mnóstwo drewna.Jak już będziecie po urlopie to odpisz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.08.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Zapisuje się do komentarzy aby mieć Waszą budowę na oku Trzymam kciuki za załatwienie wszelakich formalności związanych z budową ....oraz życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 05.08.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 no to życzę pięknej pogody i udanego wypoczynku rzeczywiście zasłużyliście na urlop pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 14.08.2009 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witaj Asaf! Tnąc więźbę korzystaliśmy z usług małej firmy, która przyjeżdża na umówione miejsce takim specjalnym tartaczkiem. Myślę, że jeżeli popytasz w swojej okolicy to taką firmę też znajdziesz. Jeżeli będziesz zainteresowany to prześlę ci namiary na tą, która nam cięła, jednak koszty dojazdu mogą podnieść ostateczną wartość więźby. Dlatego wydaje mi się, że najlepiej skorzystać z usług firm z okolic Głubczyc - Kędzierzyna - Koźla. Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 24.09.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 my też zamawialiśmy do siebie tartak do pocięcia materiału na wieźbę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 11.11.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 witam ja również powpluyku przymierzam się do wyceny i okien i również podobają mi się okna ze szprosami. Te które znaleźliście są super.Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 26.11.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Hej !!! Jeśli chodzi o szprosy to fakt podobają mi sie i to bardzo, ale te wewnątrzszybowe niestety nigdy kolorystycznie nie będą takie jak rama okna, jak się dobrze przyjżeć to odbiegają kolorem (wyglądają jak plastik) i zaczynam powolutku mysleć nad oknami bez szprosów Ale mam pytanko czy Wy macie producentów okien blisko miejsca zamieszkania czy w innych miastach? Jeśli tak to jak załatwiacie sprawę z dowozem itd. bo u mnie sami przedstawiciele. Jeśli chodzi o jakośc okien to zależy mi na tym zeby były ciepłe czyli w grę wchodza 3- szybowe. Mam wyceny od pięciu firm (jak na razie) i rozbieżność jest bardzo duża - zdreszta zaraz umieszcze je w dzienniku. ale nasz wybór waha sie miedzy : Oknoplast, MS, Avante. Ijeszcze jedno pytanko czy ceny rolet które podałaś to ceny z elektryką i centralką czy bez? Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 27.11.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Witaj Madziu We wskazanych przeze mnie wycenach okien, wycena I jest ceną producenta (Kapica), który ma swoją firmę w nszej miejscowości. Natomiast wycena II to firma Gebauer a wycena III to Oknoplast - ale to tylko przedstawiciele. Jesli chodzi o rolety to wycena II i III uwzględniają elektrykę, natomiast wycena I jest bez niej. Jeśli chodzi o szprosy to chciałabym te wewnętrzne (oglądałam je), a ponieważ zasiałaś we mnie nutkę niepokoju to myślę, że przed podjęciem ostatecznej decyzji obejrzę je sobie bardzo dokładnie ponieważ nie zamierzam tych okien zasłaniać wielkimi firanami, raczej skromniej i delikatniej. Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 02.12.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witaj Jolu, Wreszcie dotarłam do twojego dziennika - akurat w samą porę aby pogratulować PnB Jeśli chodzi o okna, to sprawdź jeszcze Oknoplus - nam wyszedł taniej niż Kapica i Oknoplast i jestem b. zadowolona - z samych okien i montażu. No i są elastyczni cenowo Jak tylko możecie sobie na to pozwolić, to koniecznie zróbcie rolety elektryczne - my mamy tylko do okien tarasowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 13.12.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Część, Jola! Fajnie się zapowiada Wasza budowa. Chciałam Ci napisać, że mam identyczne drzwi wejściowe, tylko że z firmy Art-Tom w kolorze złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 13.12.2009 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witaj Margoth* Ciekawa jestem jak ci się "sprawują" te drzwi i czy jestes zadowolona. Kolor złoty dąb też mi się podoba. Na razie na pierwszym miejscu jest orzech, ale nigdy nie wiadomo, szczególnie że do ostatecznego zamówienia mamy jeszcze troszkę czasu na przemyślenia. Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.12.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 [wpisy przeniesione z dziennika budowy] witam wszystkich budujących projekt W 49.12. Ja również kupiłam ten projekt (opcja z wykuszem i garażem jednostanowiskowym) i mam zamiar zacząc budować na wiosne 2010r w pobliżu Opola. Jestem na etapie wprowadzania zmian i w styczniu mam juz mieć pozwolenie na budowę...zobaczymy czy sie uda:-) Jeśli ktoś wybudował ten domek gdzieś w pobliżu Opola to chętnie bym go zobaczyła-jeśli byłaby taka możliwość Pozdrawiam wszystkich Sylwia http://forum.muratordom.pl/uzytkownik101653.htm Witaj sylwia1984 w gronie budujących ten uroczy domek. Widzę, że w naszym województwie będzie nas więcej. Mam prośbę, czy możesz swój post wpisać w moich komentarzach? mam pytanko w sprawie ogrzewanie? jakie masz? gazowe czy piec na ekogroszek? i gdzie umiejscowiłaś kotłownię? tak jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts