Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Jolikowego dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratuluję przeprowadzki! Piękny domek, przestrzenie, nie do porównaniem z mieszkaniem w bloku... Dla mnie najładniejszy pokój mały na dole. Jak to brzmi "mały", na Twoich fotkach widać jaki jest przestronny!

Zazdroszczę Ci, hehe, ale i cieszę się Twoją radością. Wierzę, że też kiedyś dojdziemy do tego etapu, co Wy teraz :-) Lubię przeglądać Twój wątek, zazwyczaj co tydzień lub częściej tam zaglądałam, a ostatnio jakoś od początku stycznia nie - i masz, przeprowadzka! :-)

Jeszcze raz GRATULACJE! :-)

Gratuluję przeprowadzki! Piękny domek, przestrzenie, nie do porównaniem z mieszkaniem w bloku... Dla mnie najładniejszy pokój mały na dole. Jak to brzmi "mały", na Twoich fotkach widać jaki jest przestronny!

Zazdroszczę Ci, hehe, ale i cieszę się Twoją radością. Wierzę, że też kiedyś dojdziemy do tego etapu, co Wy teraz :-) Lubię przeglądać Twój wątek, zazwyczaj co tydzień lub częściej tam zaglądałam, a ostatnio jakoś od początku stycznia nie - i masz, przeprowadzka! :-)

Jeszcze raz GRATULACJE! :-)

Dziękuję Jarus05 :)

Faktycznie ten "mały" pokój nie jest taki mały. I tak wogóle to domek jest bardzo przestronny, a pokoje dość duże i ustawne. Pewnie za kilka lat będzie dla nas za duży, a może nie. Wierz mi, ja też zazdrościłam (oczywiście, że pozytywnie) innym forumowiczom np. SSZ kiedy nam powódź i deszczowe lato w 2010r. nie pozwalały iść do przodu. Jeżeli w domku się cokolwiek robi, nawet powoli ale systematycznie, bez przestojów to w końcu można się przeprowadzić. Wiem, że czasami finanse nie pozwalają na wiele, my również mieliśmy różne momenty.

Pozdrawiam i życzę coraz większych kroczków do przodu - bo one bardzo cieszą i motywują - Jol@ http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif

• 2 weeks później...
Jolu, jesteś wielka, po Twoim poście nasza sytuacja drgnęła wreszcie i może za miesiąc już będziemy szli dalej :)

Podziwiam Twój gust i Twoje pomysły, chcę taki sam kominek!

Jak Wam funkcjonuje kotłownia w te mrozy?

Witaj Jarus05 :p

Dziękuję za miłe słowa. Kominek wymaga jeszcze dopracowania kolorystycznego, ale to już na samym końcu. Co do gustu i pomysłów to jestem w tej chwili bardzo "rozdarta" bo podoba mi się wiele różnych rozwiązań a nie zawsze da się je połączyć żeby nie "naciaprać". Mam tyle dylematów, ale na coś trzeba się będzie zdecydować np. meble do sypialni.

Jeśli chodzi o kotłownię to całe CO działa bez zarzutów, chociaż był jeden moment krytyczny gdy podmarzła nam na strychu (nie do końca docieplonym) jakaś rurka do zbiornika wyrównawczego. Jednak małż opanował całą stuację i jesk OK. W domku mamy bardzo ciepło, a że należę do zmarzluchów to uważam, że powinno być ciepło bo przykręcić zawsze można.

Pozdrawiam i życzę jak najszybszych postępów budowlanychhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif

A ile macie styropianu w podłodze? Też jestem zmarźluch i boję się, czy w wymarzonym domku nie będę marznąć... Czy w pokojach, gdzie nie ma podłogówki też jest ciepełko?

Hej Jarus05 :bye:

W wylewce na dole mamy styropian 10cm a na górze 5cm. Właśnie małż i Przemek składają meble na górze, w pokoju nad małym dolnym pokoikiem, jest nam tak gorąco, że musiałam otworzyć okno. Nacieplejsze są pokoje wewnętrzne a pokoje zewnętrzne nad kuchnią i salonem są troszkę chłodniejsze (są większe) ale nie jest w nich zimno.

Aniu nie robię szafy w wiatrołapie. Właśnie zastanawiam się nad jego zagospodarowaniem. Myślę raczej o wygodnej "ławeczce" coby butki wygodnie ubrać, torebkę na niej w razie potrzeby położyć. Męczące jest obecnie (szczególnie rano) ubieranie kozaczków na obcasach z torebką na ramieniu (bo na podłogę jeszcze się wnosi piasek), która spada. Laptop, klucze, kluczyki od samochodu i rękawiczki... Do ławeczki może jakaś zgrabna komódka. No zobaczymy. Na razie jestem poszukująca. Powoli kończymy malowanie klatki schodowej. W piątek wchodzą panowie od schodów (mają zabawić cztery dni).

Z góreczki lecimy, ale do finału jeszcze trochę zostało. Wiadomo, że już bliżej niż dalej. I jedno jest pewne, że najważniejsze by zamieszkać a potem to już jakoś będzie.

Pozdrawiamhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif

Witam,

Dzieki Jolu za zdjecia, i gratuluje, domek juz na ukonczeniu , pieknie sie prezentuje, kuchnia bardzo ladna,

osobiscie konczymy instalacje w domku a w marcu tynki , ocieplenie i wylewki wiec w maju dnia 4 bedzie rok jak zostala wbita pierwsza lopata,

plan jest zeby spedzic swieta i sylwester w nowym domku

pozdrawiam