jolapp2 05.07.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Nie wiem co mi się z czcionką podziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 05.07.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Aniu nasz pan flizer jest tak dokładny, że cały dzisiejszy dzień nadrzucał w łazience na ściany jakąś zaprawę czy klej, by płytki były idealnie położone (jak ja lubię kiedy inni się przykładają do tego by nasz domek był piękny ) Jutro zabiera się za podłogę w pralni (bo wcześniej ją też wyrównał). Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.07.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Reniu, a teraz kilka pytań z mojej strony - rozumiem że lateksową malujesz łazienki i kuchnię? Chyba, że z lateksowej z pigmentem robisz podkład? Ile razy malowałaś żeby uzyskać zadowalające krycie farbą? W grupie "Wiosna 2010-ZACZYNAMY" pisałaś o drewnianych drzwiach z Trzemieśni. My też nabraliśmy na nie chętkę. Kolega małża ze studiów mieszka niedaleko w Wiśniowej więc pojechał do tego stolarza je zobaczyć. Ponoć to mały zakład, drzwi które widział były bez zarzutu, bez sęków. Chyba tam sami pojedziemy obczaić co i jak. A ty zdecydowałaś się na nie czy inne? Pa, pa http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Joluś zrobię zdjęcie gabinetu i wstawię ci 2 malowania i super efekt wcześniej raz zamalowane gruntem ze śnieżki .Łazienki nie maluję tam tylko sufit bo do góry kafle .Kuchnie też malowałam tą śnieżką z pigmentem śnieżki .Salon duluksem ale dopiero 2 ściany pierwszą warstą .Powiem że ta śnieżka lateksowa jest super gęsta ,może kup jedno wiadro i spróbuj może wam się spodoba cena coś 70 pare złotych za 10 litrów . A na drzwi jesteśmy zdecydowani bo są naprawdę ładne jak tylko mąż wróci to je zamawiamy .Kolega dobrze wam powiedział mały zakład drzwi bez sęków naprawę godne uwagi .Ale możecie sobie zrobić wypad bo to ładne okolice na zwiedzanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 11.07.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam Jolu! Mam ogromna prośbę..mogłabym prosić o namiary firmy która Wam robiły tynki!?Pod warunkiem że jesteści z nich zadowoleni:-) ja caly czas się zastanawiam jakie tynki wybrać...gipsowe czy cementowo wapienne....!? podaję maila:[email protected]PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 12.07.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witaj Sylwia Wysyłam maila. Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 12.07.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam, Bardzo gratuluje postepow w budowie, fajny domek my budujemy W27.12D, podwojnym garazem i wykuszem, wiec domki podobne troszke, bardzo podobaja mi sie wasze okna, moge poprosic o namiary na firme, oraz jakie sa paramerty okien, czy zamawialiscie okna dachowe z tej samej firmy? pozdrawiam Witaj pigula:cool: Okna połaciowe wykonała nam firma ze Strzelec Opolskich "Drewnoplast", a okna dachowe SkyLight (producent "Dobroplast") kupiliśmy w firmie, w której zamawialiśmy dachówkę. Parametrów okien już nie pamiętam bo było to rok temu. Z jednych i drugich jesteśmy zadowoleni. Mam prośbę usuń swój post z mojego dziennika Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 26.07.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Cześć Jolu:).Czy mogę wiedzieć ile dałaś za drzwi wejściowe. Na stronie internetowej te drzwi mają różne ceny albo coś źle odczytywałam. Jest na nie niby promocja z 3699,00 na 2699,00. Były też ceny 4299,00 lub 4521,00:jawdrop:. Możesz mi cokolwiek potwierdzić? Wiem że teraz jesteś bardzo zajęta ale pamiętaj o mnie w wolnej chwili i wstaw proszę chociaż jakieś zdjęcia bo długo się nie odzywasz w dzienniku. Pozdrawiam i powodzenia - wierny kibic Ania.p.s. dziś kończymy stan zero W-49.12 ze zmianami:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 26.07.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witaj Aniu Cena drzwi uzależniona jest od gatunku drewna. Ja kupiłam w grudniu podczas promocji. Cena 2699zł dotyczy drzwi o rozmiarze 80cm. Im szersze tym cena większa. Ja zamawiałam 100cm więc cena wyjściowa wyniosła 2921zł + komplet klamek 149zł= 3180zł. Właśnie przed chwilą rozmawialiśmy z małżem, że trzeba juz wstawić drzwi, bo we wrześniu docieplanie i elwacja. Na budowie wciąż to samo - nadal walczymy ze ścianami - robimy cienką warstewkę gładzi (tak dla wyrównania "rysek"), ja "obrabiam" wokół okien żeby było ładnie kiedy nie będę chciała wieszać "wielkich" firanek; pan fliziarz walczy w łazience na poddaszu. Nie robiłam ostatnio nawet zdjęć. Pomimo mego urlopku to codziennie coś się dzieje, a to wyjazd - oglądanie drzwi wewnetrznych, a to wyjazd - zakup taśmy ledowej do podświetlenia wanny i oprawy/oczka do poświetlenia zabudowy WC, a to wyjazd - inwestorek wraca z wakacji po Europie, a to pomiar drzwi wejściowych w pracy itd... Gratuluję stanu "zero" - pozdrawiam - Jol@ http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.07.2011 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Jolunia jak zwykle pieknie ... tak patrze sobie na Twoich pracujacych chlopakow i juz widze jak mieszkasz sobie w slicznie wykonczonym domku ..... TEMI RENCAMI ... bezcenne doswiadczenie i murowana satysfakcja . Buziaki przesylam i zycze Wam sil na dalsze etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 28.07.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Widzę Jolu, że postępy duże choć pracy jeszcze wiele. Aż miło patrzeć. Wanna też mi się podoba i przed domkiem. A powiedz Jolu, masz podwyższoną ściankę kolankową o 1 pustaka? I czy mi się wydaje czy nie, że inaczej łączysz salon z kuchnią niż zamierzałaś /porównuję z rys. ze str. 1 Twojego dziennika/. Miłej pracy;) Ania. Edytowane 28 Lipca 2011 przez kloska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 31.07.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jolunia jak zwykle pieknie ... tak patrze sobie na Twoich pracujacych chlopakow i juz widze jak mieszkasz sobie w slicznie wykonczonym domku ..... TEMI RENCAMI ... bezcenne doswiadczenie i murowana satysfakcja . Buziaki przesylam i zycze Wam sil na dalsze etapy Edytko obecny etap się "wlecze" i "wlecze". Budujemy pierwszy raz, metrów do wykończenia dużo i jak najwięcej chcemy zrobić sami. Myślałam, że do końca wakacji będą położone płytki i pomalujemy (takie miałam plany ) Dokładny płytkarz to jednak ważna sprawa i nie można go poganiać, a jakość jest najważniejsza (żeby tylko nie zapeszyć). Żal mi tylko, że urlopek leci jak szalony. Pa - pozdrawiam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 31.07.2011 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 A powiedz Jolu, masz podwyższoną ściankę kolankową o 1 pustaka? I czy mi się wydaje czy nie, że inaczej łączysz salon z kuchnią niż zamierzałaś /porównuję z rys. ze str. 1 Twojego dziennika/. Miłej pracy;) Ania. Aniu tak podnieśliśmy ściankę o 1 pustaka. Zmieniłam też połączenie ściany pomiędzy wykuszem a kuchnią bo nie wiedziałam gdzie ustawić lodówkę side by side, a rezygnując z wnęki od strony wykusza i zmniejszając spiżarkę znalazłam dla niej miejsce. Wniosek, że na etapie budowania ścian trzeba mniej więcej wiedzieć jakie będą ustawienia mebli i co się gdzie zmieści:rolleyes: Aniu jak z postępami na budowie? Pozdrawiam - pa, pa http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 01.08.2011 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Jolu, u mnie narazie jak juz pisałam stan zero. Nasza ekipa rusza z następnym etapem pod koniec sierpnia więc czekamy. A ponieważ mamy jedną ekipę do całości musimy się jakoś dogadywać. Narazie nie narzekam i oby taka dalej. Miło było jak to mówią wyjść z ziemi, bo miejscami nasz wykop sięgał 3 m. Wymiana gruntu niestety trochę nas pociągnęła finansowo. Ale cóż, czasami jest pod górkę. Trzeba iść do przodu, zupełnie jak w życiu i nie oglądać się za siebie. My podnosimy ściankę kolankową o 2 pustaki i chyba niepotrzebnie. Nanieśliśmy sporo zmian w projekcie i to też kosztowało. Teraz juz wiem, że zmiany najlepiej nanosić w trakcie bo wtedy juz wiesz napewno czy tego chcesz czy nie. Ale ja zwyczajnie nie zaskoczyłam że tak można. Myślałam, że wszelkie korekty należy nanieść przed adaptacją projektu dlatego same zmiany wyniosły mnie 1.600 zł. Zaznaczam że było ich dużo w tym zmiana konstrukcji dachu nad garażem. A może się okaże, jak już wszystko stanie na swoim miejscu, że wszystko naprawdę jest "na swoim miejscu":wiggle:. Pozdrawiam i życzę aby i u Ciebia tak było. