Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Jolikowego dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://img121.imageshack.us/img121/2192/balawanek.png

Małą gwiazdkę przed świętami

Przyjmij proszę z życzeniami

Może spełni się marzenieBiałe Boże Narodzenie

Lub, gdy przyjdzie Ci ochota

Niech to będzie gwiazdka złota

Bo, gdy spada taka z nieba

Wtedy zawsze marzyc trzeba

No, a jeśli tak się zdarzy,

Że srebrzysta ci się marzy

Możesz także taką zdobyć

I choinkę nią ozdobić

Gwiazda, gwiazdce zamrugała

I choinka lśni już cała

Naszych marzeń jest spełnieniem

Bo jest piękna jak marzenie

A pomarzyć czasem trzeba

Każdy pragnie gwiazdki z nieba.

witaj Jola!

My też rozpoczynamy na wiosne budowę naszego domku. Budujemy w okolicach Ozimka. Bedziemy zaglądać do Twojego dziennika. My mamy juz podpisaną umowę na wymurowanie domu (bez dachu) z wykonawcą z okolic Ozimka na kwotę 23 tyś plus koszty koparki. Zastanawiam się czy nie szukac juz wykonawcy do dachu, bo potem może byc problem z terminami. Narazie nie mam jeszcze żadnego wykonawcy na oku. Budujemy taki domek:

http://www.archeton.pl/projekt-domu-malachit-64-441-opisogolny-6e677741da60e5f6296ddb3dc072345d

Ja robiłam narazie wycenę okien tylko w firmie Profitech z Opola na kwotę 9 tys z montażem w białym kolorze. Uważam że okna są godne uwagi, mam z tej firmy zamontowane w mieszkaniu i jestem naprawdę zadowolona. Chociaż nie wiem czy nie zdecydować sie na jednostronnie barwione. :) Jola, a kiedy Wy zaczynacie budowę?

Witaj Aniu :D

My budujemy w Zawadzkiem, a więc niemalże po sąsiedzku. Planujemy wystratować w marcu 2010r. Ekipę także wybraliśmy - 29 tyś. Jeśli chodzi o dach to zrobiliśmy wycenę w firmie Hardach z Gosławic niedaleko Dobrodzienia - 7600zł bez więźby, ale decyzji jeszcze nie podjęliśmy. Zastanawiamy się nad dachówką z firmy Rajfel w Krasiejowie. Okna jeszcze damy do wyceny do firmy Oknoplus i Aluplast.

Pozdrawiam świątecznie - Jola :D

• 5 weeks później...

Witam Cię Jolu :)

Wpisuję się do Twoich komentarzy, ponieważ latem planujemy budowę domku bardzo podobnego do Waszego i z tej samej pracowni. Nasz domek to: W-27.12 d

Mam nadzieję, że będziemy mogły wymieniać się doświadczeniami. My jesteśmy w tej chwili na etapie wstępnej umowy na zakup działki, złożony wniosek o warunki zabudowy, uzgodniony projekt, architekt i człowiek, który będzie "nas budował" :lol: .

Pozdrawiam i również czekam na cieplejsze dni :D

Marzena

Witaj Marzenko :D

My już papierologię mamy za sobą i moglibyśmy wbić "pierwszą łopatę" gdyby nie pogoda. Uwierz mi, nasze czekanie jest tym bardziej denerwujące, że moglibyśmy a tu się nie da. Dlatego spokojnie sobie załatwiajcie dokumentację i PnB a na wiosnę będzie wszystko gotowe i do dzieła :D :D :D

Pozdrawiam - Jola :D

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witaj Jolu :p

Byłam ciekawa co u Ciebie słychać.

Już widzę, że zaczynacie... a wiosna już nadeszła....

U nas też jest ciepło, więc i Wy pewnie też na działce robicie postępy budowlane.

Wasze wyceny robocizny, okien czy dachu wzbudziły mój podziw. Może dlatego, ze mieliśmy to niestety duuużo droższe :roll:

Życzę powodzenia i uśmiechu w budowaniu....

Arnika :wink: