Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Jolikowego dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam mam pytanko dla mnie b.ważne:-) ile kubików drewna musieliście zamówic na szalunki na fundamenty? bo ja niby mam 3 kubiki desek zamówić co kosztuje ok 1500 zł a was kosztowały 700zł i zastanawiam się skąd ta różnica!!??

Bo my kupiliśmy deski na pół ze znajomymi budującymi się obok nas. Najpierw deski zostały wykorzystane u nich, potem małż wyciągnął gwoździe i zostały wykorzystane u nas i tak na zmianę murarz (acha mamy też tego samego murarza) wykorzystywał nadające się deski, a później jeszcze trochę desek dowieźliśmy z drewna pociętego w ubiegłym roku na naszą więźbę. Tak napradwę to nie wiem ile kubików wykorzystaliśmy, bo kolega kupował drzewo na siebie, my tylko daliśmy kasę za połowę :)

Pozdrawiam - Jola :)

Hej Jolu

Widzę napływ zdjęć w dzienniku, bardzo fajne, prace idą do przodu pełną parą i to najważniejsze.

Widać, że cała rodzinka zaangazowała się w budowę, super.

A Inwestorka piękna:)

Pozdrawiam

Dzięki Emilko za komplement :rolleyes:

Czasami rodzinka nie ma wyjścia ;) Bywa, że moim chłopakom się nie chce, ale nie mogę narzekać bardzo dużo nam pomogli :) Teraz daliśmy z małżem im trochę odsapnąć bo przecież są wakacje i mają też swoje sprawy.

Pa, Pa :)

Hejka Jolunia :wiggle:

U mnie dekarze umowieni na poczatek wrzesnia ...... zobaczymy jak sie wszystko pouklada , po ostatniej rozmowie potwierdzili przyjscie w tym terminie . Mam tylko nadzieje , ze Murarze zdaza i zakoncza wszystkie swoje prace do konca sierpnia :eek:. Trzeci etap budowy okazal sie najtrudniejszy .... generalnie dom nie jest latwy w budowaniu , a co za tym idzie zeby zrobic cos dobrze nalezy poswiecic temu wiecej pracy i czasu .....

Jolunia tez dostalam takie zaproszenie jak Ty z prosba o wyrazenie zgody na publikacje fragmentow z dziennika , ale ...... nie zgodzilam sie .

Buziaczki i zycze aby Wasza ekipa od daszku szybko zaczela go robic ..:wave:

U mnie dekarze umowieni na poczatek wrzesnia ...... zobaczymy jak sie wszystko pouklada , po ostatniej rozmowie potwierdzili przyjscie w tym terminie . Mam tylko nadzieje , ze Murarze zdaza i zakoncza wszystkie swoje prace do konca sierpnia :eek:. Trzeci etap budowy okazal sie najtrudniejszy .... generalnie dom nie jest latwy w budowaniu , a co za tym idzie zeby zrobic cos dobrze nalezy poswiecic temu wiecej pracy i czasu .....

Jolunia tez dostalam takie zaproszenie jak Ty z prosba o wyrazenie zgody na publikacje fragmentow z dziennika , ale ...... nie zgodzilam sie .

Buziaczki i zycze aby Wasza ekipa od daszku szybko zaczela go robic ..:wave:

Dzięki, też mam nadzieję że do końca miesiąca nakryjemy domek dachówką :rolleyes: Edytko twój dziennik jest ciekawy o inne rozwiązania, więc gdybyś się zgodziła to inni mogliby się czegoś nowego dowiedzieć o budowaniu :yes::yes::yes:

Pa, pa :)

Cześć Jolu

Jak zdrówko i postępy budowlane?

Nie wiem czy już pisałaś kiedy planujecie zakończyć swoją budowę i zamieszkać w Waszej willi :)

Miłej nocki.

Emilia

Witaj Emilko :)

Dziękuję, zdrówko jak na razie dopisuje, skończyły się murować szczyty i ścianki działowe na poddaszu, został wstawiony kosz do zalania sufitu nad wejściem i to tyle. Z niecierpliwością czekamy na dekarzy, którzy tłumaczą się nawałem prac. Chcielibyśmy się wprowadzić na Boże Narodzenie 2011r., ale nie wiem czy nam się to uda, ważne są również finanse bo ponoć wykończeniówka wykańcza. Jak dotąd jestem dobrej myśli. Jeżeli nie te święta to może następne :) A wy kiedy planujecie zamieszkanie w waszej Belli :)

Dobrej nocy życzą - Jola :)

Jola zagłosowałam :)

Trzymam kciuki za wprowadzenie w waszym wymarzonym terminie :) moim marzeniem jest spędzić Wigilię 2010 u siebie... ;) pozdrawiam!

Sorrki Jolus za prywate , ale chcialam Martusi odpowiedziec .....

Martusia mysle , ze spedzicie tegoroczna Wigilie juz u siebie w WASZYM NIEZWYKLYM , zacznij juz pisac list do Swietego Mikolaja z prosba aby wszyscy wasi wykonawcy okazali sie fajnymi , terminowymi i cenowo rozsadnymi Chlopakami i jak to wszystko juz napiszesz to zakop ten liscik w miejscu obok Waszego nowobudowanego domku ..... zobaczysz ze MIKOLAJ zareaguje :) i spelni Twoja Wigilijna prosbe .......

Buziaki :hug:

Hejka Edytko :)

Magia Świąt Bożego Narodzenia to jest właśnie to.

Pozdrawiam ;)

Tak uwielbiam ten choinkowy czas , ze nawet utrudnienia na drogach mi nie przeszkadzaja ;).

Zaglosowalam na Twoj Dziennik Kochana :) zycze powodzenia , zaluje ze nie moglam oddac dwoch glosow jednoczesnie ...... na nasza EMILKE Kochana ....

Witaj Emilko :)

Dziękuję, zdrówko jak na razie dopisuje, skończyły się murować szczyty i ścianki działowe na poddaszu, został wstawiony kosz do zalania sufitu nad wejściem i to tyle. Z niecierpliwością czekamy na dekarzy, którzy tłumaczą się nawałem prac. Chcielibyśmy się wprowadzić na Boże Narodzenie 2011r., ale nie wiem czy nam się to uda, ważne są również finanse bo ponoć wykończeniówka wykańcza. Jak dotąd jestem dobrej myśli. Jeżeli nie te święta to może następne :) A wy kiedy planujecie zamieszkanie w waszej Belli :)

Dobrej nocy życzą - Jola :)

Dzień dobry,

Będę trzymała kciuki za 2011. Kiedy będziecie mieli okna chach prace zdecydowanie przyśpieszą. W domu może pracować kilka ekip, co może nie jest najlepszym rozwiązaniem ( ja staram się tego nie stosować u siebie ) ale napewno skraca czas czekania ;)

My dokładnej daty nie mamy :eek: Zobaczymy ile damy damy zrobić w tym roku. Mam nadzieję, że hydraulika i wylewki będą zrobione do końca roku. Grudzień / styczeń umawiamy się na poddasze. I od wiosny 2011 zaczynamy z wykończeniówką, która pewnie zejdzie nam do wiosny / lata 2012 ( i wtedy można myśleć o powiększeniu rodzinki :rolleyes: )

P.S. Trzymam kciuki za sprawne wstawienie okien, rolet i bramy :cool:

Pozdrawiam

Zaglosowalam na Twoj Dziennik Kochana :) zycze powodzenia , zaluje ze nie moglam oddac dwoch glosow jednoczesnie ...... na nasza EMILKE Kochana ....

Cześć Edytko,

Zgłaszając sie do tej całej akcji z dziennikami nie miałam pojęcia, że będzie jakieś głosowanie. Po otrzymaniu e- maila od redakcji, że jeśli prześle im się zdjęcia domu to będą one w numerze specialnym. Pomyślałam, że fajna sprawa mieć taką pamiątkę i wysłałam. Więc nie przejmuj się bo ja nie chcem z nikim rywalizować ;)