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 19.08.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 gratuluję bardzo fajnego dziennika! Czy można prosić o aktualne zestawienie kosztów, takie jak robiliście kilka zakładek temu? Bardzo jesteśmy ciekawi, jakie był dalsze koszty (my planujemy rozpocząć budowę w49.12 we wrześniu). Dzięki z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 30.08.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witaj Jolu podczytuję Twój dzienniczek, bo też zamierzamy budować według tego projektu (my wybraliśmy jego odmianę o nazwie BW-47 ) Czy mogłabyś zdradzić na piriv, nazwę sklepu, w którym nabyłaś płytki do dolnej łazienki?? Są po prostu piękne :) A przy okazji gratuluję dobrego gustu Ogólnie często tu zaglądam i zazdroszczę etapu zaawansowania prac pozdrawiam i życzę szybkiej przeprowadzki Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 04.09.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 gratuluję bardzo fajnego dziennika! Czy można prosić o aktualne zestawienie kosztów, takie jak robiliście kilka zakładek temu? Bardzo jesteśmy ciekawi, jakie był dalsze koszty (my planujemy rozpocząć budowę w49.12 we wrześniu). Dzięki z góry i pozdrawiam Witaj minki Dzięki. Trochę to trwało, ale się sprężyłam, podliczyłam i lecę do dziennika z naszymi kosztami. Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 04.09.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witaj Jolu podczytuję Twój dzienniczek, bo też zamierzamy budować według tego projektu (my wybraliśmy jego odmianę o nazwie BW-47 ) Czy mogłabyś zdradzić na piriv, nazwę sklepu, w którym nabyłaś płytki do dolnej łazienki?? Są po prostu piękne :) A przy okazji gratuluję dobrego gustu Ogólnie często tu zaglądam i zazdroszczę etapu zaawansowania prac pozdrawiam i życzę szybkiej przeprowadzki Kasia Dziękuję Kasiu Płytki do dolnej łazienki najpierw wypatrzyłam w jakiejś gazecie z wnętrzami, później widziałam na ekspozycji w Castoramie a kupiłam w sklepie internetowym - trochę ryzyko, ale jednak zawsze taniej Już klikam do ciebie. Pozdrawiam i życzę miłego budowania - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 14.09.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Dzięki Jolu, że znów masz czas i wklejasz zdjęcia. Na Twój dziennik zaglądam codziennie i czekam na nowe postępy. Dzięki temu, że mogę oglądać Wasz dom w trakcie jego rozwoju, wyobrażam sobie swój. Interesuje mnie każdy detal, każda zmiana. Czuję się jakby krok za Tobą choć tak naprawdę ten krok jest dość duży, przynajmniej narazie. I chcę powiedzieć, że cały czas się utwierdzam że nasz projekt jest naprawdę wyjątkowy.Życzę postępów i cierpliwości w pracach. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 15.09.2011 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Jolunia hejka Czy to moje oczy szwankuja , czy to Ty coraz mlodsza na tych fotkach jestes ????? . Nie ma to jak kuracja budowlana .... Inwestorzy coraz mlodsi i pelni sil do pracy ... we dnie i w nocy pracuja . Domek cudnie sie wykancza .... bardzo fajnie , ze sami tak duzo sobie robicie nie ma to jak wklad wlasny - dokladnie zrobione i zawsze troszke taniej . Drzwi zewnetrzne masz bardzo ladne Jolu ... wewnetrzne tez ciekawie sie prezentuja . Czytalam Twoje wyliczenia budowlane ...... napisalabym o swoich dotychczasowych , ale ..... moze lepiej nie .... Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigula 21.09.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witam, gratulacje w postepie budowy, juz Wam nie duzo zostalo, moge zapytac z jakies firmy zamawialas drzwi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts