kloska 05.03.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) Witaj Jolunia. Mam prośbę. Możesz uzupełnić poniesione koszty do momentu zamieszkania? Z góry dziękuję. A tak na marginesie Jolu,. Napisałaś że podłączenie do sieci wod. wyniosło Cię ponad tysiąc zł. To chyba mało. A płaciłaś w ogóle za budowe przyłącza, bo nie widzę na wykazie. Moje koszty budowy przyłącza (jakieś 9m) oszacowano na nieco ponad 6 tyś. w tym prawdopodobnie podłączenie około 3 tyś. . Koszty zaś budowy samej sieci wod-kan 62m to 16 632. Na szczęście płacimy to na spółkę z tego ja 3 316. Pzdr. Edytowane 6 Marca 2012 przez kloska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 15.03.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Jola - ale bajer. Schodeczki i trelki do pozazdroszczenia. Fajnie że zamieścilaś znów zdjęcia. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 15.03.2012 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witaj Jolunia. Mam prośbę. Możesz uzupełnić poniesione koszty do momentu zamieszkania? Z góry dziękuję. A tak na marginesie Jolu,. Napisałaś że podłączenie do sieci wod. wyniosło Cię ponad tysiąc zł. To chyba mało. A płaciłaś w ogóle za budowe przyłącza, bo nie widzę na wykazie. Moje koszty budowy przyłącza (jakieś 9m) oszacowano na nieco ponad 6 tyś. w tym prawdopodobnie podłączenie około 3 tyś. . Koszty zaś budowy samej sieci wod-kan 62m to 16 632. Na szczęście płacimy to na spółkę z tego ja 3 316. Pzdr. Witaj Aniu Przepraszam, że do tej pory nie podałam ci kosztów o które prosiłaś. Przez zamieszanie przeprowadzkowe nie mam podsumowanych kosztów. Niektóre faktury są jeszcze spakowane i to w kilku różnych miejscach (ale są). Jak się ogarnę i dojdę do momentu rozpakowywania naszych dokumentów to wszystko podliczę. My nie musieliśmy płacić za budowę żadnego przyłącza :D:D więc ta kwota to rury, koparka, chyba też liczniki na wodę. Podłączenie do sieci wodociągowej zleciliśmy naszej lokalnej spółce pod którą podlegają wszystkie sprawy wodn.-kanal. w naszej gminie. Podłączenie do sieci kanalizacyjnej robiliśmy sami. Moje chłopaki kopały dół, nasz hudraulik kupił odpowiednie rury i podłączył. Płaciliśmy do spółki tylko za nadzór (bo musi być) - 61,5zł Koszty którymi zostajecie obarczeni są duże, ile by można było fajnych rzeczy kupić do domku - szkoda. Pozdrawiam - http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 28.03.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Julu - super że dodajesz zdjęcia. Ja - zawsze czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.03.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 04.04.2012 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Wszystkiego dobrego i wszelkiej pomyślności z okazji Świąt Zmartwychwstania Pańskiego, zdrowia i spokoju rodzinnego - życzy Ania. Niestety nie wychodzi mi jakoś wklejanie obrazków i zdjęć, szkoda bo też bym chciała:cry:. pozdr. Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez kloska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 04.04.2012 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jolu UDAŁO SIĘ TYLKO MAŁE JAKIEŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.04.2012 02:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) http://imageshack.us/a/img696/2429/wielkanoc20122.jpgUploaded with ImageShack.us Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 07.04.2012 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 [ATTACH=CONFIG]109703[/ATTACH] Jolu UDAŁO SIĘ TYLKO MAŁE JAKIEŚ Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych !!! ALLELUJA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 08.04.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Wspaniałych Świąt Wielkanocnych spędzonych z rodzinką w przestrzeniach W-49.12 Chyba w domu bardziej czuć wiosnę, nawet gdy za oknem up[arcie chce wracać zima? Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.04.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Radosnych Świąthttp://img.national-geographic.pl/images/1003/pics/shutterstock_wielkanoc_37d63d5b92.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.04.2012 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Jolu Jak zwykle u Ciebie CYMES ...... ( nie mylic z zydowska potrawa ) ... pewnie tylko ja jeszcze nie gratulowalam zamieszkania w domku .... GRATULUJE WIEC Z CALEGO SERCA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 17.04.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dziękuję Edytko - pozdrawiam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 20.04.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Prześlicznie wam to wszsytko wyszło- a schody miodzio jestem pod ich urokiem! Balustrada jest prześliczna! Widzę też że kuchnie mamy dość podobne )) ten sam pomysł z obniżonym sufitem w kuchni dookoła szafek )) Tyle że u mnie jeszcze długgo zanim będziemy nie robotnikami w naszym domku a mieszkańcami )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 21.04.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam!Dzięki za miłe słowa. Czas leci więc coraz bliżej do waszego zamieszkania. Pozdrawiam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 23.04.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Fajnie Jolu że znów pojawiasz się ze zdjęciami. Przyjemnie się ogląda - wszystko takie świeże, nowe, śliczne. A powiedz proszę czy nie czuje się zimna na płytkach na dole poza sezonem grzewczym. A możesz dać jeszcze raz rzut z oddali na salon? Pzdr. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 24.04.2012 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Podłączam się do pytania o płytki na całej podłodze. Nie wiem, czy u nas nie wygra jakiś panel na ogrzewanie podłogowe (w salonie). Jolu, ogródek zapowiada się hm... hoho! Ja na ten rok dałam sobie spokój; mam pobojowisko na działce, chociaż ekipa to nie bałaganiarze. Mam pytanie do Ciebie odnośnie drewna na nadbitkę/podbitkę. Ustaliłam z majstrem, że podczas deskowania dachu przymocują mi na końcu krokwi co tam zechcę, to znaczy ma być to drewno na wpust i dobrze wysuszone, i też chcę je zabezpieczyć i pomalować tak jak Ty. Zdaje się, że Ty się na tym trochę znasz (lub Twój Małż), więc możesz mi poradzić jak to się nazywa i o co mam pytać w składzie? I czy da się to kupić w zwykłym składzie z drewnem na więźbę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 24.04.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Fajnie Jolu że znów pojawiasz się ze zdjęciami. Przyjemnie się ogląda - wszystko takie świeże, nowe, śliczne. A powiedz proszę czy nie czuje się zimna na płytkach na dole poza sezonem grzewczym. A możesz dać jeszcze raz rzut z oddali na salon? Pzdr. Ania. Witaj Aniu:) Jak na razie włączmy wieczorkiem CO więc o zimnie nie ma mowy. Zdjęcia na życzenie... Podłączam się do pytania o płytki na całej podłodze. Nie wiem, czy u nas nie wygra jakiś panel na ogrzewanie podłogowe (w salonie). Jolu, ogródek zapowiada się hm... hoho! Ja na ten rok dałam sobie spokój; mam pobojowisko na działce, chociaż ekipa to nie bałaganiarze. Mam pytanie do Ciebie odnośnie drewna na nadbitkę/podbitkę. Ustaliłam z majstrem, że podczas deskowania dachu przymocują mi na końcu krokwi co tam zechcę, to znaczy ma być to drewno na wpust i dobrze wysuszone, i też chcę je zabezpieczyć i pomalować tak jak Ty. Zdaje się, że Ty się na tym trochę znasz (lub Twój Małż), więc możesz mi poradzić jak to się nazywa i o co mam pytać w składzie? I czy da się to kupić w zwykłym składzie z drewnem na więźbę. Pozdrawiam Hej Jarus05 Ja jestem zadowolona z podłogówki i gresu. Jeśli chodzi ci o to czym zabezpieczaliśmy podbitkę to był to Drewnochon-lakierobejca, dostępna prawie w każdym sklepie budowlanym. Pozdrawiam dziewczęta http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.04.2012 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Jolu jak jeszcze wiecej fotek powklejasz to ja juz zaczynam walichy pakowac i wprowadzam sie do Was ......... to Twoje lozeczko po prostu wola do mnie .... " poloz sie na mnie ...... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloska 25.04.2012 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dzięki Joluś bardzo za zdjęcia. A możesz powiedzieć do czego masz włączniki po prawej stronie drzwi tarasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts